Κυριακή, Νοεμβρίου 18

"Ποδαρικό" με το δεξί στη Σάμη με νίκη και σκορ 2-0 για τα Διλινάτα


Στο μοναδικό παιχνίδι του σημερινού προγράμματος της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας στον Καραβόμυλο, τα Διλινάτα μπήκαν με το…. δεξί, κατακτώντας μια σπουδαία από βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής άποψης νίκης με σκορ 2-0 επί της Σάμης.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και τη συνεχή βροχή που έπεφτε να δημιουργεί προβλήματα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων.
Σε γενικές γραμμές ήταν ενδιαφέρον μεν, αλλά μέτριο και τους φιλοξενούμενους καλύτερους να παίρνουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς δίκαια.
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές καλές στιγμές και την ομάδα του Γ. Τόγια μόλις στο 3’ να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ.
Ο Διον. Τζωρτζάτος, ύστερα από λάθος στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων θα κερδίσει την μπάλα και κάνοντας κάθετη κίνηση, θα πιάσει ένα εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ από 30-35 μ. που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φλαμιάτου, για το 0-1.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο επόμενο λεπτό, με την ωραία ατομική ενέργεια και το ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια του Ηλ. Κοσμάτου να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ντερβισάι σε κόρνερ.
Ο χρόνος κυλούσε χωρίς φάσεις ώσπου στο 40’ σε μια βαθιά μπαλιά των γηπεδούχων, Ηλ. Κοσμάτος – Δημ. Τζωρτζάτος διεκδικούν την μπάλα, ωστόσο ο αμυντικός των Διλινάτων γλιστράει, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Σάμης να μπει επικίνδυνα στην περιοχή και πλάγια δεξιά, όμως το σουτ που πραγματοποιεί, αποκρούει εντυπωσιακά και πάλι ο Ντερβισάι, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Έτσι με αυτό το 0-1 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, είχαμε όμως περισσότερες φάσεις αρκετή αγωνία και την ομάδα του «μεγάλου χωριού» να «σφραγίζει» το πρώτο τρίποντο της χρονιάς στο τέλος.
Στο 47’ σε παράλληλη πάσα στην περιοχή της Σάμης, η μπάλα θα κολλήσει στο βρεγμένο τερέν, ο Αλεξάτος θα κερδίσει και θα προχωρήσει, όμως τελευταία στιγμή Παπαδημάτος - Φλαμιάτος προλαβαίνουν και σώνουν με τον τερματοφύλακα τελικά της Σάμης να μπλοκάρει.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 52’, όταν στο κόρνερ από δεξιά του Αλεξάτου, ο Βουκελάτος από κοντά θα πιάσει ένα καλό σουτ, όμως ο Φλαμιάτος αποκρούει, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 76’ σε ένα "γέμισμα" στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Χαραλαμπόγλου θα βρεθεί σε θέση βολής, μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα πιάσει το σουτ και ο Φλαμιάτος πραγματοποιεί μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί του.
Σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση θα χάσει στο 78’ ο Ι. Αμούργης όταν το σουτ που επιχειρεί, από πολύ πλεονεκτική θέση, μετά την σέντρα από δεξιά του Παπαδημάτου και την κεφαλιά πάσα του Ν. Μωραΐτη, αφού θα στείλει την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία του Ντερβισάι.
Δύσκολη και πάλι η απόκρουση σε κόρνερ του Ντερβισάι στο απ’ ευθείας εκτελεσμένο κόρνερ από δεξιά του Α. Αμούργη στο 79’.
Στο 82’ θα έχουμε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενουμένων, όταν ο Διον. Τζωρτζάτος θα πέσει στην περιοχή από μαρκάρισμα αμυντικού, όμως ο διαιτητής κ. Κώτσης θα δείξει συνέχεια στο παιχνίδι, χωρίς να καταλογίσει κάτι.
Και στο 89’, ο Κοσμάτος που είχε περάσει λίγο πιο πριν σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, θα «σφραγίσει» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας το τελικό 0-2, με κεφαλιά, ύστερα από το κόρνερ του Ε. Καλαφάτη από αριστερά και το έξυπνο γύρισμα από το β’ δοκάρι επίσης με το κεφάλι του Χρ. Τζωρτζάτου.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ντέρμπι του Καραβόμυλου, με τα Διλινάτα να παίρνουν το πρώτο και πολύ σημαντικό τρίποντο της χρονιάς, απέναντι σε μια δύσκολη έδρα και έναν επικίνδυνο αντίπαλο την Σάμη.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Φλαμιάτος, Παπαδημάτος, Μετάι (60’ Ζαχαράτος), Κοσμάτος, Καππάτος, Μωραΐτης Ν., Αμούργης Αρ., Βιτωράτος, Trifi (60’ Μιχαλάτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Δρόσος, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον. (86’ Κοσμάτος, Χαραλαμπόγλου, Αλεξάτος (87’ Χριστόπουλος), Βουκελάτος (64’ Τζωρτζάτος Χρ.), Λουκάτος (85’ Αναλυτής), Καλαφάτης Ε..
** Οι φώτο είναι από τον μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου