Κυριακή, Δεκεμβρίου 6

Ένα 45λεπτο ήταν αρκετό για την Α.Ε.Κ. απέναντι στα Φωκάτα


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-4
                                                            
Πέρασε σαν πρωταθλήτρια από τις Κεραμειές 4-0 τα Φωκάτα
Μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς πέρασε σήμερα το πρωί νικηφόρα από τις Κεραμειές και τα Φωκάτα επικρατώντας εύκολα με σκορ 4-0.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί βγάζοντας πολλά πράγματα στο «χορτάρι», κάτι που είναι άλλωστε μέσα στις δυνατότητες τους. Σε ορισμένες φάσεις ήταν εντυπωσιακοί, ενώ η μπάλα κυκλοφορούσε με ταχύτητα, πράγμα από το οποίο οι γηπεδούχοι δυσκολευόταν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό τους.
Τα Φωκάτα προσπαθούσαν να γίνουν ανταγωνιστικά όμως αυτό δεν έβγαινε απέναντι στην ανωτερότητα των πρωταθλητών, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη χειρότερη όταν στο 22’ θα μείνουν με δέκα στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολής του Ντουκαί.
Έτσι φυσιολογικά ήρθε το 0-4 του πρώτου 45λεπτου.
Στο δεύτερο κάτι το κατέβασμα της «ταχύτητας», αφού η νίκη ήταν εξασφαλισμένη, οι τρεις αλλαγές του ημιχρόνου από τους φιλοξενούμενους, κάτι η σαφή αγωνιστική βελτίωση των γηπεδούχων κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος.

Τα Φωκάτα έδειξαν πιο σοβαρά στο διάστημα αυτό, αλλά και πάλι οι πρωταθλητές ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή και τελικά αποχώρησαν από τις Κεραμειές με ένα εύκολο 4-0!
Στα ευχάριστα του αγώνα για τους «κιτρινόμαυρους», η παρουσία για 45’ του Θανάση Μπαζάρογλου μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού. Στα δυσάρεστα η αποβολή του Χ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή, στο 63’ για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Παγουλάτο.
Να πούμε εδώ ότι και οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο σημερινό παιχνίδι με πολλές και σημαντικές απουσίες.
Επίσης μια καλή ενέργεια από την Α.Ε.Κ. και τον ισχυρό άντρα του Σωματείου Δ. Κουμαριώτη, ο οποίος στα πλαίσια του fair play δεν χρησιμοποίησε τους δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας που είχαν αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι με την Εικοσιμία και δεν τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή λόγω ασάφειας στο Φ.Α. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν και μη μας πει κανείς ότι μπόρεσε να το κάνει επειδή εξυπηρετούσε η δυναμικότητα του αντιπάλου. Θα είναι άδικο το λιγότερο σε ενέργειες που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο.
Συμπερασματικά οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν δίκαια σε ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο και αρκετά μέτριο στο δεύτερο.
Επίσης είχαν στην τάξη τους έναν εξαιρετικό εκτελεστή, τον έμπειρο Γ. Ευτηριάδη ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς.
Φάσεις και γκολ
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν να θέλουν να «καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι.
Έτσι στο 10’ και στην πρώτη καλή φάση στο ματς, σε μια ομαδική ενέργεια, η μπάλα θα φτάσει στον Λυκούδη στην περιοχή και δεξιά με το σουτ που επιχειρεί να κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της κάτοχος γίνεται ο Ευτηριάδης ο οποίος εύκολα από κοντά με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Μετά από δυο λεπτά ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί θα πεταχτεί ο Φωκάς αλλά δεν προλαβαίνει με προβολή την μπάλα που καταλήγει άουτ.
Στο 22’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Ντουκάι θα αντικρίσει την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Ματιάτου. Αυτή η αποβολή δεν μπορούμε να πούμε ότι έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο παιχνίδι αφού η Α.Ε.Κ. ήταν καλύτερη, όμως ήταν μια απώλεια για κάτι καλύτερο για τους γηπεδούχους.
Σπουδαία ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 29’ όταν ο Καρλής, ίσα-ίσα που θα ακουμπήσει την μπάλα σε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο κοντινό τετ α τετ του με τον Παπαδάκο μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή του Λυκούδη. Στη συνέχεια της φάσης και στην εκτέλεση του από τον Λυκούδη ο Ευτηριάδης στο δεύτερο δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ από την εστία του Καρλή.
Στο 34’ θα έχουμε το 0-2 για την Α.Ε.Κ. και κάπου εκεί όλα τελειώνουν. Οι Λυκούδης – Λογκόνης εκτελούν το κόρνερ από δεξιά με πάσα τελείως αμαρκάριστοι και με ένα τεράστιο κενό στην περιοχή των γηπεδούχων, ο τελευταίος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή στον επίσης αμαρκάριστο Ευτηριάδη που με κεφαλιά δεν αφήνει κανένα περιθώριο απόκρουσης στον Καρλή και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του.
Στο 36’ Ευτηριάδης – Παπαδάκος θα «κρύψουν» το τόπι  με τον τελευταίο να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα των Φωκάτων και να τον εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Ο πανταχού παρόν σήμερα Λυκούδης  στο 45’ θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά των γηπεδούχων, θα πατήσει περιοχή και θα βγάλει μια παράλληλη πάσα στον αμαρκάριστο και πάλι Ευτηριάδη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με την άνεση του θα σταματήσει την μπάλα και θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-4 της ομάδας του αλλά και το δικό του χατ τρικ.
Έτσι με την τύχη του παιχνιδιού, όσον αφορά τον νικητή προδιαγεγραμμένη, αφού το 0-4 ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε αμφισβήτηση, οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε, οι φιλοξενούμενοι μάλλον φάνηκαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων με αποτέλεσμα να έχουν μεν την κατοχή της μπάλας, όμως οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και να μην δεχθούν άλλο τέρμα και εδώ τα κατάφεραν αφού το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι τη λήξη του 90λεπτου!
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και όλοι περίμεναν περισσότερο να λήξει το παιχνίδι.
Στο 49’ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μια καλή ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Γ. Αθηναίος λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή του Σκαματζούρα θα πιάσει ένα εντυπωσιακό δυνατό, μονοκόμματο σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. απογειώνεται και διώχνει την μπάλα ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 63’ θα επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Χ. Λαμπρόπουλος, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο από το 46’, θα δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Ματιάτου.
Ο Μήλας στο 82’ θα βρεθεί απέναντι από τον Καρλή, μέσα στην περιοχή, πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Τελευταία φάση για το παιχνίδι στο 89’ όταν ο Λυκούδης θα βγει στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Καρλή προτιμάει το σουτ που όμως θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από την εστία των Φωκάτων.
Με τη νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι ανέβηκαν βαθμολογικά και έπιασαν την 2η θέση του πίνακα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι παραμένουν σε χαμηλές και επικίνδυνες «πτήσεις»!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Θανάση Ε. Και Κομητόπουλο Π.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Καρλής, Αραβαντινός, Σελενίτσας (30’ Σκριβάνος), Φραντζής, Χρίστο, Ντουκάι, Πολυδωράτος, Δεστούνης (46’ Λάτσης), Κανάκης, Παγουλάτος (66’ λ.τ. Malshi), Αθηναίος.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Σκαματζούρας, Κόμητας, Νεστερένκο, Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος (46’ Μπαζάρογλου), Φωκάς, Παπαδάκος, Λυκούδης, Ευτηριάδης (46’ Βουκελάτος), Λογκόνης (46’ Λαμπρόπουλος), Μήλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου