Κυριακή, Απριλίου 28

Στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν τα Διλινάτα 2-2 τον Α.Ο.Κ.Ι..... "Χ"αμένοι και οι δύο!

Με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής άνοιξε η αυλαία των playoffs της Β' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τον Α.Ο.Κ.Ι. ναι μεν να παίρνει την άνοδο,  μετά το νέο "Χ" με τον Α.Ο. Διλινάτων Β' στο τοπικό, αλλά να μένει αρκετά μακριά από το τίτλο, όπου πρέπει να συμβούν πολλά για να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι "μελανόλευκοι" προηγήθηκαν 0-2, αλλά στις καθυστερήσεις γκρέμισαν ότι είχαν χτίσει μέχρι τότε.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, έβγαλαν αντίδραση στο τέλος και με δύο γκολ στο 88' και 98' θα στερήσουν από τον αντίπαλο τους το όνειρο του τίτλου, αλλά και οι ίδιοι θα μείνουν εκτός και μαθηματικά. Τελικά ήταν ένα άβολο "Χ" και για τους δύο.

Το ντέρμπι, σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό είχε ρυθμό αγωνία, εντάσεις κόκκινες κάρτες, τέσσερα τέρματα και πολύ αγωνία.

Ήταν ουσιαστικά μία επανάλληψη της προηγούμενης εξ' αναβολής αγωνιστικής, πριν 4 ημέρες στο ίδιο γήπεδο και το ίδιο αποτέλεσμα!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 2' οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ 0-1.

Ο Μπίντα θα βγάλει κάθετα για τον Στρατιώτη που κινούταν από αριστερά, αυτός θα προχωρήσει και με ένα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ, θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Καπογιαννάτου.

Στο επόμενο λεπτό, ο Δημ. Πολλάτος με μια ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Μπεκίρη, με τον τελευταίο να προχωράει στην περιοχή και να πλασάρει στην έξοδο τον Καπογιαννάτο, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, σύριζα άουτ.

Την ίδια τύχη θα έχει στο 21' από την ίδια θέση το διαγώνιο, δυνατό σουτ του Πλατανίτη.

Στο 30' μετά από εκτέλεση φάουλ του Γ. Πολλάτου από αριστερά στο α' δοκάρι, ο Κοσμάτος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Καπ

ογιαννάτος θα πει "όχι" απομακρύνοντας δύσκολα την μπάλα από την δεξιά του γωνία.

Μετά από 10' και πάλι ο νεαρός τερματοφύλακας των Διλινάτων Β', θα σώσει την εστία του στο τετατετ και στο πλασέ του Στρατιώτη, από πολύ κοντά. 

Και οι τυπικά γηπεδούχοι στο 45+5' στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι θα δουν τον Αλεξανδράτο να πετιέται ψηλά στη δεξιά του γωνία, σε ένα μακρινό σουτ του Σταμ. Κουράνη, και να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, το πρώτο μισό στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα ολοκληρωθεί με τους "μελανόλευκους" μπροστά στο σκορ 0-1.

Στην επανάληψη, η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε, αφού Α.Ο. Διλινάτων Β' άρχιζε να πατάει καλύτερα και το παιχνίδι να έρχεται σε ισορροπία.

Οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 52', με τον Αλεξανδράτο να πραγματοποιεί καταπληκτική διπλή επέμβαση στο πλασέ του Τσιλιμιδού στο τετ α τετ τους και στη συνέχεια στην επαναφορά, στο πλασέ του Στ. Κουράνη, να διώχνει στη δεξιά του γωνία τη μπάλα κόρνερ.

Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 62', όταν μετά το κόρνερ του Κοσμάτου από αριστερά, ο Δημ. Πολλάτος θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών.

Πιο τυχερός ο Α.Ο.Κ.Ι. στο 74' θα πετύχει το 0-2 με το δυνατό σουτ του Στρατιώτη, η μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού, να παίρνει ύψος και αλλάζοντας πορεία, να καταλήγει στα δίχτυα του Καπογιαννάτου!

Στο 79' ο Βράπι θα βρει τον Τσιλιμιδό απέναντι από τον Αλεξανδράτο και τον τελευταίο να κάνει κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 84' οι ομάδες θα μείνουν με "δέκα" μετά τις αποβολές του Βουτσινά με απευθείας κόκκινη και Γκερβένη με 2η κίτρινη κάρτα.

Τα Διλινάτα στο τελευταίο 10λεπτο πίεσαν τον αντίπαλο τους και στο 88' ο Κ. Κοκκόσης, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και τεχνικό πλασέ θα στείλει την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Αλεξανδράτου και στη συνέχεια στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2 το σκορ.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα και συγκεκριμένα στο 90+8' θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 2-2 σε μία στιγμή που λόγω τραυματισμού του Δημ. Πολλάτου, οι φιλοξενούμενοι θα είναι με "9" στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Τσιλιμιδός εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Κουράνης θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με ωραία κεφαλιά θα νικήσει τον Αλεξανδράτο.

Με αυτό το 2-2 και οι δύο αντίπαλοι είναι χαμένοι, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι μένουν και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης τίτλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι ναι μεν κέρδισαν την άνοδο τους στην Α' κατηγορία, όμως απομακρύνθηκαν επικίνδυνα από τον στόχο!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Στ. Πλαχούρα και την κα Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτων:(Α. Κοκκόσης), Καπογιαννάτος, Βράπι, Καππάτος Α., Κουράνης Σταμ., Λαμπρόπουλος, Τσιλιμιδός, Κουράνης Στ. (67' Πανούτσος Ι.), Βουτσινάς (83' Ζαφειράτος), Γκερβένη, Κωνσταντάκης (46' Καππάτος Ηλ.), Γκορρέϊα (81' Κοκκόσης Κ.).

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλεξανδράτος, Πλατανίτης, Ζούκα, Πολλάτος Γ., Μεσσάρης, Πολλάτος Δ., Στρατιώτης (77' Τσελάι), Μπεκίρη (46' Shametaj – 90+1' Κοραμπάτος), Κοσμάτος (62' Βασιλάτος), Μπίντα, Σταθάτος.

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου