Κυριακή, Απριλίου 14

Διατήρησε το αήττητο για 5η χρονιά ο νταμπλούχος Παλληξουριακός.... Με πολύ άγχος και ανατροπή 3-2 τη Σάμη

Αν και δυσκολεύτηκε, αήττητος και νταμπλούχος ολοκλήρωσε και τη φετινή χρονιά ο Παλληξουριακός, μετά την επικράτηση του στο Δημοτικό Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνη, επί του Α.Ο. Σάμης με σκορ 3-2 και ανατροπή, αφού από το 5λεπτο έχανε 0-2!

Οι "ερυθρόλευκοι" καταγράφουν ακόμη ένα εντυπωσιακό ρεκόρ για τα ποδοσφαιρικά μας δεδομένα, διατηρώντας το αήττητο για 5η χρονιά στο πρωτάθλημα, μετά την τελευταία του ήττα, την περίοδο 2018-2019 και συγκεκριμένα στις 5/5/2019 στο εντός έδρας παιχνίδι των playoffs, από τους Πρόννους με ένα γκολ στο 89' του Κώστα Ζαρνακούπη και το οποίο του στέρησε το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου!!

Εντυπωσιακό πραγματικά κατόρθωμα.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, με το οποίο ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ομάδων σε τοπικό επίπεδο και για τον Παλληξουριακό αρχίζουν πλέον τα δύσκολα, αφού θα συνεχίσει στα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική περιόδου 2024-2025, παρακολουθήσαμε ένα καλό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται, αφού από το 5' βρέθηκαν πίσω στο σκορ 0-2, από μια αποφασιστική Σάμη που αιφνιδίασε τον αντίπαλο της.

Τελικά, θα πετύχουν την ανατροπή και το 3-2, φτάνοντας στην 23η φετινή νίκη τους στη διοργάνωση.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Με την έναρξη του παιχνιδιού ο Κ. Μωραΐτης μετά την κάθετη του Δημ. Αλυσανδράτου θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα νικήσει τους αμυντικούς των γηπεδούχων και από πλάγια με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου για το 0-1!

Μετά από 5' νέα ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, αφού οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2 "παγώνοντας" τον Άγιο Αντώνη.

Ο Κ. Μωραΐτης σε μία ίδια φάση με αυτή του πρώτου γκολ θα βγάλει την κάθετη στην περιοχή στον Γ. Καρασαββίδη και αυτός θα πλασάρει στην απέναντι γωνία του Μαρκαντωνάτου για το 0-2 της ομάδας του.

Μάλιστα στο 11' παραλίγο να πετύχουν και το 0-3, όμως το δυνατό συρτό σουτ, από δεξιά της αντίπαλης περιοχής, του Κ. Μωραΐτη θα στείλει την μπάλα άουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μαρκαντωνάτου.

Στο 13' θα έχουμε την πρώτη αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους με τον Λυκούδη να βρίσκει στην περιοχή τον Γεωργάκη, στο σουτ του οποίου απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια ο Παπαλεξάτος.

Οι γηπεδούχοι, που πλέον είχαν τον έλεγχο στο 20' θα καταφέρουν να μειώσουν σε 1-2 με πολύ ωραίο σουτ του Μπράτι, μετά την πάσα του Γεωργάκη στην περιοχή και αριστερά.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο 45λεπτο, στο 44' με το μακρινό φάουλ του Λυκούδη να αποκρούεται από το νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης, ο οποίος θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 1-2, θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο και οι φιλοξενούμενοι χτυπούσαν στην κόντρα.

Στο 50' ο Κ. Μωραΐτης, που σήμερα ήταν πολύ καλός, και σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, θα κερδίσει την μπάλα από τους αμυντικούς και θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή για να σώσει ο Μαρκαντωνάτος διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα ο Συριάτος θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα κοντράρει στον Παπαβασιλείου και θα καταλήξει κόρνερ.

Στο 65' θα έχουμε την ισοφάριση και το 2-2 των "ερυθρόλευκων", με το Κορσιάνο να πλασάρει πολύ ωραία τον Παπαλεξάτο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά την πάσα του Μπράτι.

Ένα γκολ που έφερε κάποιες διαμαρτυρίες, από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Στο 74' ο Κορσιάνος θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά στην περιοχή για τον Μπράτι, που θα κάνει το σουτ, όχι ιδιαίτερα δυνατό για να μπλοκάρει την μπάλα ο Παπαλεξάτος.

Στο 82' οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την ανατροπή και το 3-2 και πάλι με τον Κορσιάνο, μετά τη σέντρα του Μπράτι από αριστερά, ο πρώτος με κοντινό πλασέ στο β' δοκάρι θα σημειώσει το γκολ της νίκης των νταμπλούχων.

Στο 90' ο Κορσιάνος από δεξιά με καταπληκτική παράλληλη πάσα θα βρει τον Νουρεντίνι αμαρκάριστο, απέναντι από τον Παπαλεξάτο, με τον τελευταίο να αστοχεί από κοντά πλασάροντας άουτ!

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι πετυχαίνοντας την ανατροπή, θα πάρουν την 23η νίκη τους στη διοργάνωση.

Πλέον, πρέπει να δουλέψουν πολύ στη συνέχεια και με πάθος να διεκδικήσουν κάποια από τις τρεις θέσεις του 9ου ομίλου, που οδηγεί στην Γ' Εθνική!

Η Σάμη και σήμερα με πολλά νέα παιδιά, έδειξε πολύ καλά στοιχεία το πάλεψε, έπαιξε χωρίς φόβο, απέναντι στον νταμπλούχο και τον προβλημάτισε αρκετά μέχρι να γίνει η ανατροπή.

Το ραντεβού πλέον ανανεώνεται για την επόμενη σεζόν με πολλές εμπειρίες και διάθεση για ακόμη καλύτερη παρουσία από τη φετινή, άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαρκαντωνάτος, Πολυδωράτος, Καράι, Λυκούδης (62' Κορσιάνος), Γεωργάκης, Γαβαλάς (53' Pacheco), Κουκοβίνος, Αντωνάτος Ηλ., Σωτήρας, Μπράτι (89' Νουρεντίνι), Συριάτος.

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Παπαλεξάτος, Παπαβασιλείου, Ζησιμάτος (85' Τρίφι Μ.), Καππάτος (85' Διγαλέτος), Μωραΐτης Ν. (85' Μετάι), Δελαπόρτας (89' Ελμαζάι), Καραγιαννάκης, Καρασαββίδης, Περιβολάρης, Αλυσανδράτος Δ. (46' Τουλάτος), Μωραΐτης Κυρ..

Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου