Σάββατο, Νοεμβρίου 17

"Μοιρασιά" στον Άγιο Αντώνη..... 1-1 το τοπικό του Ληξουριού


Στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019, αφού τα υπόλοιπα δυο στην Ιθάκη αναβλήθηκαν λόγω μποφόρ, Εθνικός Κεφαλονιάς - Παλληξουριακός τα μοιράστηκαν όλα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Σε γενικές γραμμές και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, δυνατό, πραγματικό ντέρμπι, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, με συνεχόμενο ψιλόβροχο και τον Δ. Μαρκαντωνάτο να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο μόλις λεπτό ο Παλληξουριακός μετά την εκτέλεση φάουλ του  Μπράτι, θα αναγκάσει τον Μαρκαντωνάτο να πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει  δύσκολα σε κόρνερ.
Νέα πολύ καλή απόκρουση από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων στο 12’, όταν στο σουτ του Μπράτι εκτός περιοχής θα διώξει και πάλι την μπάλα σε κόρνερ.
Ο Παλληξουριακός καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, θα συνεχίσει την πίεση και στο 16’ θα χάσει νέα καλή ευκαιρία να προηγηθεί με τον Λαλάι να κάνει υπό πίεση το σουτ, μετά το διώξιμο του Αδηλίνη, όμως η μπάλα σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας των γηπεδούχων.
Το 33’ όμως θα σταθεί τυχερό για τους «ερυθρόλευκους», αφού θα ανοίξουν το σκορ με ένα σουτ, όχι ιδιαίτερα δυνατό, του Μπράτι, το οποίο αιφνιδιάζει τον Μαρκαντωνάτο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 0-1.
Και ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για το 0-2, οι τυπικά γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα χάσουν την ευκαιρία στο 45’ για την ισοφάριση.
Συγκεκριμένα ο Σκαμαντζούρας θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ, μετά την καρφωτή κεφαλιά του Αραβαντινού, στο κόρνερ του Σαββίδη.
Έτσι, οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με αυτό το 0-1.
Στην επανάληψη ο Εθνικός ανέβασε την απόδοση του με στόχο την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε 13’ πριν τη λήξη του αγώνα.
Την πρώτη καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα και στο 63’ θα την έχει ο Παλληξουριακός, με την καταπληκτική κάθετη του Λυκούδη στον Αντωνάτο, το πλασέ του οποίου αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» και κρατάει την ομάδα του "ζωντανή" στο παιχνίδι.
Με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ, με ανάποδο «ψαλίδι» στο 77’, θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για την ομάδα του Ν. Κουρούκλη, ύστερα από το φάουλ του Ν. Μαυροειδή και την κεφαλιά-πάσα με στον σκόρερ του Αραβαντινού.
Άτυχος θα σταθεί στο 85’ ο Αλ. Λυκούδης, αφού στο δυνατό σουτ που επιχειρεί, από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στον Αδηλίνη και θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρκαντωνάτου, στη συνέχεια, αφού σκάσει στη γραμμή μπλοκάρεται από τον τερματοφύλακα του Εθνικού.
Μέχρι την ολοκλήρωση δεν θα έχουμε κάποια σημαντική φάση και έτσι το Ληξουριώτικο ντέρμπι δεν θα αναδείξει νικητή, θα μείνει σε αυτό το 1-1 και τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και γκολ.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μαρκαντωνάτος Δ, Σιμωτάς Χ., Γαβαλάς, Σαββίδης (80’ Τοζάι), Μαυροειδής Χ., Αναλυτής Γ. (89’ Γαβαλάς), Αδηλίνης, Μαυροειδής Ν., Μαρούλης, Αραβαντινός Κ., Θεοτοκάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης, Ζερβός, Λούλουδας, Αρμάντο (80’ Μαρκάτος Σπ.), Λαλάι, Μπράτι (87’ Μπαλάσκας), Κουκουβίνος (58’ Λυκούδης),  Αντωνάτος Κ. (89’ Ζάβαλης), Μουρελάτος Χ..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου