Τρίτη, Αυγούστου 30

Παραιτήθηκε από Β' αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. ο Βαγγέλης Μαζαράκης


Η ΕΠΟ με ενημέρωση της επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ με τις παραιτήσεις από την εκτελεστική επιτροπή, αλλά και την επαναφορά της σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας.
Η ομοσπονδία αναφέρει πως στις εκλογές της UEFA θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Άλεξ Σέφεριν.
Αναλυτικά:
Σας ενημερώνουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (30-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
-Προχώρησε στην αναδιάρθρωση του προεδρείου της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. μετά τις παραιτήσεις των κυρίων Ευάγγελου Τοπολιάτη, Ευάγγελου Μαζαράκη και Παναγιώτη Δημητρίου από τις θέσεις των αναπληρωτή προέδρου, β' αντιπροέδρου και γ' αντιπροέδρου, αντίστοιχα. Στις θέσεις τους εξελέγησαν οι κύριοι Μιχαήλ Τζανόπουλος, Δαμιανός Γαβριηλίδης και Ιωάννης Παππάς, αντίστοιχα.
-Επικύρωσε τη συμφωνία με την κοινή αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στη συνάντηση της 29/8/2016 που αφορά στις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών λιγκών και η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:
«Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων Ε.Π.Ο. με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».
-Αποφάσισε ομόφωνα όπως υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Άλεξ Σέφεριν για τη θέση του προέδρου της UEFA στις επικείμενες αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα.
-Πριν από την έναρξη του συμβουλίου ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, που συνεργάζεται με την ΕΠΟ, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με το τι σημαίνει το βούλευμα που εξέδωσε πρόσφατα το συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας.
Ο έγκριτος συνταγματολόγος επεσήμανε πως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όσων αναφέρονται στο βούλευμα είναι καθόλα νόμιμες έως την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τόνισε πως τα όσα προβλέπονται για τη σχετική περίπτωση στη νομοθεσία είναι αντισυνταγματικά καθώς αγνοούν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας όπως αυτό προβλέπεται από τον αστικό και ποινικό κώδικα, και πρόσθεσε πως έχει μετατραπεί μια απλή αντιδικία αστικού δικαίου μεταξύ δύο εταιρειών για μη εκτέλεση σύμβασης σε αδίκημα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει το βαρύτατο της ποινής, όπως αυτή επιβάλλεται από το εκδοθέν βούλευμα.
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου