Σάββατο, Νοεμβρίου 15

Σπουδαία νίκη για τα Φωκάτα 2-1 την Σάμη

Α.Ο ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-1
                                        
Έβγαζαν δύναμη και πάθος οι γηπεδούχοι.... Πάει να χαθεί το όνειρο της 4αδας για την Σάμη
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον και με πολλές φάσεις παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές τα Φωκάτα έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ίσως στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση,  πήραν την δεύτερη νίκη τους και βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.
Αντίθετα η Σάμη για μια ακόμη αγωνιστική προβλημάτισε αρκετά, είχε ένα νεκρό πρώτο ημίχρονο και μετά το 2-0 εις βάρος της προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση αλλά πλέον ήταν αργά.
Παρόλα αυτά θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι αφού έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος. Σίγουρα όμως τα Φωκάτα και μόνο για την προσπάθεια, τη "δίψα" για τη νίκη αλλά και το πάθος που έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο άξιζαν τη νίκη. 
Έτσι οι φιλοξενούμενοι πλέον βλέπουν το όνειρο τους για συμμετοχή στην 4αδα να χάνεται και αυτή την χρονιά και μόνο αν αλλάξουν κάποια πράγματα ίσως υπάρξουν πιθανότητες να αναστρέψει την κατάσταση.
Να αναφέρουμε ότι τα Φωκάτα έπαιζαν με τερματοφύλακα τον αμυντικό τους Μιλτ. Σέρρα, που κατά γενική ομολογία τα κατάφερε άψογα, ενώ η Σάμη από το 78’ και μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού αγωνίστηκε με δέκα λόγω τραυματισμού του Β. Τουλάτου και ενώ ο Γ. Καρελάκης είχε κάνει και τις τρεις του αλλαγές!
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ με το καλημέρα για τα Φωκάτα και 1-0
Μόλις στο 1’ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Παπαδάτο να πασάρει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή στον επερχόμενο Γεωργόπουλο ο οποίος με ένα «ξερό» σουτ στην κίνηση θα την στείλει στα δίχτυα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι στο 5’ με τον Γεωργόπουλο και πάλι να προλαβαίνει την έξοδο του Δ. Καλιβωκά όμως η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του νεαρού τερματοφύλακα της Σάμης και θα περάσει στη συνέχεια κόρνερ.
Σειρά των φιλοξενούμενων να απαντήσουν στο 8’ όταν στην σέντρα του Θ. Νικολοβιένη ο Μωραίτης στο δεύτερο δοκάρι θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Κάθετη πάσα του Γεωργόπουλου στο 14' μέσα στην περιοχή, ο Αθηναίος θα πιάσει το σουτ και η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Πολύ σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 15’, ο Αρ. Αμούργης εκτελεί κόρνερ από αριστερά η μπάλα στην περιοχή στον Ι. Αμούργη που δεν πιάνει καλά, πιεζόμενος το σουτ και η μπάλα θα περάσει ψηλά από τα δοκάρια άουτ.
Στο 19’ σε φάση καρμπόν  και με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο επιθετικός της Σάμης αυτή την φορά με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Μια κάθετη του Ντουκάι στο 25’ θα βρει τον Γαρμπή απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας θα προλάβει και πέφτοντας στα πόδια του και θα σώσει τον κίνδυνο του 2-0.
Στο 28’ σε φάουλ του Περιβολάρη στην περιοχή, ο Αρ. Αμούργης θα πιάσει μια κεφαλιά κάτι σαν πάσα, σουτ Ι. Αμούργη, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ.
Η Σάμη επέμενε με τα στημένα και το νέο κόρνερ του Αρ. Αμούργη στο 29’ θα φέρει σε πολύ καλή θέση την μπάλα στον Ν. Μωραίτη η κεφαλιά του οποίου περνάει άουτ. (Δόθηκε κακώς κόρνερ).
Ένα δυνατό σουτ του Ν. Μωραίτη στο 32’ από καλή θέση θα στείλει την  μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σέρρα.
Στο 43’ μια ασθενή απόκρουση του Μ. Σέρρα δεν εκμεταλλεύεται ο Περιβολάρης που δεν κάνει καλό πλασέ για να χαθεί μια καλή ευκαιρία για το 1-1.
Σε αντεπίθεση των Φωκάτων στο 45’ ο Παπαδάτος από αριστερά κόβει παράλληλα την μπάλα στον Γεωργόπουλο στο ύψος του πέναλτι όμως ο Δευτεραίος με ωραίο τάκλιν θα σώσει την ομάδα του πετώντας την κόρνερ.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό στο 45+1’ με τον Μ. Σέρρα να προλαβαίνει με έξοδο τον Περιβολάρη και να διώχνει με τα πόδια εκτός περιοχής.
Με τα Φωκάτα μπροστά στο σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.
Γκοοοοοοολ και 2-0. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ξεκινούν με γκολ από τα αποδυτήρια!
Στο δεύτερο και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι με την συμπλήρωση 4’ και συγκεκριμένα στο 49’ θα πετύχουν το υπέρ τους 2-0 με γκολ του Παπαδάτου με πλασέ ευρισκόμενος μόνος απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά στην κάθετη πάσα του Γαρμπή.
Το γκολ αυτό φαίνεται να αφυπνίζει τους φιλοξενούμενους που θα ανεβάσουν την απόδοση τους σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση και αναλαμβάνουν την κατοχή.
Έτσι στο 65’ σε ένα δυνατό σουτ του Κ. Νικολοβιένη ο Μ. Σέρρας θα απομακρύνει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Γκοοοοοοολ για τη Σάμη που μειώνει σε 2-1 και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.
Είναι το 68’ μετά από μια σέντρα από αριστερά η μπάλα στην περιοχή, ο Άννινος θα πιάσει μια κεφαλιά πάσα για τον Ι. Αμούργη, ο τελευταίος θα πιάσει το δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μ. Σέρρα.
Οι φιλοξενούμενοι κάτι με τις αλλαγές του Γ. Καρελάκη κάτι η ανεβασμένη τους ψυχολογία μετά την μείωση του σκορ αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι και να δημιουργούν καταστάσεις στην περιοχή του Μ. Σέρρα.
Στο 71’ στην ωραία πάσα του Βιτωράτου στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ι. Αμούργης θα πιάσει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Στο 74’ ο Μ. Σέρρας με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία θα πει «όχι» στο σουτ του Αρ. Αμούργη στέλνοντας την μπάλα κόρνερ (δόθηκε κακώς άουτ).
Ο Γ. Αμούργης στο 83’ θα μπει από δεξιά στην περιοχή και απέναντι από το Μ. Σέρρα που πραγματοποιούσε έξοδο, θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά από πάνω του, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι αφού σκάει πριν την γραμμή παίρνει ύψος και καταλήγει πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι στο 85’ όπου λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να πετύχουν το 3-1 όταν ο Παπαδάτος με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Ι. Κουρκουμέλη μόνο απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά, όμως στην προσπάθεια του να αποφύγει τον τερματοφύλακα της Σάμης θα ανοίξει περισσότερο από όσο έπρεπε την μπάλα για να προλάβει στη συνέχεια και να μπλοκάρει ο τελευταίος.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μυρσίνια και Σπ. Μαγουλά. Ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο στη  τοπική διαιτησία και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Μ. Σέρρας, Μάστορας (90΄Π. Σέρρας), Παπαδάτος, Μπουγάς, Φραντζής, Ντουκάι, Σαλαπάτας, Μπαζάρογλου (64΄Κουρκουμέλης), Γαρμπής, Γεωργόπουλος, Αθηναίος.
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Β. Τουλάτος, Θ. Νικολοβγιένης (46΄Βιτωράτος), Δευτεραίος, Σκιαδαρέσης (55΄Άννινος-Χωραφάς), Ν. Μωραίτης, Α. Αμούργης, Κ. Νικολοβγιένης, Γ. Καλλιβωκάς (67΄Μινέτος), Περιβολάρης, Ι. Αμούργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου