Πέμπτη, Αυγούστου 25

Σ.Τ. "Ελπίδες" Κεφαλονιάς... Η αγάπη για το άθλημα μας οδήγησε στην ίδρυση μιας νέας ομάδας

Μια νέα ομάδα (4η) στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας, παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα στο κοινό της Κεφαλονιάς και σε Σ.Τ. στην γνωστή καφετέρια Ristretto café, από τα μέλη της διοίκησης και τον προπονητή της κ. Απόστολο Δαμκαλή.

Στο πάνελ κάθισαν οι Βασ. Κρεμμύδας πρόεδρος, Γ. Χατζηχρήστος αντιπρόεδρος και Απ. Δαμκαλής προπονητής.

Στη Σ.Τ. παραβρέθηκαν και η Γεν. Γραμματέας κ. Χρ. Τραυλού με το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικ. Τζωρτζάτο, έναν άνθρωπο στολίδι για τον αθλητισμό του νησιού μας, ενώ την συνέντευξη παρακολούθησε και ο Γ. Γιαννάτος πρώην έφορος του Α.Σ.Κ..

Στην αρχή το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γ. Χατζηχρήστος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν, πρωτίστως αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της νέας ομάδας «Ελπίδες» Κεφαλονιάς, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, η οποία δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ και….. στόχος μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τον προπονητή που θα είναι όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Απόστολος Δαμκαλής, ο οποίος έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία από τη συμμετοχή του, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο νησί μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο coach, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν στη σημερινή συνέντευξη, έκανε μια αναφορά στην προπονητική του καριέρα και στις ομάδες που εργάστηκε για μια δεκαετία, ενώ πάντα του άρεσε να εργάζεται με μικρές ηλικίες.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι δούλεψε με γνωστούς αθλητές που πλέον αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Ένας από αυτούς ήταν για μια 3ετία ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, τον οποίο είχε στις παιδικές ομάδες της Άμιλλας Περιστερίου, σε ηλικία 10 ετών.

Στην Κεφαλονιά ήρθε το 2015 και εργάστηκε για μια 5ετία στον Κεφαλληνιακό σαν προπονητής, αλλά και αθλητής της ανδρικής ομάδας, ενώ πέρασε και από τον πάγκο του Α.Σ. Κεφαλονιά.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι, τελικά με κάποιους άλλους ανθρώπους, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τη νέα ομάδα με παιδιά που θα έχει σαν επίκεντρο να αγαπήσουν το άθλημα.

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας και το πώς θα κινηθεί, ανέφερε ότι, θέλουν να επενδύσουν στον Μ.Α., να φέρουμε παιδιά διαφόρων ηλικιών στο Κλειστό και να τα μυήσουμε στο άθλημα.

Γνώμονας μας είναι να δουλεύουμε με  σωστές αρχές, συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο και μέσα από αυτό στο μέλλον να δημιουργήσουμε αγωνιστικά τμήματα, τα οποία θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α.Η., με παιδιά μέσα από τα σπλάχνα του Σωματείου με αγωνιστικές, αλλά και εξωαγωνιστικές αρχές, χωρίς φυσικά να κλείνουμε την πόρτα και σε άλλους αθλητές.

Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος.

Ελπίζουμε να έχουμε μια αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Αργοστολίου, όπως φυσικά και με τις υπόλοιπες ομάδες, όπου θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει για το καλό του αθλήματος.

Ανέφερε επίσης ότι, θα μπορούσε, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, να διεξαχθεί ένα Παγκεφαλληνιακό τουρνουά, ώστε τα παιδιά να συλλέγουν αγωνιστικές εμπειρίες, μέσα από αυτά τα παιχνίδια και να μην είναι αναγκασμένα μόνο να κάνουν προπόνηση.

Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., όπως το που θα διεξάγονται οι προπονήσεις, για να απαντηθεί ότι έχει γίνει αίτημα στον Δήμο Αργοστολίου για παραχώρηση ωρών προπόνησης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» και περιμένουν την απάντηση του.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας με αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα Ε.Σ.Κ.Α.Η., απάντησε ότι υπάρχει ένα τμήμα μίνι το οποίο θα γίνει προσπάθεια να συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Για το αν υπάρχει αντίδραση από τις άλλες ομάδες (γελώντας) απάντησε…. οι κεραίες μας δεν έχουν πιάσει κάτι, όμως θεωρώ ότι, όποιος αγαπάει τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το άθλημα που υπηρετούμε, τις προσπάθειες αυτές πρέπει να τις βλέπει θετικά και επαναλαμβάνω ότι, πρέπει μεταξύ τους να έχουν μια σωστή και ειλικρινή συνεργασία, όπου μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό, που θεωρώ και ως ένα κίνητρο, θα κερδηθούν πράγματα, που ειδικά από τον κορονοιό πληγώθηκε το άθλημα και έχασε αρκετά παιδιά.

Τέλος, ευχαρίστησε και πάλι τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν, αλλά και το Ristretto café του Δημ. Κουμαριώτη, για την παραχώρηση του χώρου της συνέντευξης.

Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη στη νέα ομάδα του νησιού μας «Ελπίδες» Κεφαλονιάς και να μείνουμε στα λόγια του coach Δαμκαλή για συνεργασία και καλές προθέσεις από όλες τις ομάδες.

Βιογραφικό coach Απόστολου Δαμκαλή

ΔΑΜΚΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ:   Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1980 και υπήρξε αθλητής καλαθοσφαίρισης στα παιδικοεφηβικά τμήματα του Α.Ο. Καβάλας μέχρι το 1998. 

Συνέχισε ως αθλητής σε διάφορες ομάδες της Αθήνας (Ολυμπιάδα Πετρούπολης, Αχαρναίς, Θεμιστοκλής Αιγάλεω κ.α.), παράλληλα με τη φοίτηση του στο ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ, από όπου και αποφοίτησε με την ειδικότητα του προπονητή καλαθοσφαίρισης.  

Από το 2001, όντας φοιτητής ακόμα ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής σε αθλητικούς συλλόγους της πρωτεύουσας. 

Διετέλεσε προπονητής ακαδημιών και παιδικοεφηβικών τμημάτων στην Ολυμπιάδα Πετρούπολης, στη ΦΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας, στην Άμιλλα Περιστερίου, όπου είχε υπό τις οδηγίες του, ως παίδα, επί τρία συνεχή έτη, τον εν ενεργεία διεθνή παίκτη Γιαννούλη Λαρεντζάκη, στον Πρωτέα Βούλας, στον Ιάσωνα Κολωνού και στον Άρη Πετρούπολης

Εργάστηκε επίσης ως βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του Άρη Πετρούπολης, πετυχαίνοντας άνοδο στη Γ’ Εθνική και  ως πρώτος προπονητής στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών από το 2005, παρακολουθώντας κατά καιρούς τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει.  

Ήρθε στην Κεφαλονιά το 2015 όπου εργάστηκε στον Κεφαλληνιακό Α.Ο. 2013 και στον Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  

Έχοντας προπονητική εμπειρία άνω των 15 ετών, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους αθλητές, που αγωνίζονται πλέον σε επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών.

Το λογότυπο της ομάδας

Παρακάτω από τη σημερινή παρουσίαση των «Ελπίδων» Κεφαλονιάς








 

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου