Τρίτη, Αυγούστου 20

Λίμα 2024: Με χαμόγελα - αισιοδοξία και στην αποστολή τον Δημ. Αντωνάτο αναχώρησε η ομάδα για το Παγκόσμιο Κ20

Το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” μπορεί να ήταν ήδη γεμάτο από τους χιλιάδες τουρίστες που έφευγαν από την Αθήνα, όμως, η ομάδα στίβου που αναχώρησε για τη Λίμα ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις. Κι αυτό γιατί τα χαμόγελα και η αισιοδοξία, για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όπου θα μετάσχουν οι 19 αθλητές και αθλήτριες μας, ήταν διάχυτα.

Η αποστολή ταξίδεψε την Τρίτη (20/8) με αρχικό προορισμό τη Μαδρίτη και από εκεί θα υπάρξει ανταπόκριση για το Περού σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει 22 ώρες συνολικά. 

Από την Αθήνα αναχώρησαν οι 18 αθλητές και αθλήτριες και στις 24/8 στο Περού θα βρεθεί και η Ηλιάννα Τριαντάφυλλου που θα ταξιδέψει από την Αμερική όπου βρίσκεται. Ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου οι αθλητές και αθλήτριες να εγκλιματιστούν στις νέες συνθήκες που θα βρουν στο Περού αποφάσισε η αποστολή να ταξιδέψει μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Η Μελίνα Ζάραγκα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 ετοιμάζεται για μια ακόμη αγωνιστική πρόκληση. “Είμαι ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ να αγωνιστώ. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να κυνηγήσω κάτι καλό. Είναι κ20 δεν είναι η κατηγορία μου αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ”, τόνισε η νεαρή άλτρια.  

Από την άλλη ο Ανδρέας Μίτα κοιτάζει τον τελικό του ύψους ως εφικτό στόχο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λίμα: “Στόχος είναι ο τελικός. Μετά από εκεί βλέπουμε πως θα κυλήσει. Η προσαρμογή στην Αμερική ήταν λίγο δύσκολη στην αρχή αλλά μετά μπήκα σε μια ρουτίνα”. 

Συγκρατημένος λόγω και των προβλημάτων τραυματισμών ήταν ο σφαιροβόλος Δημήτρης Αντωνάτος: “Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ σε αυτόν τον αγώνα. Ήταν μία δύσκολη σεζόν με κάποιους τραυματισμούς που με κράτησαν λίγο πίσω. Ελπίζω να βγει μια βολή για να μπω στον τελικό. Μετά θα δείξει γιατί είμαστε όλοι αρκετά κοντά στις επιδόσεις. Φεύγω για τις σπουδές μου στο Κάνσας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Πιστεύω ότι θα με ανεβάσει επίπεδο ως αθλητή αυτή η εμπειρία και ταυτόχρονα θα καταφέρω να πάρω και ένα πτυχίο”. 

Χωρίς να θέλει να πει “μεγάλα” λόγια ξεκίνησε για το ταξίδι του στο Περού ο σφυροβόλος Γιώργος Παπαναστασίου: “Στόχος μου είναι αρχικά να μπω στον τελικό με μια βολή στον προκλριμαιτκό. Θέλω να κοιτάζω τη διοργάνωση σκαλί σκαλί. Ελπίζω να είμαι στα μετάλλια… Θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.

Αρχηγός της αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 είναι ο αναπληρωτής ταμίας Γιάννης Μυστακίδης που αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει προκειμένου η ομογένεια στο Περού να στηρίξει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Ευελπιστούμε ότι όλα τα παιδιά θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Έχουμε έρθει σε επαφή με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λίμα. Μας περιμένει η ελληνική κοινότητα και ανυπομονούμε να τους δούμε από κοντά. Ευχαριστούμε πολύ την πρεσβεία που ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή μαζί τους. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και σε αυτή την αποστολή”, τόνισε ο Γιάννης Μυστακίδης.

Πηγή:segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου