Σάββατο, Απριλίου 21

Τα "μοιράστηκαν" όλα στον Καραβόμυλο...... Πυλαριακός- Οδυσσέας 1-1


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι, σήμερα το πρωί στον Καραβόμυλο για την 2η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, Πυλαριακός – Οδυσσέας Ιθάκης τα μοιράστηκαν όλα με αποτέλεσμα να αναδειχθούν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με αρκετές διαμαρτυρίες και κίτρινες κάρτες, ενώ όλα τα .... λεφτά ήταν τα δυο γκολ που επιτεύχθηκαν μέσα σε 1’.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στο 86’ για πέναλτι σε χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων.
Ο Πυλαριακός στο τελευταίο 15λεπτο ανέβασε απόδοση, ήταν καλύτερος, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε το τρίποντο και θα τον έβαζε δυναμικά στο κυνήγι μιας από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην Α’ κατηγορία, αλλά και τον τίτλο.
Ο Οδυσσέας, έπαιξε όπως θα έπρεπε για να φύγει αήττητος από τον Καραβόμυλο και τα κατάφερε κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι από το 20λεπτο του α’ ημιχρόνου μέχρι περίπου το 60' του παιχνιδιού. Μάλιστα σε αυτή την διάρκεια του αγώνα έχασε και μια - δυο κλασσικές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο άλλο τέρμα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν στο 4’ ο Σολδάτος κλέβει την μπουκιά από το στόμα του Π. Κουτσουβέλη και διώχνει με το κεφάλι την μπάλα κόρνερ, μετά σέντρα από δεξιά του Γ. Προσαλέντη.
Το κόρνερ εκτελεί ο Κοσμάς, όμως στο δεύτερο δοκάρι ο Ν. Προσαλέντης δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι και τελικά η μπάλα καταλήγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 14’ με τον Φάντη μέσα στην περιοχή και δεξιά, μετά την έξυπνη πάσα του Κοσμάτου, να πλασάρει απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη άουτ.
Μια ωραία συνεργασία Κοσμά – Π. Κουτσουβέλη στο 16’ θα καταλήξει σε ένα χλιαρό σουτ από τα όρια της  περιοχής του δεύτερου που δεν ανησυχεί τον Δ. Κουγιανό.
Νέα καλή ευκαιρία για την ομάδα του Κ. Βιτωράτου στο 20’. Ο Κοσμάτος θα βγάλει την σέντρα από αριστερά, ο Φάντης δεν θα πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική στιγμή για την ομάδα του να ανοίξει το σκορ!
Τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι στο 40’ για τους φιλοξενούμενους. Ο Σέλα με ωραία ατομική ενέργεια θα φύγει στην κόντρα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει παράλληλα την μπάλα στον Π. Κουτσουβέλη, με τον τελευταίο σχεδόν απέναντι από τον Δ. Κουγιανό να κάνει κακή επιλογή και σουτ με την μπάλα τελικά να φεύγει άουτ.
Έτσι, οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, αφού το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα των πρώτων 45’.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, απλά το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό και οι δυο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ.
Στο 54’ οι αμυντικοί του Οδυσσέα δυσκολεύονται να απομακρύνουν την μπάλα που φτάνει μετά από κόντρες στον Καππάτο. Αυτός από το ύψος της περιοχής θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ που θα την στείλει στα δίχτυα του Ζ. Κουτσουβέλη, δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα στην ομάδα του με σκορ 1-0.
Πριν καλά – καλά προλάβουν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί από πλευράς γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1.
Ο Γ. Προσαλέντης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά για τον Π. Κουτσουβέλη και αυτός με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Δ. Κουγιανού, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Ο νεαρός Γρηγοράτος στο 56’ θα πιάσει το δυνατό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Ζ. Κουτσουβέλη να πέσει στην αριστερή του γωνία και δύσκολα να στείλει την μπάλα κόρνερ.
Στο 61’ θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Κοσμάς, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, όμως θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της ομάδας από την Ιθάκη.
Ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ του Π. Σταμούλη, λίγο μέσα από την περιοχή και δεξιά στο 74’, μετά την πάσα του Καππάτου, θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από το δεξί «Γ» της εστίας του Ζ. Κουτσουβέλη.
Τέλος στο 86’ και στη φάση που έφερε αρκετές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, για χέρι του Ν. Προσαλέντη στο κοντινό σουτ του Νικολοβιένη, θα χαθεί η ευκαιρία από τους γηπεδούχους να πάρουν ένα «χρυσό» τρίποντο από το παιχνίδι, αφού η μπάλα στη συνέχεια αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα.
Έτσι αυτό το 1-1, ναι μεν δεν έφερε καμία αλλαγή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της σειράς, όμως Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Εύγερος, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο περιμένουν την ευκαιρία, ο πρώτος να ανέβει βαθμολογικά και να ξαναμπεί δυνατά τουλάχιστον στη διεκδίκηση της μιας θέσης ανόδου και η δεύτερη εκτός της θέσης να διεκδικήσει και τον τίτλο.
Εις αύριον λοιπόν τα σπουδαία!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Σπ. Χρηστάτο και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Δ. Κουγιανός, Α. Γασπαρής, Σολδάτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Νικολοβιένης, Φάντης (68’ Παπαδάτος), Γρηγοράτος, Π. Σταμούλης, Ποταμιάνος, Ν. Σταμούλης.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Ζ. Κουτσουβέλης, Βλησμάς (90+2’ Μήτσουρας), Φατούρος, Κοσμάς, Π. Κουτσουβέλης, Ν. Προσαλέντης, Σέλα, Λαμπρόπουλος, Βλασσόπουλος, Ρενάτο, Γ. Προσαλέντης.
Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου