Τρίτη, Νοεμβρίου 19

Με τον "αέρα" του 3-1 σφραγίζει το εισιτήριο για Ρίο απόψε η Εθνική


Η πιο μεγάλη ώρα είναι απόψε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζει στις 9 στη «Νational Arena» του Βουκουρεστίου τη Ρουμανία (Mega, Ote Sport 1HD, Sentra 103,3) και θέλει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του αγώνα της προηγούμενης Παρασκευής όπου νίκησε τον Μαρικά και την παρέα του με 3-1, και συνεπώς να πανηγυρίσει την πρόκριση σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ και τρίτο συνολικά στην ιστορία της. Στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Εθνική ΑνδρώνΜε μπροστάρη τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη που επιστρέφει στο γήπεδο που το 1998 αγωνίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων και γνώρισε την ήττα από την Ισπανία, η Εθνική και ο «τυπάρας» θέλουν αυτή τη φορά ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι ο αρχηγός να χορέψει... σάμπα και ενδεχομένως με τον καλύτερο τρόπο να αποχωρήσει από τη «γαλανόλευκη», τη φανέλα της οποίας τόσες φορές δόξασε.
Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι παράλληλα και ο μοναδικός παίκτης στην 11άδα που λίγα καλοκαίρια αργότερα πρωταγωνίστησε στο θαύμα της Πορτογαλίας, αφού ο έτερος της παρέας Κώστας Κατσουράνης είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Η εθνική ομάδα θα παραταχθεί στην κατάμεστη «National Arena» με τον αέρα του 3-1 από τον πρώτο αγώνα. Μία ήττα με 2-0 θα είναι καταδικαστική για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και γι' αυτόν τον λόγο ο Φερνάντο Σάντος ζητάει από τους παίκτες του ένα γκολ που θα υποχρεώσει τους Ρουμάνους να χρειαστούν τρία για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. 
Και όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η παρέα του Φερνάντο Σάντος έχει 12 σερί εκτός έδρας παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, που σκοράρει ανελλιπώς. Το αποψινό είναι το 13ο και η τριάδα Μήτρογλου, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης θα κληθεί να στείλει την μπάλα για άλλη μία φορά στα αντίπαλα δίχτυα.
Το γκολ είναι ένα από τα τρία στοιχεία που έχει ζητήσει ο Πορτογάλος προπονητής από τους διεθνείς. Η καλή άμυνα είναι το δεύτερο. Η οπισθοφυλακή της εθνικής δύσκολα δέχεται γκολ. Πριν από το τέρμα του Στάνκου την προηγούμενη Παρασκευή, άλλωστε, η «γαλανόλευκη» εστία είχε έξι παιχνίδια, επίσημα ή φιλικά, χωρίς να δεχθεί γκολ. Η κατοχή της μπάλας είναι το τρίτο συστατικό της επιτυχίας για τον Φερνάντο Σάντος που γνωρίζει ότι αν οι διεθνείς δεν αφήσουν τους Ρουμάνους να κάνουν το παιχνίδι τους, κυρίως στα πρώτα λεπτά (ένα γρήγορο γκολ ενδεχομένως να είναι καταστροφικό), θα έχει μεγάλη τύχη για να πάρει την πρόκριση.
Ο Πορτογάλος διατηρεί το 4-3-3. Όσες φορές έχει ερωτηθεί, άλλωστε, έχει υποστηρίξει ότι θεωρεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεγάλη ομάδα και δεν αλλάζει το σύστημα που χρησιμοποιεί ανεξαρτήτως αντιπάλου.
Αυτή η νύχτα μένει...Με τον Γιώργο Καραγκούνη, λοιπόν, στη σύνθεσή της στη θέση του Κατσουράνη και με τους υπόλοιπους 10 που πέτυχαν τη σπουδαία νίκη το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, η εθνική είναι αποφασισμένη για την πρόκριση. Οχι ότι η Ρουμανία δεν είναι. Απλώς τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος έχουν αποδείξει ότι είναι μαχητές και θέλουν να είναι συνεπείς σε ένα νέο ραντεβού με την ιστορία. «Ελλάς, ολέ, ολέ.».
Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Κίρικες, Γκόιαν, Ρατ, Γκάρντος, Κότσιτς, Τόρζε, Στάνκου, Μαξίμ, Μάρικα.
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς.
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου