Σάββατο, Φεβρουαρίου 9

Νίκη για 4αδα η Εύγερος... 4-1 τον Οδυσσέα Ιθάκης που πλέον κινδυνεύει

Σε ένα καλό παιχνίδι, με αρκετά καλό θέαμα, σήμερα το πρωί στα Φαρακλάτα, η Εύγερος πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, απέναντι στον ουραγό της Α' κατηγορίας, Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 4-1.
Ένα σκορ που μάλλον δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα και σίγουρα αυτό το 1-4, αδικεί την ομάδα της Ιθάκης.
Οι φιλοξενούμενοι, με πολύ καλή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο είχαν τον έλεγχο και την κυκλοφορία μπάλας όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, που ήταν πολύ παραγωγικοί και χτυπούσαν δυνατά στην κόντρα, πετυχαίνοντας μάλιστα 3 γκολ σε πολύ καίρια χρονικά διαστήματα στην αρχή και στο τέλος του, ενώ έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες.
Στο δεύτερο, φάνηκε μια αγωνιστική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο και τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν ακόμη ένα γκολ για το τελικό 4-1.
Κρίμα για τον Οδυσσέα που θα μπορούσε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό το 1-4. Ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του και την επόμενη περίοδο στην Α’ κατηγορία.
Όπως και να έχει, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης η οποία θα πρέπει να ανακάμψει το συντομότερο, προκειμένου να προσπαθήσει για την παραμονή της.
Αντίθετα οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων με αυτό το τρίποντο, εκτός του ότι επιστρέφουν στις νίκες, έπιασαν εξάδα και βρίσκονται σε απόσταση μόλις δυο βαθμών από την 4αδα.
Φάσεις και γκολ
Πριν συμπληρωθεί το 1’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 1-0 με τον έμπειρο Δ. Λιναρδάτο να τσιμπάει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και να την στέλνει στα δίχτυα του Ζ. Κουτσουβέλη, ύστερα από τη συνεργασία Καραντινού - Χρ. Παπαναστασάτου και σέντρα του τελευταίου από δεξιά.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων και η ισοφάριση σε 1-1 θα έρθει με την συμπλήρωση 10’ αγώνα.
Ο Ρενάτο από αριστερά, θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, ο Πετεινάτος που φαίνεται να ελέγχει την φάση δεν καταφέρνει να  συγκρατήσει την μπάλα και ο Π. Κουτσουβέλης που θα γίνει κάτοχος της, θα πλασάρει από κοντά και θα την στείλει στη κενή εστία και στα δίχτυα του Οδυσσέα.
Ένα πολύ μακρινό, δυνατό σουτ του Ν. Παπαναστασάτου στο 12’, θα αναγκάσει τον Ζ. Κουτσουβέλη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να πετάξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Κόρνερ το οποίο εκτελείται από τον Χρ. Παπανσατσάτο και τον Λιναρδάτο από πολύ κοντά να αστοχεί στην κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 38’ ο Κοσμάς με καταπληκτική κάθετη πάσα, θα βρει στην πλάτη της άμυνας τον Βαγγελάτο, απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη, όμως το πλασέ του τελευταίου δεν είναι καλό και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα.
Στο 41’ Κοσμάς – Χ. Παπαναστασάτος αλλάζουν μπάλα, μετά το κόρνερ από δεξιά με τον τελευταίο να βγάζει την παράλληλη συρτή πάσα στο πρώτο δοκάρι και τον Λογκόνη από λάθος, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1 της Ευγέρου.
Στο 45’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής, που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, θα κάνει την σέντρα από δεξιά και πάλι, ο Ζ. Κουτσουβέλης δεν συγκρατεί την μπάλα και ο Papa από κοντά θα την στείλει εύκολα στην κενή εστία πετυχαίνοντας το 3-1 για την ομάδα του.
Με αυτό το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, που είχαν τα γκολ και τις ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν καλύτεροι στα "σημεία", θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους φιλοξενούμενους στο 66’, όμως η μπάλα στο σουτ του Σέλα θα καταλήξει άουτ, πάνω από την εστία του Πετεινάτου.
Νέα ευκαιρία για τον Οδυσσέα στο 73’ με τον Dylja να κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα να κοντράρει στον συμπαίκτη του Π. Κουτσουβέλη, ο οποίος θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως θα σταθούν άτυχοι, αφού θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Μια φανταστική κάθετη πάσα του Κοσμά στο 75’ θα φέρει τον Βαγγελάτο μέσα στην περιοχή και δεξιά, με τον τελευταίο να αποφεύγει τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα και να στέλνει την μπάλα στην κενή εστία, πετυχαίνοντας το 4-1.
Από το επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα, μιας και ο Π. Κουτσουβέλης θα δει την κόκκινη (2η κίτρινη) κάρτα, για ένα δυνατό μαρκάρισμα και θα αποβληθεί.
Ο Βαγγελάτος στο 81’ από δεξιά, θα «κόψει» την μπάλα στην περιοχή για τον Πολλάκη, όμως το σουτ του νεαρού επιθετικού της Ευγέρου καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Τέλος, στο 90+2’ σε μια καταπληκτική κάθετη πάσα πάρε - βάλε, του Κράλη, ο Papa θα νικηθεί από τον Ζ. Κουτσουβέλη στο τετ α τετ τους και έτσι θα διατηρηθεί αυτό το 4-1 που θα είναι και το τελικό στο σημερινό παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις:
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Καππάτος, Λιναρδάτος (52’ Πολλάκης), Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Παπαναστασάτος Χρ. (83’ Παπαναστασάτος Κ.), Βαγγελάτος, Κοσμάς, Ποιμενίδης (81’ Κράλης), Papa, Καραντινός (67’ Δρακονταειδής).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζησ., Τσίρος, Προσαλέντης Γ., Φατούρος, Κώτσης (68’ Dylja), Ρενάτο, Λογκόνης, Κουτσουβέλης Π., Σέλα, Μετσάνι, Βλασσόπουλος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου