Δευτέρα, Ιουλίου 15

Η Γ.Ε Κεφαλληνίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16, Χαλκίδα 13-14/7/2019


Το μέλλον του Κεφαλλονίτικου στίβου έλαμψε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16, στη Χαλκίδα
Την καλύτερή της εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ16 πραγματοποίησε η ομάδα της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, στη Χαλκίδα. 
Φορώντας τις  νέες αγωνιστικές εμφανίσεις και έχοντας πάρει φόρα από το προηγούμενο πρωτάθλημα, των Κ18, μια εβδομάδα πριν στα Τρίκαλα, τα παιδιά της Γ.Ε.Κ τα έδωσαν όλα και μας έκαναν υπερήφανους!
Σπουδαιότερη όλων ήταν η επιτυχία της Ιωάννας Σολιδάκη στα 80μ. Κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ ΓΕΚ 10.36, χάνοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κυριολεκτικά στο νήμα. (Η πρώτη αθλήτρια έκανε 10.35 και χρειάστηκε να εξεταστεί το photo finish για να βγει η νικήτρια). Να σημειώσουμε ότι ο τελικός στα 80μ κοριτσιών διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή.   
Εξαιρετική εμφάνιση είχαμε και από τον Πάνο Αλυσανδράτο, ο οποίος αφού κατάφερε να βγει 4ος στο ύψος το Σάββατο, περνώντας το 1.68, στον τελικό των 150μ, την Κυριακή, κατέλαβε την 3η θέση, με νέο ατομικό ρεκόρ και νέο ρεκόρ Γ.Ε.Κ 17.53.
Τις επιτυχίες ήρθαν να συμπληρώσουν η 4η θέση της Νάντιας Σταματελάτου στο ύψος με 1.54 και της ομάδας 4Χ80μ των κοριτσιών με τις Φαρακλού, Σολιδάκη, Τάτα και Σταματελάτου να τερματίζουν τέταρτες με επίδοση 41.07 συντρίβοντας για 1 δευτερόλεπτο το ρεκόρ της Γ.Ε.Κ που κρατούσε από το 2006.
Έτσι η ομάδα μας κατάφερε να συγκεντρώσει 56.5 πολύτιμους βαθμούς που μαζί με τους βαθμούς από τα υπόλοιπα Πανελλήνια και τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, ελπίζουμε ότι θα μας ανεβάσουν αρκετά ψηλά στην κατάταξη των σωματείων του ΣΕΓΑΣ, για το 2019.

Το Σάββατο που μας πέρασε όμως είχαμε και μια σημαντική διάκριση για τον Ελληνικό Στίβο. 
Ο Μίλτος Τεντόγλου, (που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην Κεφαλονιά τον Μάιο στα Βεργώτεια 2019) κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα σε μήκος με 8.32, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που έγινε στο Γκέβλε της Σουηδίας. Πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο, στον προπονητή του και φυσικά σε όλους τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν εκεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου