Σάββατο, Απριλίου 28

Συνεχίζει κορυφή αήττητος ο Οδυσσέας 1-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Βαθύ (Εικόνες)

Τη 2η νίκη του σε τρεις αγώνες στη σειρά των playoffs ανόδου, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, πήρε ο Οδυσσέας Ιθάκης, αφού σήμερα με αρκετό άγχος, επικράτησε στο Βαθύ, του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 1-0 και διατηρήθηκε την κορυφή, παράλληλα με το αήττητο.
Η ομάδα από την Βόρεια Ιθάκη περιμένει και ένα καλό αποτέλεσμα αύριο στο Ενωσιακό, προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα κατ’ αρχήν της επανόδου της στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας και στη συνέχεια της κατάκτησης του φετινού τίτλου.
Οι γηπεδούχοι σε αυτό το παιχνίδι ήταν μέτριοι και και δυσκολεύθηκαν αρκετά μέχρι να επικρατήσουν τελικά των «πρασίνων» που πλέον με την ολοκλήρωση του Α’ γύρου παραμένουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα του μίνι αυτού πρωταθλήματος και περιμένουν ένα… βολικό αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι των Φαρακλάτων προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν το μεγάλο τους όνειρο.
Πλέον το βάρος στην ομάδα του Σπ. Ζερβού, πέφτει στα επόμενα εντός έδρας μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει τις δυο θέσεις ανόδου, αλλά και τον φετινό πρωταθλητή.
Η ομάδα του Τ. Φωή, ήταν πάρα πολύ καλή στο Βαθύ, πάλεψε όσο μπορούσε για ένα καλό αποτέλεσμα, όμως δεν τα κατάφερε, αφού με ένα πέναλτι του Π. Κουτσουβέλη οι γηπεδούχοι, θα πάρουν το "χρυσό" τρίποντο της νίκης.
Το σημερινό παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό και με πολύ δυνατές "μονομαχίες" στο χώρο του κέντρου, αφού κυρίως εκεί παιζόταν η μπάλα.
Οι κυριότερες φάσεις και το γκολ
Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά στην αρχή του αγώνα και θα χάσουν δυο μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθούν.
Πρώτα στο 18' όταν ο Μακρίδης θα βγει στην κόντρα και μόνος απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη, θα χάσει τον έλεγχο πέφτοντας πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και παράλληλα θα χάσει την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Αργότερα στο 23' σε νέο τετ α τετ των "πρασίνων" ο Πίρρα από πολύ κοντά πλασάρει και στέλνει την μπάλα άουτ.
Μετά από 4' οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Π. Κουτσουβέλη, παρά την καλή προσπάθεια του Κατερέλου.
Το "καθαρό" πέναλτι είχε κερδίσει λίγο πριν ο Σέλα, ύστερα από ανατροπή του στην περιοχή από τον Κράλη.
Στο 28΄ο Π. Κουτσουβέλης μόνος απέναντι από τον Κατερέλο, θα νικηθεί από τον έμπειρο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Το ίδιο ακριβώς και με τους ίδιους πρωταγωνιστές θα συμβεί στο 45'. Αυτή την φορά ο επιθετικός του Οδυσσέα θα στείλει την μπάλα να περάσει έξω από την εστία του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Με αυτό το 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο Βαθύ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός και το θέαμα κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, οι φάσεις ήταν ελάχιστες με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή.
Στο 80' ο Ζ. Κουτσουβέλης θα διατηρήσει την εστία του ανέπαφη, αφού διώχνει δύσκολα την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του, στο καλοκτυπημένο φάουλ του Βοροκλινιώτη.
Οι "κιτρινόμαυροι" θα απαντήσουν σε αυτή την ευκαιρία των φιλοξενούμενων μετά από 3', με τον Π. Κουτσουβέλη απέναντι από τον Κατερέλο να πλασάρει και τον τερματοφύλακα των "πράσινων" να σώζει με τα πόδια.
Τέλος το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια καλή επέμβαση του Ζ. Κουτσουβέλη στο 88', στο επικίνδυνα εκτελεσμένο κόρνερ του Λ. Βανδώρου από αριστερά, πετώντας την μπάλα πάνω από την εστία του, σε νέο κόρνερ.
Έτσι οι γηπεδούχοι με μια αγχωτική, όσο και σημαντική νίκη θα παραμείνουν στην κορυφή αήττητοι και θα περιμένουν το αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι των Φαρακλάτων για να ξέρουν πια θα είναι η βαθμολογική διαφορά τους με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, με την ολοκλήρωση του Α' γύρου.
Οι "πράσινοι" του Αργοστολίου από την άλλη, με αυτή τους την ήττα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και σε ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση, του ενός εκ των δυο εισιτηρίων που οδηγούν στην Α' κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις  
Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Ζ. Κουτσουβέλης, Βλησμάς (20’ Βλησμάς), Φατούρος, Κοσμάς, Π. Κουτσουβέλης, Ν. Προσαλέντης, Σέλα (70’ Μήτσουρας), Λαμπρόπουλος, Βλασσόπουλος, Ρενάτο, Γ. Προσαλέντης (55’ Μετσάνι).
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Κατσούρης, Μπεσάι (88’ Κλωνής), Κράλης (55’ Καλογηράτος), Μαρινάκης, Κώστογλου (75’ Βανδώρος), Σπαθής, Βοροκλινιώτης, Μακρίδης, Πίρρα (Λάβος), Φωής.
Εικόνες
















Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου