Σάββατο, Φεβρουαρίου 9

Στο τελευταίο 15λεπτο "καθάρισε" το ντέρμπι η Πρόοδος... 3-0 τον Εθνικό

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερα πολλές φάσεις, σήμερα το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος πήρε νίκη «χρυσάφι», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας με αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς και σκορ 3-0!
Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο κύλισε στον ίδιο ρυθμό, μόνο που αυτή την φορά οι γηπεδούχοι, πατώντας «γκάζι» στα τελευταία λεπτά, θα πετύχουν τρία γκολ μέσα σε 12’ και θα πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει με το ένα πόδι και τη νέα περίοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ θα το παλέψουν και για ένα καλό πλασάρισμα στη συνέχεια.
Αντίθετα, αυτή ή ήττα μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα του Ληξουριού, σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο της στην τελική 4αδα και την ιστορική συμμετοχή της στα playoffs.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 29', με τον Γ. Αναλυτή να κάνει το γυριστό σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω, μετά το δυνατό πλάγιο του Ν. Μαυροειδή.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 36'. Ο Βασιλόπουλος, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα κάνει το δυνατό σουτ με τον Μπελεζάκη όμως να μπλοκάρει την μπάλα.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθούν τα πρώτα 45'. 
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα μπουν πιο δυνατά και στο 52' το σουτ του Α. Γρίβα θα στείλει τη μπάλα να περάσει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Στο 60' ο Βασιλόπουλος, μετά την συρτή σέντρα από δεξιά του Γρίβα, θα κάνει το γυριστό σουτ και ο Μπελεζάκης μπλοκάρει ενστικτωδώς την μπάλα.
Στο 78' ο Haidari θα σουτάρει, μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Μπελεζάκης θα σώσει με τη βοήθεια και της αριστεράς δοκού, όμως στην επαναφορά, ο Αρταβάνης με προβολή θα ανοίξει το σκορ για το 1-0.
Ο Παπαδόπουλος στο 81', αμαρκάριστος στο β' δοκάρι, με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά θα πετύχει το 2-0 και θα "κλειδώσει" τη νίκη της ομάδας του, μετά το κόρνερ του Κωστόπουλου.
Τέλος στο 89' ο Βασιλόπουλος με ωραίο γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπελεζάκη, για το τελικό 3-0 των γηπεδούχων.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις:
Πρόοδος Ιθ.:(Χ. Μανωλόπουλος), Γ. Τσιντήλας, Αρταβάνης, Χύκα (85’ Κωστόπουλος), Σύτι, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Βασιλόπουλος, Τσάμης (77’ Παπαδόπουλος), Haidari, Γρίβας Α. (60’ Κασσιανός), Γρίβας Σ. (89’ Βλασσόπουλος).
Εθνικός:(Ν. Κουρουκλης), Μπελεζάκης, Βασιλάτος (70’ Αναλυτής Δημ.), Ν. Μαυροειδής, Αδηλίνης, Αναλυτής Θ. (46’ Μπάμπης), Αναλυτής Γ., Χ. Μαυροειδής, Ρεμούντης, Σιμωτάς Χρ., Tozaj K. (62’ Μαρούλης), Σιμωτάς Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου