Κυριακή, Νοεμβρίου 24

Α.Ο.Κ.Ι.-Παλληξουριακός του "εκλεψε" τη νίκη στις καθυστερήσεις (90+2)


 Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1
                           
Νίκη στο 90+2 ο Α.Ο.Κ.Ι. στη "πρώτη" του Τζουγανάτου
Σε ένα παιχνίδι με δυο "πρόσωπα" σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο.Κ.Ι. στην πρώτη του Γ. Τζουγανάτου κατάφερε στην κυριολεξία στο 90+2 να "κλέψει" τη νίκη από την ομάδα του Ληξουριού.
Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, με την μπάλα να κατεβαίνει πάνω κάτω και τις δυο ομάδες να ξεδιπλώνουν τις επιθετικές τους αρετές στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Α.Ο.Κ.Ι. να προηγείται στο σκορ το θέαμα ήταν μέτριο, το παιχνίδι νευρικό, οι καλές φάσεις πολύ λίγες, τα φάουλ αρκετά και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε στο πρώτο.
Τελικά το τέλος μας "αποζημίωσε" αφού οι ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ και όπως προαναφέραμε οι "ασπρόμαυροι" του Αργοστολιού να αρπάζουν το τρίποντο στις καθυστερήσεις.
Η ήττα αυτή για την ομάδα από το Ληξούρι ήταν η 4η συνεχόμενη και την αφήνει πολύ μακριά από την διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην τελική 4αδα.
Φάσεις και γκολ
Στο 4' ο Μαρκάτος με ωραία κάθετη πάσα, σπάζοντας το τεχνικό οφσάιντ των γηπεδούχων, θα βρει τον Πέττα, αυτός θα προχωρήσει, θα μπεί στην περιοχή αλλά καθυστερεί στο πλασέ με αποτέλεσμα να προλάβει τελευταία στιγμή ο Κλειτογιάννης και να διώξει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας την εστία του Αγκούσι από έναν μεγάλο κίνδυνο.
Στο 13' ο Μοσχόπουλος πραγματοποιεί φανταστική απόκρουση στο σουτ στην κίνηση του Κουμαριώτη διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 14' με τον Μαρκάτο να βρίσκει τον Ζερβό στην περιοχή το σουτ όμως που επιχειρεί κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά πριν η μπάλα φτάσει στον Πέττα που καραδοκούσε θα διώξουν οι αμυντικοί του Α.Ο.Κ.Ι.
Σέντρα από δεξιά του Κουμαριώτη στο 22' θα βγάλει σε πολύ καλή θέση για γκολ τον Αλ. Πολλάτο αλλά η κεφαλιά του τελευταίου στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ.
Μια ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών του Παλληξουριακού θα καταλήξει με τον Πέττα να στρώνει την μπάλα στον Γαλανό λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή που σουτάρει άουτ.
Σε ένα σουτ στο 35' του Αλ. Πολλάτου μέσα από την περιοχή η μπάλα θα αποκρουστεί προσωρινά από τον Μοσχόπουλο, στην επαναφορά της θα φτάσει στον Κανάκη ο οποίος κόβεται την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.
Πέναλτι θα ζητήσουν οι παίκτες και ο πάγκος του Α.Ο.Κ.Ι. στο 39' όταν ο Αδηλίνης φαίνεται να σπρώχνει μέσα στην περιοχή τον Αλ. Πολλάτο χωρίς ωστόσο ο διαιτητής κ. Μενεγάτος να το υποδείξει. Ήταν μια φάση που σήκωσε "θύελλα" διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους.
Άτυχος ο Γ. Βουκελάτος στο 40' αφού το δυνατό διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ που επιχειρεί θα σημαδέψει με την μπάλα το οριζόντιο δοκάρι του Μοσχόπουλου.
Στο 41' η ομάδα του Γ. Τζουγανάτου θα προηγηθεί στο σκορ 1-0 με κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου στο κόρνερ του Κουμαριώτη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Μοσχόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Έτσι με τον Α.Ο.Κ.Ι. να προηγείται σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο οι φάσεις ήταν λίγες και το θέαμα όπως είπαμε παραπάνω μέτριο έως κακό.
Πρώτη καλή φάση για το δεύτερο ημίχρονο ένα δυνατό σουτ του Κανάκη στο 49' με την μπάλα όμως να περνάει ψηλά άουτ από την εστία του Μοσχόπουλου.
Μια σέντρα σουτ στο 51' κοντά στο αριστερό σημαιάκι του κόρνερ του Βουκελάτου αποκρούει πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Μοσχόπουλος.
Στο 61' σε κόρνερ από δεξιά, ο Κουμαριώτης θα αλλάξει με τον Βουκελάτο, ο τελευταίος θα βγάλει τη σέντρα στο β' δοκάρι αλλά η κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Μια ασυνεννοησία Μοσχόπουλου Βολντνίσκι παραλίγο να στοιχίσει αφού θα δώσει την ευκαιρία στον Κανάκη να κάνει το πλασέ από πολύ πλάγια με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Παλληξουριακού.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επιθετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1 μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για οφσάιντ. Συγκεκριμένα στο 83' ο Σπ. Μαρκάτος μετά από το αρχικό λάθος του τερματοφύλακα Αγκούσι θα περάσει κάθετα την μπάλα στον αμαρκάριστο Πέττα λίγο έξω από την μικρή περιοχή ο οποίος με πλασέ θα  την στείλει στα δίχτυα για την ισοφάριση. 
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα τελείωνε ισόπαλο, ο Κουμαριώτης έχει άλλη άποψη και στο 90+2 θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχόπουλου με πλασέ μέσα από την περιοχή για το τελικό 2-1 στην πολύ καλή πάσα του Λαμπρόπουλου στο β' δοκάρι κλέβοντας μια νίκη που φάνταζε εκείνη τη στιγμή σαν όνειρο. Ήταν μια "ψυχρολουσία" για τους "ερυθρόλευκους" του Ληξουριού που είχαν πιστέψει ότι θα έφευγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Αργοστόλι.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος  με βοηθούς τους κ.κ. Καπογιαννόπουλο Ι. και Βαχλή Ι.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γιάννης Τζουγανάτος), Αγκούσι, Παπαναστασάτος Κ., Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Ν., Παρασκευόπουλος, Κουμαριώτης, Κανάκης (90’+5 Πλατανίτης), Πολλάτος Αλ. (74’ λ.τ. Μαρκαντωνάτος), Βουκελάτος, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ:(Χρήστος Χαρίτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης (76’ Μαυροειδής), Βολνντνίσκι, Λυκούδης (58’ Καμινάρης), Πέττας, Ζερβός, Γαλανός, Αντωνάτος Ηλ., Δαμουλιάνος, Μαρκάτος, Λαδάς.                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου