Σάββατο, Νοεμβρίου 24

"Χ"αμόγελα για την Σάμη 1-1 στις Κεραμειές με Πρόννους


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, στο πρώτο 45λεπτο και πολύ ενδιαφέρον στην επανάληψη, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, οι φιλόδοξοι Πρόννοι, στραβοπάτησαν, απέναντι στον Α.Ο. Σάμης που αγωνίστηκε με πολλά νέα παιδιά, μένοντας στην ισοπαλία με σκορ 1-1.
Οι γηπεδούχοι με απόντες, δυο από τα καλύτερα «εργαλεία» τους, τους Ζαρνακούπη και Παπαδημητρόπουλο, δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου και με το.... καλημέρα πέταξαν δυο πολύτιμους βαθμούς.
Η Σάμη και αυτή με αρκετές και σημαντικές απουσίες στη σύνθεση της, το πάλεψε, ήταν ανταγωνιστική και κατάφερε με την αξία της να πάρει και τον πρώτο φετινό της βαθμό στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε ήταν μέτριο, ισορροπημένο με αρκετή δύναμη και πάθος από τις δυο ομάδες.
Σίγουρα η ισοπαλία αυτή κρίνεται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Την πρώτη τους ευκαιρία θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 9’ με τον Βιτωράτο, απέναντι από τον Παπαβασιλείου, ύστερα από την κάθετη του Κοσμάτου, να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Πρόννων.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, θα απαντήσουν μετά από 2’ με τον Ν. Στάβερη στο πρώτο δοκάρι, μετά από την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Σπαθή, να κάνει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.
Στο 25' σε μια μονομαχία τους Σπαθή- Αράπογλου, ο δεύτερος θα σταθεί άτυχος αφού θα.... εισπράξει ένα βαθύ σχίσιμο στο ζυγωματικό και θα αποχωρήσει από το υπόλοιπο του αγώνα.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου και του τοποθετήθηκαν ράμματα, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, επιστρέφοντας αργότερα και πάλι στις Κεραμειές.
Σε μια σέντρα από δεξιά στο 36’, ο Κ. Στάβερης, μέσα στην περιοχή θα πιάσει το σουτ στην κίνηση, όμως ο Καβαλλιεράτος μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
Στο 38’ Βιτωράτος – Μετάι αλλάζουν πολύ ωραία την μπάλα, με τον τελευταίο να πιάνει περιοχή και να κόβει την μπάλα παράλληλα στη μικρή στον Κοσμάτο, όμως στο σουτ που επιχειρεί η μπάλα κοντράρει στον Σπ. Κουρκουμέλη και χάνεται μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου.
Με τη συμπλήρωση 45’ στο παιχνίδι ο Σπ. Κουρκουμέλης, από θέση μέσα αριστερά θα πιάσει μια βολίδα, όμως ο πολύ καλός σήμερα Καβαλλιεράτος θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει από δεξιά ο Σπαθής, που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή της Σάμης, εκεί ο Πολλάκης θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση, πλην όμως η μπάλα θα περάσει άουτ μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων.
Έτσι, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον με την μπάλα να παίζει πάνω κάτω και τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.
Πρώτα θα το καταφέρει ο Κ. Στάβερης στο 50’, όταν θα πιάσει ένα «γλυκό» ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά και θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Καβαλλιεράτου, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ και το 1-0 της ομάδας του, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο 60’ θα έχουμε τις διαμαρτυρίες των Σαμικών για χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή στο σουτ του Καππάτου, από τα όρια της περιοχής.
Και στο 66’ στη «μονομαχία» Ν. Στάβερη – Δ. Βιτωράτου ο διαιτητής κ. Σπ. Χρηστάτος υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο έμπειρος Ηλ. Κοσμάτος που ευστοχεί και ισοφαρίζει σε 1-1 φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να κλέψουν τη νίκη, αφού έχασαν καταπληκτικές ευκαιρίες να πετύχουν το 2-1!
Στο 90+2’ ο Κοσμάτος με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά θα μπει στην περιοχή και θα παίξει παράλληλα για τον Π. Κορσιάνο, ο τελευταίος θα πιάσει ένα πολύ καλό σουτ στην κίνηση και ο Παπαβασιλείου θα πει «όχι» με διπλή επέμβαση.
Τέλος στο 90+4’ ο Καβαλλιεράτος με εντυπωσιακή, όσο και δύσκολη ενέργεια, θα πετάξει την μπάλα κόρνερ στο μακρινό φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη και εφ’ όσον πριν η μπάλα είχε σκάσει στο χορτάρι, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την απόκρουση του νεαρού και εξελίξιμου πορτιέρο της Σάμης.
Έτσι, με την λήξη του αγώνα, οι ομάδες θα τα έχουν μοιραστεί όλα. Γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα, κατά την άποψη μας, δίκαιο 1-1!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Στάβερης Ν., Κουρκουμέλης Σπ., Κατσιλίδης (24’ λ.τ. Κουρκουμέλης Κυρ.), Αποστολάτος, Κουρκουμέλης Χρ.,  Στεφανάτος (80’ Μπάμπης), Πολλάκης, Στάβερης Κυρ. (65’ λ.τ. Χελάι).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Καβαλλιεράτος, Παπαδημάτος, Αράπογλου (25’ λ.τ. Πολυχρονάτος), Κοσμάτος, Καραγιαννάκης, Καππάτος, Trifi (57’ Κορσιάνος), Μιχαλάτος (70’ Ζαχαράτος), Βιτωράτος, Περιβολάρης, Μετάι.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου