Κυριακή, Μαΐου 25

Ξαναφόρεσε το στέμα της η "Βασίλισσα" Ρεάλ


Ο Ράμος την «έσωσε», ο Μπέιλ της το έδωσε και οι Μαρσέλο, Ρονάλντο την οδήγησαν σε θρίαμβο για την 10η κούπα της ιστορίας της.
Η Ρεάλ πραγματοποίησε το απωθημένο της, επικράτησε στον τελικό του «Λουζ» με 4-1 στην παράταση της Ατλέτικο που μέχρι το 90+3' κρατούσε το τρόπαιο στα χέρια της και κατέκτησε το 10ο Champions League ή Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.
Ο Μπέιλ το ΄χασε, ο Γοδίν το έβαλε
Απολύτως τίποτα στο πρώτο 25λεπτο του τελικού… Λάθη, λάθη και πάλι λάθη συνέθεταν το σκηνικό του τελικού της Λισσαβόνας που από πλευράς φάσεων δεν είχε να επιδείξει απολύτως τίποτα. Μόνο νεύρα που κορυφώθηκαν στο 27' με το μαρκάρισμα του Ραούλ Γκαρθία στον Ντι Μαρία που στοίχισε κάρτα στον παίκτη της Ατλέτικο, αλλά και στον Ράμος που πήγε να ζητήσει τα ρέστα.
Ο χρόνος περνούσε, το 0-0 παρέμενε με τη Ρεάλ να χάνει στο 32' την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μία φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Τιάγκο με την μπάλα να καταλήγει στον Μπέιλ, ο οποίος έκανε την κούρσα, αλλά το λάθος πλασέ.
Το 0-0 παρέμεινε με την Ατλέτικο να χτυπά σαν κόμπρα στο 36' με τον άνθρωπο που το περασμένο Σάββατο (17/5) της χάρισε το πρωτάθλημα μέσα στο «Καμπ Νου». Ο Ουρουγουανός στόπερ, Ντιέγκο Γοδίν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ρεάλ σε συνδυασμό με τη λανθασμένη εκτίμηση του Ικερ Κασίγιας και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».
Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, μιας και η Ρεάλ μούδιασε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Επί της ουσίας το σκηνικό του «Καμπ Νου» του περασμένου Σαββάτου (17/4) επαναλαμβανόταν με την Ατλέτικο, πλέον, να ΄χει πετύχει τον βασικό της στόχο και να περιμένει να υλοποιήσει τον πρώτιστο. Να κρατήσει, δηλαδή, το μηδέν στα μετόπισθεν.
Η επιμονή στον ανέτοιμο, Κεντίρα, η ευκαιρία του Μπέιλ
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου θα περίμενε κανείς ο Αντσελότι να περάσει στο ματς κάποιον εκ των Ισκο ή Ιγιαραμέντι με δεδομένο πως στο κέντρο και ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι δεν μπορούσε να βοηθήσει ο ανέτοιμος, Κεντίρα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε… Ο χρόνος περνούσε και το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας παρέμενε, την ώρα που η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει... Επί της ουσίας η Ατλέτικο είχε καρδιοχτυπήσει ελάχιστα και δη στο φάουλ του Ρονάλντο στο 54' με τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.
Εστω και με καθυστέρηση ο «Καρλίτο» το αντιλήφθηκε και στο 59' ανακάτεψε την τράπουλα… Εβγαλε, πράγματι, τον Κεντίρα και έβαλε τον δημιουργικό με εκτελεστικές, ταυτόχρονα, ικανότητες, Ισκο, ενώ τόνωσε και την αριστερή πλευρά με τον Μαρσέλο στη θέση του Κοεντράο. Εβαλε, δηλαδή, πιο δημιουργικό παίκτη, έναν πιο φουλ μπακ στην αριστερή πτέρυγα για να μπορέσει να δημιουργήσει και από τα άκρα.
Και στο 62' η Ρεάλ έφθασε μία ανάσα από την ισοφάριση σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ράμος με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά να μην βρίσκουν την μπάλα. Το 1-1 δεν ήρθε και το άγχος για τη «βασίλισσα» αυξανόταν… Μία Ρεάλ που έψαχνε να βρει λύσεις στο δημιουργικό της κομμάτι με την απουσία του Τσάμπι Αλόνσο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Πλέον, η Ρεάλ ήλπιζε σε έξαρση ατομικής ποιότητας και στο 77' είδε τον Μπέιλ να χάνει ακόμα μία καλή ευκαιρία. Ο Ουαλός ξέφυγε στο σπριντ του Γοδίν, προχώρησε, σούταρε, όμως η προσπάθεια του ήταν χωρίς ψυχή, άνευ δύναμης με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.
Γκολ στις καθυστερήσεις η Ρεάλ
Το 1-0 παρέμενε και ο Αντσελότι δεν έπαιξε τα ρέστα του… Ως τελευταία αλλαγή επέλεξε πρόσωπο και όχι τακτική… Εριξε στο ματς τον Μοράτα αντί του Μπενζεμά ελπίζοντας πως θα αλλάξει το ρου του ματς.
Και εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, ήρθε στο 90+3' ήρθε ο Ράμος με κεφαλιά σε κόρνερ του Μόντριτς να βγάλει νοκ άουτ την Ατλέτικο… Να της κόψει, δηλαδή, τα πόδια… Να ισοφαρίσει σε 1-1 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση…
Το 10ο με Μπέιλ, Μαρσέλο και Ρονάλντο
Το πρώτο τέταρτο του έξτρα χρόνου πέρασε σαν να μην έγινε ποτέ… Καμία επί της ουσίας φάση μπροστά στις δυο εστίες με το 1-1 να παραμένει.
Στο β' ημίχρονο της παράτασης, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν… Στο 110', λοιπόν, ήρθε ο Μπέιλ να κάνει το 2-1 υπέρ της Ρεάλ. Ναι, ο Ουαλός που έχασε δυο σημαντικότατες ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του ματς, στην παράταση τα κατάφερε. Εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντι Μαρία και με κεφαλιά έγραψε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας» χαρίζοντας της τη 10η κούπα… Ο Μπέιλ λυτρωνόταν και η Ρεάλ έβλεπε την πραγματοποίηση του απόλυτου απωθημένου της… Μετά από 12 χρόνια ανέβαινε για 10η φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με τον Μπέιλ των 100 εκατ. ευρώ. Και στο 117' ήρθε, απλά, ο Μαρσέλο να διαμορφώσει με σουτ το 3-1 με τον Κριστιάνο στο 120' να γράφει το τελικό 4-1 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Γοδίν.
ΣΚΟΡΕΡ: 90+4' Ράμος, 110' Μπέιλ, 117' Μαρσέλο, 120' πεν. Ρονάλντο - 36' Γοδίν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27' Ράμος, 45+1' Κεντίρα, 10+3' Βαράν - 27' Ραούλ Γκαρθία, 52' Μιράντα, 72' Βίγια, 74' Χουανφράν, 86' Κόκε, 100' Γκάμπι
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 120' Γοδίν (2η κίτρινη)
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (59' Μαρσέλο), Κεντίρα (59' Ισκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Μοράτα).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (83' Αλντερβέιρελντ), Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (9' λ.τρ. Ανδριάν), Βίγια.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου