Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 7

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2012


ΑΡΓΥΡΟΣ Ο ΤΑΜΠΑΞΗΣ &

ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ

Ο Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S1) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, κάλυψε την απόσταση σε 1:20.76 και χάρισε στη χώρα μας το 9ο μετάλλιο.

Η κούρσα είχε και περαιτέρω ελληνικό χρώμα, καθώς σε αυτήν πήραν μέρος επίσης οι Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (με χρόνο 1.49.23 κατετάγη έκτος) και Ανδρέας Κατσαρός (με χρόνο 1.59.44 πήρε την έβδομη θέση).

Ο Πασχάλης Σταθελάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατηγορία F40), το δεύτερο που κατακτά στο Λονδίνο, καθώς είχε πάρει και το ασημένιο στην δισκοβολία.Στον ίδιο τελικό, ο Αλέξανδρος Κωνσταντιδής πήρε την 10η θέση. 
Την τέταρτη θέση στον τελικό των γυναικών στα 100μ. στη κατηγορία F32/33 κατέκτησε η Αλεξάνδρα Δημόγλου. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε με χρόνο 12.53 για μόλις 0.6 δευτερόλεπτα να χανει το χάλκινο μετάλλιο.Στην έβδομη θέση η Ανθή Καραγιάννη, η οποία τερμάτισε την κούρσα με 13.23.
Η Σταματουλα Μαρία αγωνίστηκε στον τελικό της σφαιροβολίας F32/33/34 κατέκτησε την πέμπτη θέση με 5,66 που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετές βολές κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν και παραολυμπιακο ρεκόρ μέχρι που το κατέρριψε η αυστραλέζα Helery.
 Στην έκτη θέση στο τριπλούν F11 Θανάσης Μπαράκας, είχε καλύτερο άλμα στα 11.67, που αποτελεί την καλύτερη εφετινή του επίδοση. 
Με την έβδομη θέση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε ο Παντελής Καλόγερος την παρουσία του στον τελικό της δισκοβολίας F51/52/53.Στο ίδιο αγώνισμα ο Νίκος Καπλάνης είχε τρεις άκυρες βολές και δεν πήρε κατάταξη.
Ο Γιάννης Πρώτος πέρασε στον αυριανό τελικό με χρόνο 22,70 που είναι και η καλύτερη φετινή του επίδοση.
Ο κύπριος αθλητής μας Αντώνης Αρέστης έτρεξε στην δεύτερη προκριματική σειρά στα 100 μέτρα Τ46 και ήρθε τέταρτος με χρόνο 11,34 και έμεινε εκτός τελικού καθώς είχε κάνει τον ένατο καλύτερο χρόνο.
Εκτός ημιτελικών στο μικτό ατομικό της κατηγορίας BC3 του μπότσια, στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμεινε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.
Δεν κατάφερε να διακριθεί ο Γεράσιμος Πυλαρινός στο ατομικό σπάθης στην Α’ Κατηγορία ξιφασκίας με αμαξίδιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Ο Έλληνας οπλομάχος είδε τον ιμάντα του αμαξιδίου του να σπάει δύο φορές, πριν γνωρίσει την ήττα στα προημιτελικά από τον Πολωνό Ράντοσλαβ Στάνκζουκ, με 15-6. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στα προκριματικά, με τον Πυλαρινό να επικρατεί άνετα με 5-1, ωστόσο οι διαδοχικές διακοπές στο δεύτερο αγώνα τους για την αντικατάσταση του ιμάντα τον έκαναν να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και μαζί τον αγώνα. Στο προκριματικό γκρουπ είχε σημειώσει άλλες δύο νίκες, επί του Αμπντ Ραχμάν Ραζαλί από τη Μαλαισία με 5-0 και του Ρώσου Σεργκέι Φρολόφ με 5-4. Στο ίδιο γκρουπ αγωνίστηκε και ο Αλεξακης Γεώργιος που γνώρισε 4 ήττες και δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Αμφότεροι συμμετείχαν στο ατομικό σπάθης ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου και ο Μανώλης Μπόγδος, στη Β’ Κατηγορία ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ο πρώτος κατάφερε να φθάσει μέχρι τα προημιτελικά, στο πλαίσιο των οποίων γνώρισε την ήττα από τον Πολωνό Γκεργκόρζ Πλούτα με 15-9. Στην πορεία του προς την 8άδα είχε αποκλείσει -στον ελληνικό εμφύλιο- το συμπατριώτη του Μανώλη Μπόγδο, κερδίζοντάς τον με 15-11. 
Η Σεμιχά Ριζάογλου στα 50 μέτρα ύπτιο πραγματοποίησε χρόνο 1,03,13 και έμεινε εκτός τελικού.
 Στο Sonar που συμμετείχε το ελληνικό πλήρωμα με τους Χριστοφόρου Βασίλη, Αλεξά Θεόδωρο, Νοταρόγλου Ανάργυρο , τελείωσε και η 11η και τελευταία διαδρομή με τους Έλληνες αθλητές μας να καταλαμβάνουν την 8η θέση με 67 βαθμούς ποινής.
Μετά και το τέλος τις 11ης και τελευταίας διαδρομής στο 2,4 mR ο Γιώργος Δεληκουρας τερμάτισε στην 14η θέση με 103 βαθμούς ποινής.
 Πηγή: https://www.facebook.com/pages/sportsamea/108010305973243, sports.amea.blogspot.com,
Επιμέλεια: Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, 
Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου