Σάββατο, Νοεμβρίου 16

Βήμα σωτηρίας για την Πρόοδο Ιθάκης



Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  1-0
                 
                                       
Νίκη οξυγόνο για την Πρόοδο... Ήττα "θηλειά" στο λαιμό των Φωκάτων
Ιθάκη:Ανταπόκριση
Σήμερα το πρωί στο δημοτικό στάδιο Ιθάκης η Πρόοδος υποδέχθηκε τα Φωκάτα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με σημαντικές απουσίες λόγω της ημέρας, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα Φωκάτα μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους αρχικά στο 10' και αμέσως μετά στο 12’ με τον Τριανταφύλλη όπου και στις δύο περιπτώσεις βρήκε μπροστά του τον Τσιντήλα. Η Πρόοδος αντέδρασε άμεσα και στο 15' μετά από ωραίο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κάνοντας το 1-0 που θα είναι και το τελικό σκορ.
Η Πρόοδος γενικά πίεσε αρκετά στο 1ο ημίχρονο χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά παιχνίδι κέντρου με πολλές δυνατές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις προς τις δύο εστίες. Αξίζει να σημειωθεί η η εξαιρετική εμφάνιση από την Πρόοδο του απροσπέλαστου Λαγκαδά και του ανίκητου στο κέντρο Αρταβάνη και από τα Φωκάτα του ταχύτατου Κόμητα.
Φάσεις και Γκολ
Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι για την Πρόοδο στο 2' όταν μετά το ωραίο σουτ του Qorraj η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Στο 10' ο Τριανταφύλλη υποδέχεται την μπάλα κοντά στο κέντρο και με μια κούρσα επιχειρεί να μπει στην περιοχή της Προόδου αλλά η γρήγορη έξοδος του Τσιντήλα τον βγάζει προς το κόρνερ και σε δεύτερο χρόνο τον πλασάρει για να μπλοκάρει επιστρέφοντας στο τέρμα.
Στο 12' σωτήρια έξοδος και πάλι του Τσιντήλα όταν μετά από κάθετη πάσα του Αλεξάτου στην πλάτη της άμυνας της Προόδου βρίσκει τον Τριανταφύλλη τον οποίο σταματά ο Τσιντήλας πριν σουτάρει.
15' Γκοοολ για την Πρόοδο
Μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Qorraj λίγο έξω από την γωνία της μεγάλης περιοχής των Φωκάτων, ο Βασιλάκης με εντυπωσιακό για ακόμη ένα παιχνίδι πλασέ στην κίνηση ανοίγει το σκορ για την Πρόοδο πετυχαίνοντας το 1-0.
Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 19' μια σέντρα σουτ του Τσίρου διώχνει δύσκολα ο Δίλλαλος.
Στο 25' ο Πρεβεζιάνος κερδίζει την κόντρα από τον Σέρρα και βγαίνει μόνος του στην γωνία της μικρής περιοχής, κάνει το δύσκολο πλασέ με την μπάλα αρχικά να κτυπά λίγο στο δοκάρι και στη συνέχεια Αντωνίου και Σέρρας προλαβαίνουν τα χειρότερα διώχνοντας μακριά σε πλάγιο.
Στο 36' μετά από ωραίο “τρίγωνο” μεταξύ Τσίρου- Qorraj-Βασιλάκη ο δεύτερος κάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω.
Στο 42' μεγάλη ευκαιρία για τα Φωκάτα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Κερδίζουν φάουλ 3 μ. έξω από την μεγάλη περιοχή της Προόδου, ο Χρυσανθακόπουλος εκτελεί με τον Τσιντήλα να εκτινάσσεται και τη μπάλα να χτυπά στη συμβολή των δοκών και να περνά κόρνερ μετά το διώξιμο των αμυντικών.
Τελευταία φάση στο 44' όπου η Πρόοδος είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι. Ο Qorraj εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα φτάνει στο 2ο δοκάρι με τον Λαγκαδά να ‘’ίπτανται’’ να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Αντωνίου βρίσκει ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι και την στέλνει κόρνερ σώζοντας την εστία του από βέβαιο γκολ.
Στο 57' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσίρου ο Αρταβάνης πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δίλλαλου.
Στο 72' σε μια σύγχυση της άμυνας της Προόδου μετά από δυνατό πλάγιο από τα αριστερά ο Λαγκαδάς διώχνει τελευταία στιγμή πριν ο Σταμένης γίνει επικίνδυνος.
Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 77' ο Τσίρος κερδίζει την μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο, κάνει μια ωραία κούρσα αλλά τελικά το πλασέ που επιχειρεί περνά άουτ.
Στο 77' μετά από κάθετη του πολύ καλού Βασιλάκη στον Qorraj ο τελευταίος κάνει το σουτ με τον Δίλλαλο να του λέει ’’όχι’’.
Αμέσως μετά στο 82' μετά από ατομική ενέργεια του Qorraj και σουτ από το ύψος του πέναλτι και πλάγια η μπάλα σταματά στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά ο Βασιλάκης πιάνει ένα ανάποδο ψαλίδι με τον Δίλλαλο να μπλοκάρει δύσκολα.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι για τα Φωκάτα στο 85’ όταν μετά από κόρνερ ο Σταμένης θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντήλα.
Διαιτητής ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Τριάντος Διον. και Μουζακίτης Βασ..
Πρόοδος Ιθάκης:(Διαμαντάτος Ν.), Τσιντήλας Γ., Κωστόπουλος Δ., Ραυτόπουλος Χ., Τσάμης Η., Λαγκαδάς Κ., Πρεβεζιάνος Β., Τσίρος Α, Qorraj R., Βασιλάκης Γ. (Χάνος Κ.), Αρταβάνης Δ., Κασσιανός Α.
Φωκάτα:(Αθηναίος Μ.), Δίλλαλος Γ., Σέρρας Π. (Σέρρας Μ.)., Γαλιτσάτος Σ., Αντωνίου Ι., (Κουρκουμέλης Ι), Dukaj Α, Σαρλάνης Σ, Σταμένης Ν., Κόμητας Σ., Τριανταφύλη Β., Χρυσανθακόπουλος Σ., Αλεξάτος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου