Σάββατο, Αυγούστου 24

Εγγραφές στη σχολή της Valencia στην Κεφαλονιά

Τα χρόνια έχουν περάσει μιλάς με έναν φίλο σε μια κοινωνική εκδήλωση, που δεν βρίσκεις κάποιο ενδιαφέρον, για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ώσπου το μάτι σου πέφτει σε μια παλιά ξεφτιλισμένη μπάλα που έχει σκαρφαλώσει στα κλαδιά ενός δέντρου.

Οι εικόνες ξεπηδούν αμέσως στο μυαλό σου, η ματιά σου άξαφνα γυαλίζει και ο Ρυθμός της καρδιάς σου γίνεται άναρχος ενώ οι γύρω ήχοι στα αυτιά σου ακούγονται πλέον απόκοσμοι.

Το βλέμμα έχει καρφωθεί εκεί και εσύ ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο σε μια στιγμή.

Ταξιδεύεις με αυτήν, κάτω από τον μεσημεριανό καλοκαιρινό ήλιο που κεραυνοβολούσε τις αυλές, Στους δρόμους γεμάτους σκόνη που έπαιζες με τους φίλους σου, Ήσουν ελεύθερος, απόλυτα ελεύθερος χρειαζόσουν μόνο αυτή, την μπάλα των παιδικών σου χρόνων για να νιώσεις ευτυχισμένος. 

Οι κραυγές, οι ιαχές της νίκης, η μυρωδιά της σκόνης και ο ήχος της μπάλας στον τοίχο, όλα μαζί στο κεφάλι σου. Από κάπου μακριά η φωνή της γιαγιάς .... αν χτυπήσεις θα φας και τις υπόλοιπες... όμως γιαγιά δεν μου τις έριξες ποτέ... Αντίθετα κάθε βράδυ με το τσιμπιδάκι  έβγαζες από τα γόνατα τα πετραδάκια.. παράσημα της ημέρας και εσύ εκεί να κρατάς πλέον στην αγκαλιά σου την μπάλα, λίγο πριν την πάρεις αγκαλιά και αποκοιμηθείς.

Που να βρίσκονται εκείνες οι μπάλες των παιδικών μας χρόνων; Σε ποια δέντρα, σε ποιες φυλλωσιές είναι σκαρφαλωμένες, σε ποιες αυλές και σε ποια γκαράζ βρίσκονται ξεχασμένες;

Αυτές που όταν δεν έπαιζες τις κρατούσες και τους μιλούσες για τα όνειρα σου και αυτές σε άκουγαν προσεκτικά.. Πόσο υπομονετικά περιμένουν εκεί ένα παιδί να τις ανακαλύψει και να αρχίσουν πάλι παρέα από την αρχή εκείνο το παιχνίδι χωρίς σταματημό, το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων.

Αν θες να βρούμε  τις ξεχασμένες μπάλες των παιδικών μας χρόνων και να τις χαρίσουμε στα παιδιά μας, έλα μαζί μας στην οικογένεια της Βαλένθια. 

Οι εγγραφές άρχισαν στο τηλ 6944334690

Υπεύθυνος ακαδημιών Δημήτρης Ζησιμάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου