Κυριακή, Απριλίου 29

'Art & Style' Dance Studio Γαλιατσάτου Όλγα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού..


H 'Art & Style' Dance Studio Γαλιατσάτου Όλγα γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα χορού με ένα βίντεο ως αφιέρωμα από το τελευταίο Μεσογειακό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χορού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας I.D.O. όπου ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος αλλά και Κυπελλούχος Μεσογείου.
Μερικά ιστορικά στοιχεία για την Παγκόσμια ημέρα χορού.
O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID ( η 'Art & Style' Dance Studio είναι επίσημο Μέλος του CID από το 2016) το 1982 προς τιμήν του Ζαν-Ζωρζ Νοβέρ (Jean-Georges Noverre, 1727 – 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Η ημέρα αυτή, η 29η Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο χορό με στόχο να γιορτάσει την καθολικότητα αυτής της τέχνης, να υπερβεί κάθε πολιτικό, πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο και να φέρει κοντά τους ανθρώπους μέσα από την κοινή τους γλώσσα – το χορό.
Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού προσκαλεί κάθε χρόνο έναν καταξιωμένο χορογράφο ή χορευτή να γράψει το Διεθνές Μήνυμα, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει ως στόχο να προωθεί τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Χορού.
Μετά τους Λέμι Πονιφάζιο, Ισραέλ Γκαλβάν, Μουράντ Μερζουκί, Λιν Χουάι-μιν, Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, Τρίσα Μπράουν, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του CID, στο πλαίσιο των εορτασμών της 70ής επετείου του και θέλοντας να τονίσει τη διαπολιτισμική και διεθνή πτυχή της κοινής γλώσσας – του χορού, έχει επιλέξει φέτος πέντε συγγραφείς για να γράψουν το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Χορού – ένα από κάθε μία από τις πέντε περιφέρειες της UNESCO: την Αμερική, τις Αραβικές Χώρες, την Αφρική, την Ευρώπη και την Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Οι συγγραφείς των πέντε Μηνυμάτων της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2018, είναι:
▪Ευρώπη: Ohad Naharin, Ισραήλ
▪Αμερική: Marianela Boán, Κούβα
▪Αραβικές Χώρες: Georgette Gebara, Λίβανος
▪Αφρική: Salia Sanou, Μπουρκίνα Φάσο
▪ Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού: Willy Tsao, Χονγκ Κονγκ
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2018 – Ευρώπη
Ohad Naharin, Ισραήλ
Χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής της Batsheva Dance Company, δημιουργός της κινησιολογικής γλώσσας GAGA (σύστημα Γκάγκα)
Ο χορός είναι το να είσαι στη στιγμή. Πρόκειται για το να ακούς το σκοπό των αισθήσεων και να επιτρέπεις σε αυτό το άκουσμα να γίνει το καύσιμο όλων των συναισθημάτων, των μορφών και του περιεχομένου. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε από πού ήρθαμε.
Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου