Πέμπτη, Μαΐου 16

FINALFOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

kipello2
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

                                            
Ανοίγει αύριο στη Λαμία η αυλαία του 35ου Κυπέλλου υδατοσφαίρισης με τους ημιτελικούς αγώνες.
Το εκπληκτικό σε αυτή την μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης είναι ότι το παρόν θα δώσει και η δική μας ομάδα, η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου που κάνει υπερήφανο τον κάθε Κεφαλονίτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της γράφοντας μια νέα σημαντική σελίδα σε αυτή μετά την συμμετοχή της στο final4 του πρωταθλήματος της Α1.
Σίγουρα με αντίπαλο την Βουλιαγμένη και στον πρώτο αγώνα της ημέρας (ώρα 17:30 με τηλεοπτική κάλυψη), τα πράγματα δε θα είναι καθόλου εύκολα για την ομάδα μας. Γεγονός όμως είναι ότι όλοι γνωρίζουν την δυσκολία αυτού του αγώνα με την περυσινή κάτοχο του τροπαίου στο τελικό του Αργοστολίου, αλλά και την ανωτερότητα της αντιπάλου τους και σίγουρα όπως δηλώνουν "δεν πάνε για τουρισμό στην Ρούμελη" ενώ υπόσχονται να δώσουν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό ώστε ανεξαρτήτου αποτελέσματος να έχουν κάνει και πάλι το καθήκον τους απέναντι στο νησί που εκπροσωπούν.
Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι είναι πανέτοιμοι να χαρούν μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι τη μεγάλη γιορτή.
Δηλώσεις
Από την Βουλιαγμένη δηλώσεις έκανε ο  Χρ. Αφρουδάκης ενώ από τον Ν.Ο.Α. ο αρχηγός της ομάδας Γ. Κατσιγιάννης.
Γ. Κατσιγιάννης
Ο Γιώργος Κατσιγιάννης, αρχηγός μίας εκ των τεσσάρων ομάδων που θα δώσουν το παρόν το επόμενο διήμερο στο 14ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης Ανδρών που διεξάγεται στη Λαμία, του ΝΟ Αργοστολίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη συμμετοχή του Κεφαλλονίτικου συλλόγου σ’ αυτή τη γιορτή του πόλο, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος. Επίσης, αναφέρθηκε και στον μεγάλο αυριανό ημιτελικό με αντίπαλο τον περσινό νταμπλούχο ΝΟ Βουλιαγμένης:

«Ενόψει του ημιτελικού με τη Βουλιαγμένη, η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αντίπαλος μας βρίσκεται σε υψηλότερο αγωνιστικό ρυθμό λόγω των τελικών του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Και εμείς είχαμε τον μικρό τελικό με τη Χίο, όμως οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία. Πάμε να διασκεδάσουμε, πάμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση. Σωματικά και ψυχικά είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα θα αποκομίσουμε εμπειρίες.
Όσον αφορά τον αγώνα, αν δε δώσουμε το δικαίωμα στη Βουλιαγμένη να επιβάλλει το ρυθμό της και μείνουμε κοντά στο σκορ, λεπτό με λεπτό ίσως μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω.
Θα παίξουμε χωρίς άγχος γνωρίζοντας ότι οι στόχοι της ομάδας έχουν ήδη επιτευχθεί. Είναι μεγάλη υπόθεση η συμμετοχή μας στο Φαιναλ  Φορ, αλλά και η 4η θέση στην Α1 που συνδυάζει την ευρωπαϊκή έξοδο.
Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να απολαύσουμε αυτή τη γιορτή του πόλο.»
Χρ. Αφρουδάκης 
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης θα διεκδικήσει το επόμενο διήμερο στη Λαμία το «repeat», την κατάκτηση δηλαδή και του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης Ανδρών, του τροπαίου που πέρυσι άνοιξε το δρόμο για το ντάμπλ από την ομάδα του Λαιμού.
Ο πολύπειρος περιφερειακός του ΝΟΒ, Χρήστος Αφρουδάκης, αναφέρθηκε στον αντίπαλο του αθηναϊκού συλλόγου στα ημιτελικά, τον εξαιρετικό φέτος ΝΟ Αργοστολίου, αλλά και στη μάχη του τελικού, που εκτός απροόπτου θα βρει Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό να μάχονται για το τρόπαιο:
«Δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζεις σε έναν νοκ-άουτ αγώνα, και αν ο αντίπαλος είναι  υποδεέστερος σε ποιότητα και μονάδες. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. Αυτά τα ματς πρέπει να τα διαχειριστείς σαν τελικό, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος έχει κάνει μια τόσο καλή χρονιά, όπως το Αργοστόλι. Το Κύπελλο Ελλάδας εξάλλου σε όλα τα αθλήματα έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός των εκπλήξεων.
Από εκεί και πέρα, ο τελικός είναι ένα παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο που θέλουμε και εμείς πολύ, αλλά και ο Ολυμπιακός που θα είναι πιθανότατα ο αντίπαλος μας εκεί. Ελπίζω οι αθλητές στο νερό να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα και να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κερδίσει ο καλύτερος».
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
                                            
  
Στον άλλο ημιτελικό στο ίδιο κολυμβητήριο και ώρα 19:00 ο φιλόδοξος φέτος Ολυμπιακός φιλοξενείται από την τοπική ομάδα σε ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή για τους πολίστες του Θ. Βλάχου αφού ο αντίπαλος του είναι πολύ ενισχυμένος και μόνο ομάδα Α2 δεν θυμίζει.
Δηλώσεις έκαναν από τον Νηρέα Λαμίας ο Κ. Κοκκινάκης και από τον Ολυμπιακό ο Χρ. Κολόμβος.
Κ. Κοκκινάκης
Ένας εκ των εμπειρότερων παικτών της ομάδας-έκπληξη και οικοδέσποινας του φετινού Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών, του Νηρέα Λαμίας, ο Κώστας Κοκκινάκης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το κέρδος και μόνο από τη συμμετοχή του συλλόγου σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, αλλά και για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα για άνοδο στην Α1:
«Η παρουσία μας στο Φάιναλ Φορ τα λέει όλα πιστεύω. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος μας. Είμαστε η πρώτη ομάδα από την Α2 που καταφέρνει να προκριθεί στους καλύτερους «4» αυτής της διοργάνωσης και αυτό από μόνο του έχει τεράστια αξία.
Το αποτέλεσμα το ξέρουμε από τώρα όλοι. Ο Ολυμπιακός είναι η ισχυρότερη ομάδα, μαζί με τη Βουλιαγμένη, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς. Ο κόσμος της Λαμίας θα κερδίσει πολλά που θα παρακολουθήσει ένα Φάιναλ Φορ Κυπέλλου στο πόλο.
Φέτος γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από την ομάδα μας να ανέβουμε στην Α1. Πιστεύω πως εάν κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία, διότι μέχρι τώρα δεν κάναμε λόγο δουλειάς,  γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι επιλέξαμε μια ομάδα της Α2, δεν θα έχουμε πρόβλημα με την άνοδο. Οι περισσότεροι παίκτες του συλλόγου είναι επιπέδου Α1 και πιστεύω δεν θα δυσκολευτούμε να ανέβουμε κατηγορία.»
Χρ. Κολόμβος
Ως μοναδικό στόχο της κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης Ανδρών έθεσε ο διεθνής φουνταριστός του Ολυμπιακού, Χριστόδουλος Κολόμβος. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει αύριο στο δεύτερο ημιτελικό του 14ου Φάιναλ Φορ που διεξάγεται στη Λαμία, τον τοπικό Νηρέα, μία ομάδα που ναι μεν αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών, αλλά διαθέτει έμπειρους και σπουδαίους παίκτες.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν, μετά από απουσία ενός χρόνου, στην κορυφή του ελληνικού πόλο και όλοι στο στρατόπεδο των Πειραιωτών επικεντρώνονται πρώτα στην κατάκτηση του Κυπέλλου και εν συνεχεία του πρωταθλήματος.
«Από αυτή τη στιγμή ξεχνάμε το τι έχει γίνει στο πρωτάθλημα και επικεντρωνόμαστε στο θεσμό του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ήττα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η κατάκτηση του τροπαίου.
Κακά τα ψέματα, ο τελικός φαίνεται ότι θα είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης, οπότε θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει, όμως, να περάσουμε πρώτα το εμπόδιο του Νηρέα Λαμίας για να φτάσουμε εκεί. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ ωραίος τελικός και ο κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες θα ευχαριστηθεί το παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο 25χρονος «ερυθρόλευκος» φουνταριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου