Κυριακή, Αυγούστου 25

Δεν κατάφερε την πρόκριση ο Παλληξουριακός.... Ήττα 0-1 από τον Ξενοφώντα Κρεστένων


Δεν κατάφερε ο Παλληξουριακός, σήμερα το απόγευμα, στο «καμίνι» του Αγίου Αντωνίου, να κάνει καλό ποδαρικό στη νέα σεζόν, ούτε να επαναλάβει την περυσινή του επιτυχία, αφού στο παιχνίδι για την Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος, γνώρισε ήττα – αποκλεισμό από τον Ξενοφώντα Ηλείας με σκορ 0-1, αποχαιρετώντας έτσι τον θεσμό.
Η ζέστη που επικρατούσε στον Άγιο Αντώνη, η μη ετοιμότητα των ομάδων (λογικό αφού βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους), δεν τους επέτρεψε να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα και τελικά την ομάδα της Ηλείας, πιο τυχερή να εξασφαλίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Οι «ερυθρόλευκοι», στο ντεμπούτο του Ηλία Ζερβού στον πάγκο τους, σίγουρα πάλεψαν, προσπάθησαν να διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση, όμως δεν τα κατάφεραν, ενώ έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του κ. Καλαμάρη, που ελέγχεται για δυο περιπτώσεις υπέρ τους πέναλτι!
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν απλά καλύτερα μπάλα, κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε στο τέλος γκολ πρόκρισης.
Σε αυτό το χρονικό όμως διάστημα, η ομάδα της Κεφαλονιάς θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες και δεν της δόθηκε πέναλτι.
Στην επανάληψη ο Παλληξουριακός μπήκε δυνατά και περίπου μέχρι το 75’ ήταν καλύτερος, όμως δεν έβρισκε λύσεις να σπάσει την άμυνα του Ξενοφώντα και να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση, ενώ και εδώ διαμαρτύρονται για ένα ακόμη υπέρ τους πέναλτι.
Στο τελευταίο 15’ ήταν και πάλι ισορροπημένο, όμως οι δυο ομάδες θα μένουν στο τέλος από δυνάμεις, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι μέτριο και τελικά οι φιλοξενούμενοι, να πανηγυρίζουν μια σημαντική πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο με την φανέλα του Παλληξουριακού για τον Μέλι Μπράτι, αφού ο νεαρός άσος αναχωρεί για Αθήνα, όπου θα αγωνιστεί με τα χρώματα του Ήφαιστου Περιστερίου.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 11’ θα είναι για την ομάδα του Ηλ. Ζερβού, όταν ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Μπράτι θα πιάσει την κεφαλιά που όμως θα την στείλει να περάσει λίγο πάνω από το δεξί «Γ» της εστίας του Βυθούλκα.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 15’. Ο Κ. Αντωνάτος θα βγει στην κόντρα από δεξιά και θα δώσει παράλληλα στην περιοχή για τον νεαρό Χαρ. Μουρελάτο, αυτός θα πιάσει το σουτ στην κίνηση και λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, θα σταματήσει στο σώμα του Κ. Αναμουρλίδη και στη συνέχεια μπλοκάρεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τον Βυθούλκα.
Στο 22’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα και έχουν δίκιο, όταν ο Βυθούλκας φαίνεται να ανατρέπει στην περιοχή, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, τον Μπράτι, αλλά βλέπουν τον κ. Καλαμάρη να δείχνει «παίζετε».
Μετά από 2’ θα έχουμε την πρώτη διακοπή του αγώνα για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Ο Τσέτσα στο 32’ θα απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα στο σουτ του Α. Κουτσογιαννάκη, μετά την ωραία πάσα του Μιλοσέσκι.
Και στο 35’ οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 με ωραία κεφαλιά «ψαράκι» του Αναμουρλίδη, μετά την σέντρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι και πάλι του Μιλοσέσκι.
Αυτό ήταν και το σκορ για το πρώτο μισό στο παιχνίδι, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 62’ θα έχουμε νέες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για πέναλτι, όταν το αμυντικό χέρι δίνεται επιθετικό και φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων.
Καλή ευκαιρία στο 64’ για τους «ερυθρόλευκους» να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Βυθούλκας θα πει «όχι» και θα διώξει δύσκολα την μπάλα στην αριστερή του γωνία, σε ένα δυνατό σουτ του Μπράτι, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη.
68’. Νέο time out από τον κ. Καλαμάρη για να δροσιστούν και πάλι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Στο 85’ ο Μούτσος από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Κωνσταντόπουλο, με τον τελευταίο να πιάνει ένα σουτ και η μπάλα να μπλοκάρεται από τον Τσέτσα.
Τέλος στο 90+3’ θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) ο Πλατανίτης.
Έτσι το τελικό 0-1 δίνει την πρόκριση στον Ξενοφώντα και αφήνει μια πικρία στον Παλληξουριακό, που διαμαρτύρεται για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις.
Διαιτητής ο κ. Κ. Καλαμάρης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Σούζα και Π. Βασιλόπουλο από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Κουκοβίνος, Μαυροειδής Χ. (60’ Μαυροειδής Ν.), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκρ., Ρεμούντης, Μπράτι, Μουρελάτος Χρ. (60’ Μαρκάτος Σπ.), Αντωνάτος Κ., Μουρελάτος Χαρ. (79’ Τozaj).
Ξενοφών Κρ:(Ντ. Μιλοσέσκι – Ν. Αντωνόπουλος), Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Μιλοσέσκι (75’ Χαραλαμπόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Μπατζάκας (90+2’ Ρουμελιώτης), Π. Κουτσογιαννάκης, Μούτσος, Α. Κουτσογιαννάκης (45+2’ λ.τ. Θεοχαρόπουλος).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου