Παρασκευή, Νοεμβρίου 29

Η 13η Αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ αφιερώνεται στην εκστρατεία ενημέρωσης κατά του AIDS


Η Super League, ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, αφιερώνει την 13η Αγωνιστική Ημέρα του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, η οποία θα διεξαχθεί  στις 30/11/2013 & 1-2/12/2013, στον αγώνα κατά του AIDS.
Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη για την πανδημία του AIDS, ενός τόσο σημαντικού προβλήματος της δημόσιας υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παγκοσμίως το AIDS παρουσιάζει ετήσια μείωση στα νέα κρούσματα, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση με το έτος 2011 να καταγράφει 57% αύξηση στον αριθμό των περιστατικών που δηλώθηκαν και η αύξηση συνεχίζεται και το 2012. 
Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Κύρια επιδίωξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι και κυρίως οι νέοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, γιατί με την πρόληψη και ουσιαστικά με την προφύλαξη μπορούμε να στήσουμε τείχος μπροστά στο AIDS.  Η Super League θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ο ρόλος του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού δεν περιορίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ευρύτερος και αφορά το σύνολο της κοινωνίας». 
Ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) δήλωσε τα ακόλουθα:
«Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από το 2001 έως σήμερα, έχει επιτευχθεί μείωση κατά 33% των νέων μολύνσεων από τον ιό που προκαλεί την HIV λοίμωξη – AIDS. Αντίθετα στη χώρα μας, από το 2010, καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από 5,4 σε 10,7 ανά 100.000 πληθυσμού. Αξίζει να τονισθεί ότι το 80% των ατόμων που έχουν προσβληθεί είναι άνδρες ενώ το 65% είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών. Κύρια αιτία της αύξησης θεωρείται η ελλιπής ενημέρωση και η μη τήρηση συγκεκριμένων προφυλακτικών μέτρων. Αυτή η επιδημία, που πλήττει το πιο ζωντανό και δραστήριο τμήμα της κοινωνίας μας, οδήγησε την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και την Super League σε κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου