Σάββατο, Αυγούστου 20

Διαδρομή Καμιναράτων – Δελτίο Τύπου (Εικόνες)


Κείμενα –ρεπορτάζ: ΦΩΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ –ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Φως, χρώμα, ευλογία, ζωντάνια, χαμόγελα είναι εκείνα τα επίθετα που χαρακτηρίζουν την χθεσινή ορεινή εξόρμηση στα Καμιναράτα, σε μία εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή μήκους 3750 μ.
Φώς από τον ήλιο  που ανακλούσε στο κατάφυτο βουνό, στην θάλασσα και τον ουρανό δημιουργώντας μαγικούς ιριδίζοντες  χρωματισμούς.
Χρώμα πράσινο, γαλάζιο και εκείνο το καφέ- κόκκινο,  το ιδιαίτερο, το μυστηριώδες  του Ασκύλακα.
Ευλογία από μέρη ιερά καθαγιασμένα, που ζητούν φροντίδα, προσοχή, που προσδίδουν δύναμη στον τόπο τούτο και στους ανθρώπους που τα επισκέπτονται με σεμνότητα και σεβασμό.
Ζωντάνια από όλους,  μικρούς και μεγάλους  που περπάτησαν, με ενθουσιασμό και ενέργεια, σχεδόν ακούραστα όλη την διαδρομή, μικρή μεν απαιτητική δε.
Χαμόγελα νέων, όλων των ηλικιών, νέων στην ψυχή, νέων στην καρδιά, που τολμούν, προσπαθούν, αγαπούν τιμούν, την φύση, την γη, την ιστορία, τις μνήμες μας.
Ο Σύλλογος των Απανταχού Καμιναράδων έδωσε χτες ένα δυναμικό παρόν στην ειδυλλιακή πορεία προς το ακρωτήρι της Σχίζας.
Η παρουσία πλήθους οδοιπόρων ήταν μία ηχηρή διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη και την απαξίωση της μονής Ταφίου, της μονής Κηπουραίων αλλά  και το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην γειτνιάζουσα αυτών των μνημείων περιοχή, με ορατό τον  κίνδυνο υποβάθμισής της.
Οφείλουμε επιτέλους να αναδείξουμε όλα αυτά που συνιστούν τον πολιτισμό μας, την αξία μας ως άνθρωποι να  αναγνωρίσουμε ότι ετούτο το νησί είναι η κοιτίδα αυτού που υπήρξαμε, αυτού που είμαστε και αυτού που θα υπηρετήσουμε και θα παρουσιάσουμε στο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας.
Φώτο





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου