Δευτέρα, Δεκεμβρίου 7

Τον "χτύπησε" στον αέρα και τα στημένα


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-2
                                                   
Μεγάλη νίκη της Εικοσιμίας 2-1 τον Παγκέ 
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι εξελίχθηκε το σημερινό ντέρμπι των Κεραμειών ανάμεσα στον Παγκεφαλληνιακό και την Εικοσιμία.
Οι ομάδες πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τελικά πιο ουσιαστικοί οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο με το οποίο όχι μόνο διατηρούνται στην κορυφή αλλά αύξησαν και την απόσταση με την Α.Ε.Κ. πια να τους ακολουθεί στην 2η θέση και 3 βαθμούς διαφορά.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και την Εικοσιμία, μετά τα 15 πρώτα λεπτά, καλύτερη και πιο ουσιαστική. Κτύπησε στο ψηλό παιχνίδι και στα στημένα αφού πέτυχε από τέτοιες φάσεις και τα δυο της τέρματα.
Ο Πάγκε στο διάστημα αυτό προσπαθούσε να απειλήσει τον Γιαννά με αντεπιθέσεις και κύριο εκφραστή αυτών τον ταχύτατο Ντεντλάλα.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά με στόχο να καθαρίσουν το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ, έχασαν δυο – τρεις ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί.
Ο Παγκέ μετά το 60’ και από την στιγμή που πέτυχε την μείωση και το 1-2, ανέβηκε ψηλά βγαίνοντας στην επίθεση χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ ή να αποφύγει την τρίτη ήττα του στην σειρά.
Φάσεις και γκολ
Με το «καλημέρα» στον αγώνα ο Ντεντλάλα από το κέντρο του γηπέδου πετάει την μπάλα στον κενό χώρο περνάει στο σπριντ τον Κουμαριώτη μπαίνει στην περιοχή και αριστερά και επιχειρεί ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να βρίσκει όσο έπρεπε σε σώμα αμυντικού και να καταλήξει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του Γιαννά.
Στη συνέχεια στο 10’ ο Κλειτογιάννης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να φτάνει στο πρώτο δοκάρι, ο Τούρλας προλαβαίνει την έξοδο του Γιαννά αλλά φεύγει άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
Πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Λειβαθούς όταν στο 12’ και στο κόρνερ από αριστερά του Μπούσι ο Χρηστάτος με κεφαλιά πάσα θα στείλει την μπάλα στον Ντουκάι με την νέα κεφαλιά του τελευταίου να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Κομπορόζου.
Μια νέα αντεπίθεση για τον Παγκέ στο 31’, ο Ντεντλάλα θα φύγει στην κόντρα θα περάσει στο σπριντ Τανουσάι- Κουμαριώτη αλλά προλαβαίνει ο Γιαννάς και αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Κόρνερ στο 37’ από αριστερά με τον Τανουσάι ασυνεννοησία Κομπορόζου, αμυντικών, επωφελείται ο Κουμαριώτης που πλασάρει η μπάλα λίγο πριν την γραμμή και ο Ντουκάι θα την στείλει στα δίχτυα και την κενή εστία χωρίς καμία δυσκολία βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Στο 40’ο ταχύτατος Ντεντλάλα θα βγει στην κόντρα, όμως τον προλαβαίνει ο Γιαννάς με έξοδο, δεν διώχνει όμως καλά την μπάλα που φτάνει στον Τούρλα, αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ θα την στείλει απελπιστικά πλάγια από την άδεια εστία των φιλοξενουμένων.
Και δεν έφτανε αυτό αφού στη συνέχεια της φάσης οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ θα κερδίσουν από αριστερά και πάλι ένα κόρνερ.
Σε μια ίδια φάση με το πρώτο γκολ ο Τανουσάι εκτελεί με την μπάλα στην περιοχή του Κομπορόζου, νέα αμυντική αδράνεια και ο Ντουκάι με ψηλό άλμα θα πιάσει μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων για το 0-2, δίνοντας παράλληλα τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης από την ομάδα του.
Χωρίς άλλη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο και την Εικοσιμία με σοβαρό προβάδισμα νίκης μετά από αυτό το 0-2. Στο δεύτερο η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου και συγκεκριμένα στο 49’ θα χάσει την ευκαιρία όταν ο Ντουκάι θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κομπορόζου.
Ο τερματοφύλακας του Παγκεφαλληνιακού, στο 53’ θα σώσει την εστία του διώχνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ, στο δυνατό σουτ και πάλι του Ντουκάι.
Το κόρνερ εκτελεί ο Αντωνάτος με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα προς την εστία των γηπεδούχων και το Κουμαριώτη από πολύ κοντά να μην προλαβαίνει με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Σε μια αντεπίθεση με τον Ντεντλάλα στο 56’, για τους γηπεδούχους, θα χαθεί η ευκαιρία για ένα γκολ αφού το πλασέ του επιθετικού του Πάγκε στην έξοδο του Γιαννά στέλνει την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων άουτ.
Στο επόμενο λεπτό Ο Αντωνάτος πλασάρει ψηλοκρεμαστά αλλά ο Κομπορόζος διώχνει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Νέα επέμβαση του τερματοφύλακα του Πάγκε στο κοντινό πλασέ του Χρηστάτου στο 58’.
Στο 61’ ο Μοσχόπουλος θα διεκδικήσει από δεξιά και μέσα στην περιοχή μια σχεδόν χαμένη μπαλιά, θα κάνει το γύρισμα αλλά ο Μούκα θα αστοχήσει από κοντινή απόσταση με το σουτ που επιχειρεί να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Κλειτογιάννης στο 64’ εκτελεί το φάουλ μακριά από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα στο σημείο του πέναλτι με τον Γιαννά να πραγματοποιεί κακή έξοδο, τον Τούρλα να τον κερδίζει στον αέρα και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-2 και την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.
Ο Ντουκάι στο 74’ με έξυπνη πάσα θα βρει τον Αντωνάτο στην περιοχή, με το τελευταίο να πλασάρει στην έξοδο τον Κομπορόζο, όμως ο Ράκας θα προλάβει και θα διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή σώζοντας τον Παγκέ από το 1-3.
Τελευταία φάση στον αγώνα στο 90+4’ όταν ο Αποστόλου θα νικηθεί στο πλασέ του από τον Κομπορόζο που διώχνει κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Κομπορόζος, Δραγούτας (50’ Μοσχόπουλος), Κλειτογιάννης, Κουλουμπαρίτσης (80’ Κοτίνης), Αντωνίου, Αρμάντο, Ράκας, Σπανός, Ντεντλάλα, Τούρλας, Μούκα (62’ Κορσιάνος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Καραίσκος (62’ Στεφανάτος), Κοκκόσης, Χρηστάτος, Αντωνάτος (90+2’ Αποστόλου), Τανουσάι (81’ Καππάτος), Κουμαριώτης, Μπούσι, Αποστολάτος, Ντουκάι, Ψάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου