Πέμπτη, Ιουλίου 4

Ενημερωτικό δελτίο για το 31ο Kefalonia Gym Festival


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 31ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”, που διεξήχθη από 27 έως 30 Ιουνίου στην Κεφαλονιά. Το όμορφο νησί του Ιονίου πλημμύρισε όλες αυτές τις ημέρες από παιδικές φωνές, χαμόγελα, μουσική, χορό και γυμναστική δείχνοντας σε όλους μας το μεγαλείο του αθλητισμού και ειδικότερα της Γυμναστικής για Όλους. 
Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε την Πέμπτη 27/6 με την παρέλαση των αθλητικών τμημάτων στον Κεντρικό Πεζόδρομο Αργοστολίου με πολύ τραγούδι και χορό και την Τελετή Έναρξης από αθλούμενους του Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Την Παρασκευή 28/6 σκυτάλη πήρε το γραφικό Ληξούρι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς, όπου εκεί διεξήχθη η πρώτη παρουσίαση των αθλητικών τμημάτων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Παλικής, κος Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμβάλλει ουσιαστικά στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Ληξούρι. 
Το Σάββατο 29/6 οι αποστολές παρουσίασαν τα προγράμματά τους στα Φραγκάτα και μετά το πέρας της εμφάνισής τους, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό κεφαλονίτικο γλέντι από τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Παραδοσιακό Σύλλογο Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας». Αθλούμενοι, προπονητές, συνοδοί, εθελοντές και διοργανωτές διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. 
Την Κυριακή 30/6 διεξήχθη η κεντρική εκδήλωση του 31ου Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». Το θέαμα ήταν μοναδικό και τα αθλητικά τμήματα καθήλωσαν το κοινό με τα εντυπωσιακά προγράμματά τους. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν αποστολές όλων των ηλικιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Σερβία και τη Λιθουανία. Σε όλες τις αποστολές δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και διπλώματα για τη συμμετοχή τους ενώ το ειδικό βραβείο πολυπληθέστερης ομάδας απονεμήθηκε στον Ο.Α. Λαυρίου. 
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Ακροβατικής από τη Μεγάλη Βρετανία, Σταματίας Ραυτοπούλου και Kieran Whittle, οι οποίοι τιμήθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και στη συνέχεια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση. 
Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κος Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κος Μιχαήλ Γάκης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και υπεύθυνος Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κεφαλονιάς κος Άγγελος Κωνταντάκης, ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, κος Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου κος Γεράσιμος Τσιλιμιδός, o υποψήφιος βουλευτής κος Παναγής Καππάτος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α. Δήμου Καλλιθέας κος Κωνσταντίνος Ευσταθίου καθώς και η μητέρα της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκης μας Άννας Πολλάτου, κα Κατερίνα Ευθυμίου-Πολλάτου. Την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησε στη διοργάνωση ο κος Κωνσταντίνος Πανταζής. 
Στις όμορφες στιγμές του φεστιβάλ συγκαταλέγονται τα Beach Parties στο Ξι και στον Μακρύ Γιαλό, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα καταγάλανα νερά της Κεφαλονιάς, καθώς και η live εμφάνιση του Στέλιου Μαγαλιού στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου μετά το πέρας της κεντρικής εκδήλωσης. 
Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης για τη σημαντική βοήθειά τους, στους υποστηρικτές της, στους γιατρούς κα Μαρία Σκαρτσιάρη και κο Ανδρέα Τσιμάρα καθώς και σε όλους τους εθελοντές που με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. 
Το ραντεβού για το 32ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” έχει ήδη δοθεί. 
Σας περιμένουμε όλους και πάλι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής από 24-28 Ιουνίου 2020 στο πανέμορφο νησί μας. 
Διοργανωτής Φεστιβάλ: Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς. 
Συνδιοργανωτές: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφ/νίας, Δήμος Κεφαλλονιάς.
Η διοργάνωση τελέστηκε με την άδεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας:
http://kefalonia-gymfestival.gr
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου