Παρασκευή, Ιουλίου 5

ΚΑΟ: Σερβία 2019, το ταξίδι μόλις ‘’ξεκίνησε’’!!!


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η προετοιμασία του παιδικού μας τμήματος στην Σερβία και πιο συγκεκριμένα στον δήμο του Vozdovac, έναν δήμο ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον δήμο Ληξουρίου.
Όταν από τον περασμένο χειμώνα προσπαθούσαμε να οργανώσουμε αυτό το ταξίδι, υπήρξαν πολλά ερωτηματικά. Το οργανώσαμε όμως σωστά γιατί το θέλαμε και γιατί αγαπάμε αυτό πού κάνουμε. 
Μεγάλος συμπαραστάτης μας, οι γονείς. Από τη πρώτη στιγμή ήταν πολύ δεκτικοί στη πρόταση μας για το ταξίδι αυτό και η συνεργασία μας ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος, άψογη.  
Τους ευχαριστούμε πολύ και πιστεύουμε ότι επάξια ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους. Μέγας κριτής, τα παιδιά.
Τα παιδιά και όλα τα μέλη της αποστολής ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία (κάτι παρόμοιο είχε να συμβεί από το μακρινό 1997 όπου η τότε εφηβική-ανδρική ομάδα του Κεφαλληνιακού είχε κάνει την προετοιμασία της στη Σερβία) που έκανε τα παιδιά να αγαπήσουν περισσότερο το άθλημα, τα μέλη της αποστολής να πάρουμε νέες ιδέες ως προς τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου και έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να επισκεφτούμε σημαντικά μέρη αθλητικού και μη ενδιαφέροντος.
Κατά την 8ήμερη διαμονή μας, το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές  διπλές προπονήσεις στο ιδιόκτητο γήπεδο της KK Torlak και σε μία εξ’αυτών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Nikola Kojic (προπονητής της KK Torlak στο τμήμα παιδιών γεννηθέντων το 2006, που έχει διατελέσει για 5 χρόνια βοηθός προπονητή στο εφηβικό τμήμα της Παρτιζάν) και να απολαύσουν ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα προπόνησης.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 φιλικοί αγώνες εναντίον της ΚΚ Torlak στους οποίους τα παιδιά υπό τις οδηγείς του coach Αντωνάτου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και έδειξαν δείγματα της πολύ καλής δουλειάς που έγινε όλη τη σεζόν από τον coach Αποστολή Δαμκαλή.
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ιστορικά μέρη του Βελιγραδίου, όπως και αθλητικές εγκαταστάσεις με πιο ιδιαίτερη το Stark Arena, γήπεδο στο οποίο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005.
Η φιλοξενία που μας επιφύλασσαν δεν είναι δυνατό να περιγράφει με λόγια και ευελπιστούμε με την βοήθεια της δημοτικής αρχής και όλων των τοπικών φορέων να μπορέσουμε να την ανταποδώσουμε τον Φεβρουάριο, όταν και θα επισκεφθεί το νησί μας η αποστολή της ΚΚ Τorlak. Ελπίζουμε την αποστολή αυτή να μπορέσει να ακολουθήσει και ο παλιός προπονητής του Κεφαλληνιακού,   Μίλαν Γκρίμπιτς, τον οποίο είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και να τιμήσουμε στο Vozdovac και να τον φέρουμε σε επικοινωνία με αγαπημένους του φίλους από εκείνη την εποχή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά (επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά) και τον κ. Alexander Mirkovic (πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Vozdovac) για την βοήθεια τους στην οργάνωση του ταξιδιού και σε ότι άλλο χρειαστήκαμε κατά τη διάρκεια του και την διαμονή μας εκεί.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΚΚ Τorlak και ειδικότερα τους προπονητές Marko Biočanin και Nikola Kojic που ήταν δίπλα μας ανελλιπώς.

Η αποστολή του ΚΑΟ στη Σερβία ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το νησί μας. Η συμπεριφορά όλης της ομάδας ήταν άψογη, καμία ένταση, κανένα πρόβλημα. Πάντα στις μετακινήσεις μας το όνομα KEFALLINIAKOS ξεχώριζε και γι’αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Λευτέρη Παπαδήμα (ιδιώτης), Βασιλάτο Γεράσιμο (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), Χρονοπούλου Νίκη (κατάστημα ρούχων Istante, Ιθάκης 3 & Ασκληπιού) και  Σπύρο Φωκά (So simple bar, Λάσση) για την προσφορά τους στον ενδυματολογικό εξοπλισμό της αποστολής μας (φούτερ, polo, τσάντες) καθώς και τους Πετράτο Φώτη (κοσμηματοπωλείο Diamant, Λιθόστρωτο) και Θεοδωρακάτο Χρήστο (υπεύθυνος καταστήματος Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας) για την προσφορά τους στις πλακέτες και τα κρασιά που προσφέρθηκαν σε τιμώμενα πρόσωπα καθώς και στον δήμαρχο και την διοίκηση της KK Torlak, αντίστοιχα.
Όλοι στον σύλλογο συνεχίζουμε την προσπάθεια με ακόμα περισσότερη όρεξη και έχοντας ανοίξει διαύλους προπονητικής επικοινωνίας, ό,τι νεότερο θα διδάσκεται στη Σερβία και αφορά τα παιδιά θα είναι στη διάθεση της προπονητικής ομάδας του ΚΑΟ.
Αντλούμε ακόμα περισσότερη δύναμη από την τελευταία φράση των ανθρώπων της ΚΚ Torlak λέγοντας μας ‘’Είναι τιμή μας που συνεργαστήκαμε με ένα τόσο οργανωμένο σωματείο’’.
Το μπάσκετ είναι εδώ...
Στις σελίδες του συλλόγου μας σε facebook (Κεφαλληνιακός Αθλητικός Όμιλος 2013) και Instagram (kefalliniakos_bc) μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και τα αναλυτικά δελτία τύπου που αναρτήθηκαν κατά την παραμονή μας στη Σερβία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου