Δευτέρα, Αυγούστου 5

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 4/8 στο Βαλεριάνο, ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2024»

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 4/8 στο Βαλεριάνο, ο αγώνας δρόμου "Φώκεια 2024".

Αγώνας αφιερωμένος στο μεγάλο Κεφαλονίτη θαλασσοπόρο με καταγωγή το Βαλεριάνο Ιωάννη Φωκά, "Juan De Fuca" και διοργάνωσε, ο τοπικός Σύλλογος των Απανταχού Βαλεριαναίων "το Κορώνι", με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου.

Ένας αγώνας που έχει σαν σκοπό να προάγει τον αθλητισμό, την άμιλλα και το πνεύμα του "Ευ αγωνίζεσθαι".

Πριν από τον μεγάλο αγώνα των 8.300 μ. υπήρχαν και οι παιδικοί, συνολικής απόστασης 60 μ., όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, τα οποία χαιρόταν τις στιγμές και τη συμμετοχή τους, ενώ κέρδισαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, δόθηκε η εκκίνηση, από την πλατεία "Ιωάννη Φωκά" στο Βαλεριάνο και οι δρομείς, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, τρέχοντας μια πολύ όμορφη διαδρομή 8.300 μ., τερμάτισαν στον ίδιο χώρο

Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης:

Άνδρες

1ος ο περυσινός νικητής Παπαδάτος Αλέξανδρος 34:35

2ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς 35:25

Γεωργόπουλος - Κωνσταντάτος στη διαδρομή
3ος Χάλδας Παναγιώτης 37:24

Γυναίκες

1η Νίκολς Έλενα 41:49

2η Χάλδα Αγγελική 45:29

3η Όρτσε Κλάρα 46:11

Συγκινητική επίσης ήταν η συμμετοχή του 81χρονου δρομέα μεγάλων αποστάσεων κ. Θ. Δελακά, Κεφαλονίτη ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του, μετά από μεγάλη προσπάθεια έτρεξε τη διαδρομή και όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό και την απονομή του.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες απονομές στους νικητές ανά κατηγορία, ενώ αναμνηστικό μετάλλιο έλαβαν όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα κέρασμα με ριγανάδα, γλυκά και ποτά προσφορά του Δήμου Αργοστολίου.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε τη σημαντική βοήθεια των ανθρώπων της Εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Εικοσιμίας και της τροχαίας Αργοστολίου.

Γιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Σπ. Θωμάς, ενώ σε όλη την διαδρομή, τους αθλητές συνόδευε ασθενοφόρο της Medione με εξιδεικευμένο προσωπικό.

Σημαντική ήταν η συμβολή για ακόμη μία χρονιά στην επιτυχία του αγώνα, κυρίως των Διον. Μεταξά, Αγγ. Χάλδα, A. Λουρδά, Σ. Καππάτου και της Ε. Σαμόλη που οργάνωσαν υποδειγματικά τον αγώνα, αλλά και όλων των ανθρώπων του Συλλόγου! Μάλιστα η δεύτερη και η τελευταία συμμετείχαν στον αγώνα.

Αλ. Παπαδάτος - νικητής του αγώνα

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο των Απανταχού Βαλεριαναίων "Το Κορώνι", για την όμορφη διοργάνωση, όλους όσους βοήθησαν για αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και τους χορηγούς!

Και του χρόνου όλοι στο ίδιο μέρος συνάντησης, την πλατεία του χωριού για τον επόμενο αγώνα δρόμου τα "Φώκεια 2025"!

Θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου