Σάββατο, Νοεμβρίου 15

Έχασε 1-0 από την Πρόοδο και μαζί σπουδαίο έδαφος ο Παλληξουριακός

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-0
                                    
Σπουδαία νίκη για την Πρόοδο....... 
Χαμένη ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους" της Παλλικής
Σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης διεξήχθη το παιχνίδι μεταξύ Προόδου και Παλληξουριακού. Ο καιρός ήταν πολύ καλός χωρίς πολύ ζέστη κάτι το οποίο διευκόλυνε τον κόσμο να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει αυτό το σημαντικό και για τις δύο ομάδες παιχνίδι.
Στην μια πλευρά η μαχητική Πρόοδος των σημαντικών προβλημάτων από τιμωρίες και κάρτες και από την άλλη ο γνωστός δυναμικός Παλληξουριακός χωρίς τον ηγέτη του Λούλουδα.
Οι Ληξουριώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας την κατοχή στο πρώτο 20’ του παιχνιδιού με την Πρόοδο ουσιαστικά να περιμένει τον αντίπαλο. 
Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο ήταν η απουσία κλασικών ευκαιριών για γκολ αν εξαιρέσουμε την κεφαλιά του Βασιλάκη και την εντυπωσιακή επέμβαση του Λουκέρη και ένα δυνατό σουτ του Ζερβού με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πρόοδος μπήκε πιο αποφασισμένη χτυπώντας τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις με τον Qorraj, και τον Αρταβάνη, άλλωστε με αυτόν τον τρόπο επετεύχθη και το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Το Ληξούρι έκανε κάποιες προσπάθειες να πετύχει ένα γκολ συνήθως με επελάσεις του Ζερβού και του Μαρκάτου αλλά έβρισκαν συνέχεια μπροστά τους τους ‘’4’’ άτρωτους σήμερα αμυντικούς της Προόδου.   
Από την Πρόοδο ο Αρταβάνης ανίκητος σε κέντρο και επίθεση και από τον Παλληξουριακό ο Ζερβός που στην κυριολεξία έτρεχε  παντού.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ ένα πολύ δυνατό σούτ του Αντωνάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της Προόδου.
Στο 17’ ο Ζερβός παίρνει την μπάλα στο κέντρο κάνει την κάθετη πάσα στον Tozaj με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Γρίβα να μπλοκάρει εύκολα.
20’ ο Τσιντήλας παίρνει την μπάλα από το κέντρο, ανεβαίνει και κάνει ένα γέμισμα στον Αρταβάνη, αυτός σουτάρει με την μπάλα να παιρνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λουκέρη.
Στο 26’ ο Μαρκάτος  εκτελεί το φάουλ με τον Γρίβα να διώχνει με γροθιές  τον κίνδυνο πριν φτάσει η μπάλα στον Η. Αντωνάτο.
Κόρνερ για τον Παλληξουριακό στο 31’, το οποίο περνάει ανεκμετάλλευτο, αφού διώχνει από την περιοχή του ο Τσιντήλας.
Στο 37’ ο Αντωνάτος σουτάρει με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, εκεί όμως είναι ο Γρίβας και διώχνει την μπάλα.
38’ ο Qorraj εκτελεί το κόρνερ με την μπάλα να φτάνει στο ύψος του πέναλτι, ο Βασιλάκης θα πιάσει την κεφαλιά και ο Λουκέρης διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα στην δεξιά του γωνία σώζοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.
Στο 43’ μια προσπάθεια του Αντωνάτου Η. για σουτ θα ανακοπεί από τον Παπαδόπουλο.
Δεύτερο ημίχρονο
Γκοοολ για την Πρόοδο στο 52’ μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας και συγκεκριμένα, ο Μαρκάτος γυρίζει αδύναμα την μπάλα στον Λουκέρη με τον Αρταβάνη να την τσιμπάει και να την στέλνει στα δίχτυα του Παλληξουριακού πραγματοποιώντας το 1-0 για την ομάδα του.
57’ ένα φαουλ για τους γηπεδούχους, εκτελεί ο Qorraj με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Λουκέρη.
Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν, αλλά η επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή θα απομακρυνθεί δύσκολα από τον Παπαδόπουλο.
Στο 65’ περίπου ο Qirraj κάνει την βαθιά μπαλιά στον Τσίρο ο οποίος φεύγει καθαρά πίσω από το κέντρο μόνος του με τον κ. Λογοθέτη να σηκώνει λάθος off side.
Στο 70’ ο Qorraj με νέα σέντρα στην  κόντρα επίθεση στην πλάτη των αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Βασιλάκης θα σουτάρει και η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Λουκέρη.
74’ ο Ζερβός κάνει την κάθετη πάσα για τον Αντωνάτο που έφευγε στην πλάτη της άμυνας της Προόδου αμαρκάριστος με τον Γρίβα να βγαίνει και να του παίρνει την «μπουκιά» από το στόμα  στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
83’ φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Προόδου. Ο Tozaj εκτελεί με την μπάλα να φτάνει στην μικρή περιοχή, αυτή θα βρει στα σώματα και παίρνει πορεία προς τα δίχτυα όμως ο Λαγκαδάς σαν «από μηχανής  Θεός» διώχνει τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή και τον Wolnichi να διαμαρτύρεται για πέναλτι κάτι το οποίο με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα (είπε κάτι στον Α’ βοηθό διαιτητή) αφήνοντας την ομάδα του  με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Μουζακίτης και Β. Λογοθέτης.
Α.Ο Πρόοδος: (Κ. Πίππος) Γρίβας Ι-Τσιντήλας Τα-Βρεττός Α-Παπαδόπουλος Α-Λαγκαδάς Κ-Τόφαλος Μ-Βλασσόπουλος Ι-Βασιλάκης Γ (Ηλιόπουλος Χ)-Qorraj R-Αρταβάνης Δ (Τσάμης Η)-Τσίρος Α (Πόλης Α).
Α.Ο. Παλληξουριακός: (Λιονάτος ) Λουκέρης Π-Μαρκάτος Σ-Wolnicki R-Μαυροειδής Ν-Αντωνάτος Κ-Λαδάς Ι (Αδηλίνης Χ)- Ζερβός Η-Tozaj E-Μαρκάτος Σ- Αντωνάτος Η-Παπαδάτος Δ (Μαρινάκης Ν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου