Κυριακή, Νοεμβρίου 17

Με τον "αέρα" του φαβορί πέτυχε το 5Χ5 και συνεχίζει τρένο η Α.Ε.Κ.

Ενσωματωμένη εικόνα 4
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 0-2
               
   Συνεχίζει πρώτη, αήττητη και μοναχή η Α.Ε.Κ.
Απαραβίαστη για 5η συνεχή αγωνιστική η εστία του Δημήτρη Άννινου
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ένας ψυχωμένος Παλληξουριακός στάθηκε επάξια απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Α.Ε.Κ., δυσκολεύοντας αρκετά τους πρωτοπόρους ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο.
Οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό με τους τυπικά γηπεδούχους να στέκονται σαν ίσοι προς ίσους, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ πιο πλούσιο ρόστερ από τη δική τους, δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι, πρόσεχαν την άμυνα τους εφαρμόζοντας πίεση παντού και με αντεπιθέσεις και κύριο μοχλό αυτών τον Δ. Παπαδάτο προσπαθούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ.
Η πρωτοπόρος φάνηκε στην αρχή να μην πατάει καλά και πιθανόν αιφνιδιασμένη από την αντίσταση του αντιπάλου της.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή ενώ στην επανάληψη βελτίωσε πολύ την εικόνα της και έπαιξε τόσο, όσο χρειαζόταν να πάρει μια ακόμη νίκη, να πετύχει το εντυπωσιακό 5Χ5 και να κρατήσει για μια ακόμη αγωνιστική την εστία του Άννινου ανέπαφη!!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά ενδιαφέρον και τους Ληξουριώτες μέχρι το σημείο που έμειναν με δέκα παίκτες να είναι πολύ ανταγωνιστικοί.
Τελικά η νίκη για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου κρίνεται δίκαιη και την φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά το στόχο της.
Φάσεις και γκολ
Η Α.Ε.Κ. θα απειλήσει μόλις στο 5' όταν ο Εμιλιάνο θα σεντράρει στην περιοχή και στον αμαρκάριστο στο β΄δοκάρι Κρούτη με τον τελευταίο να πλασάρει στον αέρα άσχημα, η μπάλα θα πάρει ύψος και στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς της Ληξουριώτικης ομάδας.
Ένα κακό διώξιμο στο 8' του Άννινου θα φέρει σε μεγάλο κίνδυνο την εστία του αφού στην έξοδο θα δώσει την μπάλα στον Πέττα ο οποίος προσπαθεί να σουτάρει από μακριά στην ανυπεράσπιστη εστία των γηπεδούχων, τελευταία στιγμή όμως θα προλάβει ο Λούλουδας και θα ανακόψει τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων με φάουλ.
Ένα μακρινό φάουλ του Λυκούδη στο 14' θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Άννινου άουτ.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι ευκαιρίες για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη η Α.Ε.Κ. μπήκε δυνατά για να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα την απάλλασσε από το άγχος, δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία του Μοσχόπουλου ενώ πέτυχε και δυο γκολ.
Με το "καλημέρα" και συγκεκριμένα στο 48' θα ευτυχήσει να ανοίξει το σκορ 1-0 με τον Εμιλιάνο να πλασάρει τον Μοσχόπουλο μέσα από την μεγάλη περιοχή στην κάθετη πάσα του Αραπέλη και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Παλληξουριακού να αποσοβήσει το "μοιραίο" την στέλνει στα δίχτυα.
Οι Ληξουριώτες στο 57' θα μείνουν με "δέκα" στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Δ. Παπαδάτος θα δει την 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα από τον διαιτητή κ. Π. Κομητόπουλο για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Κούκλη.
Στο 60' ο Μπαζάρογλου θα εκτελέσει ένα κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να περνάει στο β΄δοκάρι στον Κρούτη, αυτός με τη μια θα βγάλει παράλληλη πάσα προς την εστία του Μοσχόπουλου χωρίς ωστόσο να βρίσκεται κάποιος συμπαίκτης του εκεί να την στείλει στα δίχτυα.
Με τη συμπλήρωση ακριβώς μιας ώρα αγώνα οι πρωτοπόροι και αήττητοι της Α' κατηγορίας θα πετύχουν και το 2-0 βάζοντας τέλος στα όνειρα του πολύ καλού σήμερα Παλληξουριακού να σταματήσει την "τρελή" πορεία των φιλοξενούμενων.
Συγκεκριμένα ο Κρούτη με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων της Παλλικής θα βρει αμαρκάριστο τον Μπαζάρογλου με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχόπουλου που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.
Οι Ληξουριώτες στη συνέχεια προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με στημένα μπας και πετύχουν κάποιο τέρμα και ξαναμπούν στο παιχνίδι. Έτσι στο 69' ένα μακρινό φάουλ του Γαλανού θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άννινου.
Ένα νέο φάουλ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 77' λίγο κάτω από την σέντρα θα φέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή εκεί ο Ηλ. Αντωνάτος θα πάρει την κεφαλιά πάσα στον Λυκούδη αλλά η νέα κεφαλιά του κεντρικού ποδοσφαιριστή του Ληξουριού θα περάσει πλάι από το δεξί δοκάρι του Άννινου άουτ.
Στο επόμενο λεπτό (78'), μια φάση περίπου ίδια με την προηγούμενη με τον ίδιο εκτελεστή η μπάλα και πάλι στην περιοχή με τον Κατσιβέλη να πασάρει με το κεφάλι στον Αντωνάτο με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει στο σώμα του Λούλουδα και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 80' ο Αραπέλης με ωραία κίνηση, μετά το βολέ του Άννινου, θα ξεμαρκαριστεί θα μπει στην περιοχή αποφεύγοντας τον Μοσχόπουλο που πραγματοποιούσε έξοδο, βγήκε όμως αρκετά πλάγια με αποτέλεσμα να πλασάρει στο δεξί δοκάρι του Μοσχόπουλου και στη συνέχεια να διώξουν οι αμυντικοί.
Τέλος στο 89' ένα μακρινό σουτ του Γαλανού δεν θα ανησυχήσει τον Άννινο που θα αποκρούσει εύκολα.
Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Καπογιαννόπουλο Ι. και Μυρσίνια Γ.  
Οι συνθέσεις 
Παλληξουριακός:(Χρ. Χαρίτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης, Καμινάρης, Wolnicki, Λυκούδης, Πέττας (53' Μαρκάτος), Αντωνάτος Ε. (66' λ.τ. Δαμουλιάνος), Παπαδάτος, Ζερβός (73' Κατσιβέλης), Γαλανός, Αντωνάτος.
Α.Ε. Κεφαλληνίας:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Στεφανάτος, Σπανός, Kούκλης (66' Κουλάκης), Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Tanushaj,  Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (86' Θωμάς), Αραπέλης (85' Ζαμπαύτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου