Κυριακή, Νοεμβρίου 2

Πήραν το ντέρμπι τα Διλινάτα 0-1 την Α.Ε.Κ. και συνεχίζουν στην κορυφή με 4Χ4



Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-1
                                       
Δυνατό 4Χ4 και στην κορυφή της Α' κατηγορίας τα Διλινάτα αφού συγκατοικούν με τον Α.Ο.Κ.Ι. στην 1η θέση
Η νίκη αφιερώνεται στον νεογέννητο γιο του αρχηγού Χ. Τζωρτζάτου
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά ενδιαφέρον στο δεύτερο τα Διλινάτα συνέχισαν την «τρελή» φετινή τους κούρσα προς την κορυφή κάνοντας το 4Χ4 με τη νέα τους νίκη 1-0 επί της πρωταθλήτριας Α.Ε. Κεφαλονιάς στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Η Α.Ε.Κ. για ένα ακόμη παιχνίδι παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο με «δέκα» κάνοντας το έργο των ποδοσφαιριστών αλλά και του Γ. Τόγια ακόμη πιο δύσκολο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα γήπεδο και με υπομονή προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Καραίσκου, άλλες φορές τα κατάφερναν και κάποιες άλλες όχι.
Οι τυπικά γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα στημένοι σωστά στην άμυνα και με αριθμητικό μειονέκτημα ήθελαν να κρατήσουν κατ’ αρχήν την εστία τους ανέπαφη και στη συνέχεια με μεγάλες πάσες, προσπαθούσαν να βρουν τους επιθετικούς τους, κυρίως τον Εμιλλιάνο και να βγουν στην αντεπίθεση μήπως και είναι αυτοί που θα πετύχουν το γκολ. Αυτό όμως δεν έβγαινε τις περισσότερες φορές μιας και οι Μίρτο Αναλυτής «καθάριζαν» για τα Διλινάτα.
Έτσι το θέαμα δεν ήταν και το καλύτερο και οι φάσεις πολύ λίγες.
Στο δεύτερο 45λεπτο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο έγιναν καλύτερα  με τα Διλινάτα στο 56’ να πετυχαίνουν ένα εκπληκτικό γκολ με τον Διον. Τζωρτζάτο.
Το γκολ αυτό φάνηκε να αφυπνίζει τους «κιτρινόμαυρους» και με τα Διλινάτα σε θέση ισχύος θέλοντας να διαφυλάξουν το «χρυσό» 0-1 να οπισθοχωρούν κάπως, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να έχουν περισσότερο κατοχή μπάλας και να απειλούν για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να έρθει ποτέ αυτή.
Έτσι η ομάδα του Στ. Αναλυτή για 4η συνεχόμενη αγωνιστική βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος συγκάτοικος του Α.Ο.Κ.Ι.
Όσο για τους τυπικά γηπεδούχους πλέον βρίσκονται στην 6η χωρίς ωστόσο να σημαίνει τίποτε αυτό αφού έβγαλαν μια σειρά από ντέρμπι και τώρα έρχονται τα πιο εύκολα παιχνίδια που μπορούν να φέρουν βαθμούς.
Φάσεις και γκολ
Ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Διον. Τζωρτζάτου στο 4’ θα είναι η πρώτη απειλή για την εστία του Καραίσκου που θα μπλοκάρει τελικά την μπάλα.
Νέο διαγώνιο σουτ και πάλι από το Διον. Τζωρτζάτο στο 7’ μέσα από την περιοχή, Ο Καραίσκος επεμβαίνει εντυπωσιακά και διώχνει την μπάλα.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) τα Διλινάτα θα απειλήσουν και πάλι με τον Κατσούρη από καλή θέση να σουτάρει, μετά την παράλληλη πάσα του Διον. Τζωρτζάτου και τον Καραίσκο να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του γωνία.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε, το θέαμα ήταν καλύτερο με τις άμυνες και πάλι όμως «σφιγκτές», σημάδι ότι όποια ομάδα πετύχει το γκολ θα είναι και η νικήτρια, όπερ και εγένετο.
Η γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα έχουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 49’ όταν ο Σπανός εκτελεί το φάουλ από αριστερά στην περιοχή με τον Χρ. Φωκά να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία του Καλαφάτη άουτ.
Γκοοοοοοολ γαι τα Διλινάτα
Στο 56’ μετά από ωραία προσπάθεια του Δ. Τζωρτζάτου ο οποίος θα πάρει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο θα προχωρήσει και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων θα πιάσει ένα εκπληκτικό σουτ που θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Καραίσκου, παρά την εξαιρετική του προσπάθεια, δεν μπορεί να αποσοβήσει το 0-1.
Το γκολ αυτό αφιερώθηκε εξαιρετικά από τους συμπαίκτες, τον προπονητή αλλά και τη διοίκηση της ομάδας στον αρχηγό της ομάδας Χρ. Τζωρτζάτο και στον νεογέννητο γιο του (για αυτό απουσίαζε από το παιχνίδι).
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ από πολύ μακριά του Μπαζάρογλου θα περάσει ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Καλαφάτη.
Στο 68’ ο Κ. Τζωρτζάτος με σέντρα από αριστερά θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο στην περιοχή με τον τελευταίο από το σημείο του πέναλτι να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Α.Ε.Κ.
Στο 73’ ο Λ. Καλαφάτης με τα ακροδάχτυλα θα διώξει την μπάλα με δυσκολία πάνω από τα δοκάρια του στο φάουλ του Σπανού.
Ωραία ενέργεια του «μικρού» Γ. Κυργίου ο οποίος από αριστερά θα κόψει έξυπνα την μπάλα στην περιοχή στον Τσάκο αλλά το σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος θα στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Καραίσκου.
Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα για την Α.Ε.Κ. να ισοφαρίσει στο 90’ με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί φάουλ από δεξιά και να φέρνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Κορσιάνος θα σηκωθεί θα πιάσει μια κεφαλιά όμως η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία του Καλαφάτη, χωρίς να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα και έτσι καταλήγει άουτ.
Με την ευκαιρία το Team του sportsthea εύχεται στον αρχηγό των Διλινάτων Χρ. Τζωρτζάτο και την σύζυγο του Ερατώ να τους ζήσει ο νεογέννητος υιός τους.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Καραΐσκος, Κουμαριώτης, Στεφανάτος (58' Κορσιάνος), Δρόσος (72' Κανάκης), Χασάι, Φωκάς, Κόμητας (58' Μπαζάρογλου), Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο, Σπανός Βαγ.
Διλινάτα:(Στ. Αναλυτής), Καλαφάτης, Καλλιακούδας, Τζωρτζάτος Κ., Μίρτο, Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Κουρκουμέλης, Μπάμπης (51' Σκριβάνος), Κατσούρης (62' Τσάκος), Τζωρτζάτος Διον. (84' Τζωρτζάτος Δ.), Κύργιο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου