Σάββατο, Νοεμβρίου 16

"Πολυβόλο" οι Ελπίδες 5-1 τη Σουηδία

Εθνική Ανδρών
Μπροστά σε περισσότερους από 3.000 θεατές, η Εθνική Ελπίδων επικράτησε στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης 5-1 της Σουηδίας, στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013/15.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση έως τώρα στη διοργάνωση και έφτασε δίκαια στην ευρύτατη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, συνδιεκδικήτρια των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας . Η επιτυχία αυτή τής επέτρεψε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Επόμενο ματς της Ελλάδας είναι αυτό στην Κρακοβία με αντίπαλο την Πολωνία στις 19 Νοεμβρίου.
Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Μαυρίας σούταρε δυνατά, ο Κάλγκρεν απόκρουσε ασταθώς και ο Διαμαντάκος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. Η Εθνική συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο 19΄ διπλασίασε τα τέρματά της με κοντινό σουτ του Μαυρία, ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Κάλγκρεν στη κεφαλιά του Διαμαντάκου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, πήραν την κατοχή της μπάλας και στο 38΄ μείωσαν το σκορ με πλασέ του Ισάκ. Ωστόσο, η Εθνική ήταν σε μεγάλη βραδιά στον επιθετικό τομέα και τρία λεπτά αργότερα ο Μαυρίας εκμεταλλεύθηκε λάθος της σουηδικής άμυνας και ανατράπηκε από τον Κάλγκρεν στο ύψος της μικρής περιοχής. Η φάση αυτή προσέφερε διπλό κέρδος για τις Ελπίδες, καθώς ο Σουηδός τερματοφύλακας αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο αρχηγός Γιάννης Ποτουρίδης ευστόχησε στο 44΄στο χτύπημα πέναλτι, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στη μικρή «γαλανόλευκη».
Οι φιλοξενούμενοι με δέκα παίκτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στις εξαιρετικές επιθετικές επιλογές των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι μπήκαν με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο ημίχρονο.
 Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 47ο λεπτό ο Κολοβός δέχθηκε την ασίστ του Διαμαντάκου και ανενόχλητος έκανε με κοντινό πλασέ το 4-1. Η Εθνική συνέχισε με τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις να δημιουργεί φάσεις, με σημαντικότερη το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτα στο 54΄. 
Μετά το 60ό λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τους διεθνείς μας να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ματς στην Πολωνία. Οι ευκαιρίες, φυσικά, δεν έλειψαν (Διαμαντάκος, Κολοβός) για να φτάσει ο αγώνας στο 88΄ λεπτό, όταν σημειώθηκε το πιο εντυπωσιακό γκολ της βραδιάς: Ο Κίτσιου πραγματοποίησε σέντρα και ο Καρέλης με μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ενθουσιώδεις φιλάθλους να χειροκροτούν ζεστά τους Έλληνες διεθνείς.
Ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης, Ρουντί Μπουκέ, εκτός της αποβολής στον Σουηδό τερματοφύλακα, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ίσακ, Λεβίκι, Χργκότα, Βέλλιο, Κίτσιου.
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Κίτσιου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπουχαλάκης (78΄ Σιώπης), Κολοβός, Μαυρίας, Γιαννιώτας (61΄ Καρέλης), Διαμαντάκος (69΄ Βέλλιος).
ΣΟΥΗΔΙΑ: Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Μιλόσεβιτς, Χόλμεν, Σίλβερχολτ (78΄ Κονάτε), Κλάεσον, Χάλμπεργκ (46΄ Κουαϊσόν), Λεβίκι, Τερν (43΄ Στρόμπεργκ), Ίσακ, Χργκότα.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
Τουρκία 10 (9-5) (σε 5 αγ.)
Ελλάδα 9 (14-2) (σε 4 αγ.)
Πολωνία 9 (8-5) (σε 5 αγ.)
Σουηδία 4 (6-10) (σε 4 αγ.)
Μάλτα 0 (0-15) (σε 4 αγ.)

Δηλώσεις Κ. Τσάνα και παικτών
Την ικανοποίησή του για τη νίκη και την εμφάνιση της Εθνικής Ελπίδων εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα με τη Σουηδία ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας.
«Είμαστε χαρούμενοι από τη νίκη και το ευρύ σκορ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τους παίκτες για τη σημερινή τους εμφάνιση. Επίσης, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά αυτή η ζεστή συμπαράσταση. Αρχίσαμε καλά το ματς, αιφνιδιάσαμε τους αντιπάλους και πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ. Μετά την αποβολή και το τρίτο γκολ έπρεπε να διαχειριστούμε καλά το παιχνίδι και αυτό κάναμε. Δώσαμε μεγάλη προσοχή στον αγώνα, μελετήσαμε τα δυνατά ατού της Σουηδίας και στηρίξαμε το παιχνίδι μας πάνω στις αδυναμίες της. Οφείλουμε γρήγορα να αφήσουμε τη χαρά της νίκης, να προσγειωθούμε και να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση στην Πολωνία κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Όπως διαπιστώσατε τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι εμείς, η Σουηδία, η Πολωνία και η Τουρκία βρισκόμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στα μπαράζ», ήταν η δήλωση του κ. Τσάνα.
Από την πλευρά του, ο Σουηδός προπονητής Χάκαν Έρικσον τόνισε: «Είμαι ένας απογοητευμένος προπονητής. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την προσπάθειά της και τη μεγάλη νίκη της. Ήταν πολύ καλύτερη από το ματς που έδωσε στην Τουρκία και οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δίκαια νίκησε. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε, κάναμε πολλά λάθη και όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στο ματς, ήρθε η αποβολή και το γκολ με πέναλτι».
Δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα έκαναν και οι Χάρης Μαυρίας, Νίκος Καρέλης και Δημήτρης Κολοβός. Αναλυτικά:

Μαυρίας: «Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δίκαια πήραμε μια σημαντική νίκη με μεγάλο σκορ. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη συμπαράσταση του κόσμου της Πιερίας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Αυτή η νίκη θέλουμε να έχει και συνέχεια την Τρίτη στην Κρακοβία, σε έναν ματς δυσκολότερο. Δείξαμε σήμερα ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Καρέλης: «Δεν βάζεις πέντε γκολ συχνά σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Σουηδία. Ήμασταν παθιασμένοι και με σωστή στρατηγική και πιστεύω ότι αιφνιδιάσαμε τους αντιπάλους μας. Η νίκη είναι αφιερωμένη στους φίλους της Εθνικής που γέμισαν το γήπεδο. Τα μυαλά οφείλουμε να τα κρατήσουμε στο έδαφος γιατί στο ποδόσφαιρο η επιτυχία από τη συντριβή δεν απέχουν και πάρα πολύ μεταξύ τους».

Κολοβός: «Σήμερα δείξαμε ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας. Διατηρήσαμε τις ελπίδες μας για πρόκριση στα μπαράζ και κάναμε υπερήφανους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας δουν από κοντά. Όλη μας η προσοχή, πλέον, είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τους Πολωνούς. Εκεί θα αναμετρηθούν οι καλύτερες, ίσως, ομάδες του ομίλου. Ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί θα μας πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες πρόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου