Τετάρτη, Μαΐου 21

Ένα "βήμα" πριν την άνοδο στην Γ' Εθνική ο Ζακυνθιακός... 3-0 την Α.Ε.Κ στις Κεραμειές


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο.Π. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ  0-3
                                              
Πάλι το πάλεψε αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα η Α.Ε.Κ.
Ούτε και αυτήν τη φορά τα κατάφερε η Α.Ε.Κ. αφού γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική με σκορ 3-0 από τον Ζακυνθιακό στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου σήμερα το μεσημέρι στις Κεραμειές.
Για άλλη μια φορά η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου προσπάθησε αρκετά αλλά και πάλι στάθηκε άτυχη σε συγκεκριμένες φάσεις.
Έτσι πλέον και μαθηματικά απώλεσε κάθε πιθανότητα ανόδου.
Στο α’ ημίχρονο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο ξεκίνημα και θα μπορούσε να έχει πετύχει κάποιο γκολ. Στο διάστημα αυτό και οι δυο ομάδες πρόσεχαν τις άμυνες τους και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βρουν τρόπους να απειλήσουν τις εστίες των Άννινου και Χαρακτινού.
Στο δεύτερο οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν συνέχεια με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν και προϋποθέσεις για καλές φάσεις ώστε να πετύχουν κάποιο τέρμα, αντίθετα θα δεχθούν ακόμη δυο διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.
Από την άλλη η ομάδα της Ζακύνθου, μια πολύ καλή ομάδα, ήρθε στην Κεφαλονιά για το αποτέλεσμα και τελικά τα κατάφερε, παίρνοντας ίσως την πιο σημαντική νίκη στην σειρά. Μια νίκη που την κάνει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Το μόνο που της μένει είναι μια νίκη την επόμενη αγωνιστική επί του Άρη Αρχαίας Ολυμπίας και όλα θα έχουν πάρει και μαθηματικά τέλος για τον Στράτο Κουρούμαλο και τους παίκτες του.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, το παιχνίδι που ξεκίνησε με καθυστέρηση 18’ λόγω μη παρουσίας της αστυνομίας, ήταν σε γενικές γραμμές μέτριο πράγμα που επηρέασε και η υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στις Κεραμειές.
Να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Άννας Πολλάτου ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στο αριστερό τους χέρι.
Φάσεις και γκολ
19’ Ο ίλιρ θα βρει τον Κρούτη μέσα στην περιοχή με το σουτ του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Χαρακτινού.
22’ Ο έμπειρος Καραμαλίκης θα βρει έξυπνα μέσα στην περιοχή και διαγώνια τον Πέττα το σουτ του οποίου αναγκάζει τον Άννινο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.
Το 0-1 με τον Δρόσο
28’ Ο Λιβέρης με εκτέλεση φάουλ θα φέρει την μπάλα στο κεφάλι του αμαρκάριστου Καραμαλίκη ο οποίος όμως θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία του Άννινου.
30’ Γκοοοοολ 0-1 για τους Ζακυνθινούς
Ο πολύ καλός και σήμερα Λιβέρης θα βρει με κάθετη πάσα στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων τον Δρόσο, αυτός θα προχωρήσει και με ψηλοκρεμαστό πλασέ θα προλάβει την έξοδο του Άννινου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του «οδηγό» στο παιχνίδι.
Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ ο Στεφανάτος διώχνει την μπάλα λάθος με το κεφάλι στην περιοχή του, εκεί θα γίνει κάτοχος της ο Μαλαφούρης αλλά ο Λούλουδας τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή θα απομακρύνει τον κίνδυνο.
Το 0-2 και πάλι με τον Δρόσο
56’ Δυο σωτήριες επεμβάσεις του Αντωνόπουλου σε σουτ του Δρόσου και Σούρμπη από πολύ κοντά θα κρατήσουν το 0-1 και την Α.Ε.Κ. στο παιχνίδι.
60’ Ο Μαλαφούρης θα βγει στην αντεπίθεση θα φτάσει στην περιοχή αλλά το πλασέ του είναι αδύναμο και δεν ανησυχεί τον Άννινο.
64’ Γκοοοοολ 0-2!! «Ζευγάρωμα» για τον Δρόσο και τον Ζακυνθιακό!
Ο Σούρμπης θα βρει με κάθετη πάσα τον Δρόσο, αυτός θα πιάσει περιοχή και με πλασέ στην έξοδο του Άννινου θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά και της ομάδας του.
79’  Ένα πολύ καλά εκτελεσμένο απ’ ευθείας φάουλ του Κρούτη θα στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Χαρακτινού.
88’ Ο Εμιλιάνο προσπαθεί να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ ωστόσο η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού άουτ.
90+3 Γκοοοοολ 0-3 για τους φιλοξενούμενους!
Το 0-3 με τον Μαλαφούρη
Ο Φυτόπουλος εκτελεί κόρνερ από δεξιά και αλλάζει την μπάλα με τον Λιβέρη, αυτός με παράλληλη πάσα, «πάρε-βάλε» στην μικρή περιοχή δίνει την ευκαιρία στον Μαλαφούρη να την «σπρώξει» εύκολα στην κενή εστία και στα δίχτυα του Άννινου «σφραγίζοντας» το τελικό σκορ στο 0-3.  
Διαιτητής ο κ. Ν. Ρούσος-Μπεγκερτζής  με βοηθούς τους κ.κ. Α. Τσόγκα και Γ. Τάμπρατζη, όλοι από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Στεφανάτος (54' Κούκλης), Ψάλτης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Κρούτη (82' λ.τ. Σπανός), Κόμητας, Στάβερης (35' Εμιλιάνο), Χασάη, Ιλιρ, Μπαζάρογλου.
Ζακυνθιακός:(Στρ. Κουρούμαλος), Χαρακτινός, Φυτόπουλος, Μαλαφούρης, Λιβέρης, Τζιαφέρης, Αρκαδινός, Πέττας, Κωστάκης, Καραμαλίκης (37' λ.τ. Μαρμαράς), Σούρμπης (88' Κόλα), Δρόσος (71' Μαλλιάς).
Δηλώσεις
Στρ. Κουρούμαλος (προπονητής)

«Ήταν το πιο δύσκολο όσο και σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου. Η ομάδα της Κεφαλονιάς είναι πάρα πολύ καλή. Εμείς είμαστε τυχεροί είχαμε και τον Δρόσο σε πολύ καλή μέρα και τελικά όλα ήρθαν όπως τα περιμέναμε.
Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούμε τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι το οποίο θα κερδίσουμε και μαζί την άνοδο μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία».
Π. Δρόσος σκόρερ Ζακυνθιακού
Ο σκόρερ των δυο τερμάτων, του οποίου φαίνεται να ταιριάζει το γήπεδο Κεραμειών (2 γκολ σήμερα και δυο με τον Α.Ο.Κ.Ι. για το κύπελλο Ερασιτεχνών) δήλωσε:
«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μου η οποία μας βοηθάει για τη συνέχεια και τον στόχο μας που είναι η άνοδος στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Σήμερα μπορεί να πέτυχα εγώ δυο γκολ αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και αυτό το πετύχαμε.
Η Α.Ε.Κ. είναι πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς το θέλαμε περισσότερο και καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη.
Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούμε τον Άρη στη Ζάκυνθο όπου με νίκη κερδίζουμε την άνοδο, όμως και μια ισοπαλία δε θα είναι άσχημο αποτέλεσμα.
Καλώ τους Ζακυνθινούς φιλάθλους να έρθουν κοντά μας και να μας βοηθήσουν ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου