Σάββατο, Απριλίου 27

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Κλειστό η "1η Ημερίδα Καλαθοσφαίρισης"

Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από οργανωτικής πλευράς, αλλά και συμμετοχής αθλητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 27/4 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", η "1η Ημερίδα Καλαθοσφαίρισης", την οποία διοργάνωσε ο Α.Σ. Ελπίδες Κεφαλονιάς.

Συνδιοργανωτής, ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι Γιάννης Καλαμπόκης, προπονητής Εθνικής Ομάδας Παίδων (U16) και Κ. Παπαδόπουλος, Προπονητής Εθνικής Ομάδας Νέων (U20).

Οι παραπάνω είναι πολύ γνωστοί από την διαδρομή τους στο χώρο του αθλήματος, είτε ως αθλητές είτε ως coach.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης υπήρξε διεθνής καλαθοσφαιριστής, που αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες της Α1 Εθνικής κατηγορίας, όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος και άλλες.

Το 2009, κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην Εθνική Ανδρών και πρώτος προπονητής στην Εθνική ομάδα Παίδων.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, υπήρξε προπονητής της Εθνικής Παίδων από το 2016 έως το 2020 και πλέον έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας Νέων. Ήταν ένας εκ των βοηθών του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική Ανδρών.

Έχει διατελέσει επίσης, προπονητής στα τμήματα υποδομών πολλών Σωματείων, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ηλυσιακός και άλλων, έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους.

Οι αθλητές του νησιού, είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό τις οδηγίες δυο Ομοσπονδιακών προπονητών, να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικά παιχνίδια και να ακούσουν τις συμβουλές δυο ανθρώπων με μεγάλη διαδρομή και ιστορία στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Συμβουλές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια και στην πορεία τους στο Μπάσκετ!

Δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και με τη λήξη της ημερίδας αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετείχαν στην "1η Ημερίδα Καλαθοσφαίρισης".

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα οι δύο Ομοσπονδιακοί προπονητές, στους οποίους δόθηκαν από μία φανέλα με τα ονόματα τους καθώς και διάφορα αναμνηστικά από την Κεφαλονιά. 

Τις απονομές, μαζί με έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτ. Κουρής. 

Επίσης, δόθηκε δώρο από μία μπάλα μπάσκετ στους νικητές των διαγωνιστικών παιχνιδιών.

Να αναφέρουμε ότι, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Σωτ. Κουρής - κα Ελ. Παπαναστασάτου και ο κ. Γ. Λυκούδης επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Ισχυρή Κεφαλονιά".

Την εκδήλωση παρουσίασαν με έναν καταπληκτικό τρόπο, η Βάνια Σαμόλη και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, Π.Ι.Ν. - Α.Σ. Ελπίδες Κεφαλονιάς, στους δύο τεχνικούς των Εθνικών ομάδων Γ. Καλαμπόκη και Κ. Παπαδόπουλο, στα παιδιά, τους προπονητές που συμμετείχαν και ιδιαίτερα στον αξιόλογο coach της ομάδας, Απ. Δαμκαλή, o οποίος εργάζεται για το άθλημα και η προσφορά του στα νέα παιδιά να είναι ανεκτίμητη!

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή Ημερίδα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου