Πέμπτη, Απριλίου 26

Επανήλθαν στις νίκες τα Διλινάτα... 2-0 τα Φωκάτα


Επανήλθαν στις νίκες, μετά από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες τα Διλινάτα, αφού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, επικράτησαν των Φωκάτων με σκορ 2-0 και συνεχίζουν κορυφή, ενώ αύξησαν και τη διαφορά τους από τους δεύτερους πλέον Πρόννους στους +3 βαθμούς.
Το χθεσινό παιχνίδι των Κεραμειών ήταν μέτριο με τις δυο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη, οι μεν τυπικά γηπεδούχοι για το τρίποντο που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα και οι φιλοξενούμενοι για τους πρώτους τους βαθμούς στη σειρά, μιας και μετρούν 4 συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Τελικά με πρωταγωνιστή τον έμπειρο επιθετικό τους Γ. Βουκελάτο τα Διλινάτα θα είναι η ομάδα που θα χαμογελάσει στο τέλος, κάνοντας πιο αισιόδοξη τη συνέχεια για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο τους στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Ντεντλάλα, από δεξιά θα βγάλει την πάσα στο πέναλτι για τον Βουκελάτο με τον τελευταίο να πιάνει ένα καλό σουτ και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από την εστία.
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 20’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Ντεντλάλα από καλή θέση θα πιάσει την κεφαλιά και ο Μαρακντωνάτος μπλοκάρει την μπάλα.
Σειρά του Βουκελάτου στο 25’ να βγάλει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή και τον Ε. Καλαφάτη να κάνει μια κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Την ίδια τύχη θα έχει και το σουτ του Ντεντλάλα μετά την πάσα και πάλι του Βουκελάτου στο 30’.
Στο 32’ ο Μαρκαντωνάτος, που ήταν εξαιρετικός χθες, θα αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια την μπάλα στο σουτ του Γ. Τζωρτζάτου.
Τελικά στο 39’ η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα ανοίξει το σκορ.
Μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή των Φωκάτων ο Χαραλαμπόγλου θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά στη συνέχεια μια δεύτερη από τον Δημ. Τζωρτζάτο θα στείλει την μπάλα στον Βουκελάτο και τον τελευταίο από καλή θέση, θα σουτάρει και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μια απόκρουση στο 41’ με τα πόδια του Μαρκαντωνάτου στο σουτ του Βουκελάτου και τα Διλινάτα μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ η ομάδα του Διον. Γαρμπή θα φτάσει πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Βαγγελάτος θα βγάλει από δεξιά την σέντρα στην περιοχή για τον Λουλάι, αυτός θα κάνει το σουτ και ο Λ. Καλαφάτης αποκρούει εντυπωσιακά, κρατώντας το 1-0 της ομάδας του.
Μετά από 2’ ο Διον. Τζωρτζάτος με ωραία κάθετη θα βρει τον Ντεντλάλα απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο που πραγματοποιούσε έξοδο, όμως το πλασέ του επιθετικού των Διλινάτων θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 53’ η ομάδα του Χρ. Τζωρτζάτου θα «κλειδώσει» τη νίκη της αφού θα πετύχει το 2-0 με σουτ του Βουκελάτου, μέσα από την περιοχή, ύστερα από την παράλληλη πάσα από αριστερά του Ντεντλάλα.
Τα Φωκάτα θα απειλήσουν και πάλι στο 65’. Μετά το φάουλ του Λουλάι από αριστερά ο Καλαφάτης θα απομακρύνει την μπάλα δύσκολα με γροθιές.
Τέλος στο 80’ ο Ντεντλάλα θα κάνει την σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Μαρκαντωνάτος για ακόμη μια φορά, διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Χωρίς κάποια άλλη καλή φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τα Διλινάτα να παίρνουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που τα διατηρεί στην κορυφή με απόσταση ασφαλείας (+3) και τα στέλνει με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο την Εικοσιμία.
Τα Φωκάτα από την άλλη σε ένα ακόμη παιχνίδι το πάλεψαν, έδειξαν ψυχή και σίγουρα σε κάθε τους παιχνίδι αποδεικνύουν το πόσο δίκαια βρίσκονται φέτος στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Α’ κατηγορίας του τοπικού ποδοσφαίρου.
Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τους Πρόννους στην έδρα τους με στόχο να πάρουν το πρώτο-ους τους βαθμό-ούς.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Χρ. Τζωρτζάτος), Λ. Καλαφάτης, Τζωρτζάτος Κ. (80’ Πάπα), Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο, Τούρλας (72’ Χριστόπουλος), Ντεντλάλα, Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος (85' Κοσμάτος), Χαραλαμπόγλου, Καλαφάτης Ε. (66’ Τζωρτζάτος Φ.), Τζωρτζάτος Γ..
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Χρίστο, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Λουλάι, Ντουκάι, Τριανταφυλλίδης, Σαλαπάτας (10’ Αραβαντινός), Βαγγελάτος (64' Αποστόλου), Σελένιτσα (46' Φωκάς), Γιαννάτος (60’ Αλεξάτος).
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου