Παρασκευή, Νοεμβρίου 16

Η pregame της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017-2018


Πρεμιέρα επιτέλους το Σαββατοκύριακο 17-18/11 στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τέσσερα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θα λέγαμε ότι και τα τέσσερα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και τις ομάδες να ψάχνουν το καλό πάτημα, το... δεξί για τη νέα αγωνιστική περίοδο!
Τα τρία πρώτα θα διεξαχθούν το Σάββατο 17/11, πρωί και απόγευμα σε Ιθάκη - Ληξούρι και το τελευταίο, το ντέρμπι του Καραβόμυλου την Κυριακή 18/11, με το οποίο πέφτει και αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
Στο πρωτάθλημα, που καλύτερα μοιάζει με τουρνουά, φέτος συμμετέχουν μόνο εννιά ομάδες!!!!!
Οι Πρόννοι ξεκινούν από την Ιθάκη, όπου το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι φιλοξενούνται από την Πρόοδο, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.
Την ίδια ώρα στο νησί και συγκεκριμένα στα Βόρεια, ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Οδυσσέας, φιλοξενεί στον Σταυρό τα ανανεωμένα Φωκάτα. 
Και εδώ υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον!
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο φετινός κάτοχος του Super Cup και περυσινός κυπελλούχος Παλληξουριακός, επιστρέφει στην εσωτερική πραγματικότητα, μετά το όμορφο περυσινό του ταξίδι στη Γ' Εθνική, φιλοξενείται τυπικά από τον συμπολίτη του και αρκετά ενισχυμένο φέτος Εθνικό Κεφαλονιάς, σε ένα τοπικό ντέρμπι με ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Τέλος, την Κυριακή το απόγευμα, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, το ντέρμπι της αγωνιστικής, η Σάμη φιλοξενεί τα Διλινάτα, ομάδα που την απέκλεισε την περασμένη εβδομάδα από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου και θέλει να πάρει ρεβάνς για αυτόν της τον αποκλεισμόκαι τον τρόπο μάλιστα που ήρθε στο 90+3'.
Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες και το περιμένουμε με αγωνία.
Ρεπό στην πρεμιέρα θα έχει ο Π.Α.Ο. Εύγερος.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  17-11-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος ΙΘ. - Α.Ο. Πρόννοι
Χρηστάτος
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
2.
Σάββατο  17-11-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Σταυρού
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Φωκάτα
Θωμάς 
Βασίλης
Αντωνιάδης Ν.
Βουτσινάς Αγγ.
3.
Σάββατο 17-11-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Παλληξουριακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Καραΐσκος Απ.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή 18-11-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτα
Κώτσης
Γιάννης
Καραΐσκος Απ.
Γάτσιος Δ.
            
Σάββατο 17/1
Με τα παιχνίδια της Ιθάκης ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Αρχικά στο Βαθύ στις 12:00 η Πρόοδος φιλοξενεί τον Α.Ο. Πρόννων  σε ένα σημαντικό και αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι που την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκαν από την Εύγερο για το τοπικό κύπελλο, έδειξαν πολύ καλά σημάδια και παρά τις πολλές απουσίες τους φαίνεται ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες, ιδιαίτερα στην έδρα της.
Οι φιλόδοξοι και φέτος Πρόννοι αντίθετα, έκαναν περίπατο τον επαναληπτικό με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, αφού επικράτησαν εύκολα με 8-0 και θα βρίσκονται στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και θέλουν να ξεκινήσουν με διπλό και τους τρεις βαθμούς στην Ιθάκη, απέναντι σε μια δύσκολη έδρα και έναν καλό αντίπαλο.
Άλλωστε όταν έχεις υψηλούς στόχους τέτοιες νίκες είναι απαραίτητες!
Αναμένουμε ένα καλό παιχνίδι με θέαμα αλλά και γκολ.
            
Αργότερα και την ίδια ώρα στον Σταυρό, στο δεύτερο παιχνίδι που διεξάγεται ταυτόχρονα στο νησί, ο Οδυσσέας Ιθάκης φιλοξενεί τα νεανικά Φωκάτα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Οι γηπεδούχοι με δυο ήττες στην πρώτη σειρά του τοπικού κυπέλλου από τον Εθνικό (3-1 στην Ιθάκη – 2-0 στο Ληξούρι) αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε ένα παιχνίδι δύο ημιχρόνων σε διαφορετικές ημερομηνίες, ηττήθηκαν στα Φαρακλάτα με σκορ 4-1 και έτσι ο επαναληπτικός φαντάζει πολύ δύσκολος για την ανατροπή.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, που δεν θα έχει λόγω τιμωρίας τον έμπειρο αμυντικό μέσο Φ. Φατούρο, μετά την επάνοδο της στην Α΄κατηγορία, θέλει το ξεκίνημα της να είναι με το δεξί, απέναντι στα ανανεωμένα, πλην όμως πολύ δυνατά Φωκάτα, ώστε να μαζεύει από νωρίς βαθμούς και να κλείνει τις όποιες εκκρεμότητες αφορούν την παραμονή της.
Ο Δ. Λιονάτος, νέος προπονητής φέτος των φιλοξενούμενων, δημιουργεί μια νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο και σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα στον Σταυρό θα δώσει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια στα πολλά πιτσιρίκια που διαθέτει φέτος.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι με αγωνία μέχρι το τέλος και τις δυο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 3 μ.μ. στο δημοτικό Αγίου Αντωνίου, στο τοπικό Ληξουριώτικο ντέρμπι Εθνικός – Παλληξουριακός, «μάχονται» για ένα αποτέλεσμα το οποίο να κάνει την πρεμιέρα ευχάριστη και την πορεία αισιόδοξη.
Και οι δυο ομάδες είναι αρκετά ενισχυμένες φέτος και πολύ δυνατές, πράγμα που πιστοποίησαν στους δυο αγώνες που έδωσαν για το τοπικό κύπελλο, όπου και πήραν εύκολες προκρίσεις απέναντι στους αντιπάλους τους.
Οι μεν γηπεδούχοι επί του Οδυσσέα Ιθάκης 3-1 στον Σταυρό και 2-0 στον Άγιο Αντώνη.
Ο δε Παλληξουριακός επί της Ερύσσου 5-0 στον Καραβόμυλο και 8-0 στον Άγιο Αντώνη.
Φουριόζοι μπήκαν λοιπόν οι Ληξουριώτες στη φετινή περίοδο και θέλουν να συνεχίσουν στις επιτυχίες.
Οι «ερυθρόλευκοι» πιο πλήρεις έμπειροι και ποιοτικοί έχουν ένα πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως ο Εθνικός  θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μιας και διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, που αν δεν τον σεβαστείς θα σου κάνει ζημιά.
Περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι με τις ομάδες να προσπαθούν για τη νίκη και παράλληλα ένας συνδυασμός μιας καλή εμφάνιση.
Μένει να δούμε ποιος θα κάνει ποδαρικό με το δεξί, αλλά και ποιος θα είναι το αφεντικό στην Παλλική!
Ο Νικόλας Κουρούκλης και σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο R. Wolnicki. Μια σημαντική απώλεια για τους "κυανόλευκους" της Παλλικής.
            
Κυριακή 18/1
Τέλος, η αυλαία της 1ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή και ώρα 3 μ.μ. στον Καραβόμυλο, όπου στην 3η συνεχόμενη μεταξύ τους φέτος «μάχη», Σάμη – Διλινάτα θα παλέψουν δυνατά για το καλύτερο, ξεκινώντας με μια σημαντική νίκη.
Έτσι λοιπόν, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής, στο ντέρμπι της ημέρας, όλοι περιμένουμε ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι, όπως άλλωστε είχαμε για τη σειρά του τοπικού κυπέλλου και τους σημερινούς φιλοξενούμενους να «κλέβουν» στο 90+3’ την πρόκριση από τους γηπεδούχους!
Στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις τους για το κύπελλο, όπως προαναφέραμε, τα Διλινάτα πήραν την πρόκριση με μια ισοπαλία 1-1 στο ίδιο γήπεδο και μια νίκη 2-1 στις Κεραμειές στα "χασομέρια"!
Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αρκετά ανανεωμένη με παιδιά από την ακαδημία της, αλλά και μερικές προσθήκες ή επιστροφές, δείχνει να βρίσκεται σε σωστό δρόμο και σίγουρα θα αποτελέσει σκληρό «καρύδι» για κάθε αντίπαλο, ιδιαίτερα στην έδρα της.
Από την άλλη, αυτή του Γ. Τόγια, ενισχυμένη και με έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, θέλει να πετύχει στο διπλό φετινό στόχο της, που δεν είναι άλλος από το νταμπλ, κερδίζοντας ότι έχασε πέρυσι στο παρά…. μισό!
Θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι, στο οποίο όπως έδειξαν στα μεταξύ τους παιχνίδια κυπέλλου και οι δυο ομάδες δικαιούται να πιστεύουν ότι, μπορούν να τα καταφέρουν και να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
        
Η επόμενη (2η) Αγωνιστική
(24-25/11/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Σάμης
3.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Διλινάτα
4.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
Ρεπό:Οδυσσέας Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου