Σάββατο, Μαΐου 17

"Έφυγε" το κορίτσι που έκανε υπερήφανη την Κεφαλονιά


Θρήνος επικρατεί από το απόγευμα του Σαββάτου στον ελληνικό αθλητισμό. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Πύργου -Πατρών (στο ύψος του Γηροκομείου της κωμόπολης Βάρδα). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η 31χρονη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα. Η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα το 1999, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άνδρες) μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο υγείας Βάρδας.

Η πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την ρυθμική γυμναστική το 1988. Σύλλογός της ήταν ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου και προπονήτριές της οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου και Καλαμπόκα.

Πέτυχε τις περισσότερες διακρίσεις της με την Εθνική ανσάμπλ με την οποία σημείωσε την μεγαλύτερή της επιτυχία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμούς.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων (2 στεφάνια - 3 κορδέλες) και στις 10 κορύνες, ενώ στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στα τρία αυτά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999.

Στο διεθνές meeting του Τιέ το 2000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 2 στεφάνια - 3 κορδέλες, το ασημένιο στο σύνθετο και το χάλκινο στις κορύνες.
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου