Τετάρτη, Ιουλίου 3

Τρίτη καλύτερη Ελληνίδα στον OlymbusMarathon η Ανδριάννα Βασιλάτου



Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο το  τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουνίου. 
Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού. 
Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα( και 3.200 μ. θετική υψομετρική), ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου.
Από το 2017 ο Olympus Marathon είναι ο μοναδικός ελληνικός αγώνας που αποτελεί μέρος της διεθνούς σειράς αγώνων Migu Run Skyrunner World Series (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος), με αποτέλεσμα να «φιλοξενεί» κορυφαίους αθλητές κι αθλήτριες από 34 χώρες!
Η φετινή διοργάνωση, από φέτος, αποτέλεσε και τον μοναδικό αγώνα ανακήρυξης των πρωταθλητών σε άνδρες και γυναίκες στον ορεινό Μαραθώνιο σε εθνικό επίπεδο. 
Νικητές του Πρωταθλήματος Sky ήταν φέτος η Δήμητρα Μπίκα (4η στη Γενική) και ο Δημήτρης Σελέτης (επίσης 4ος στη Γενική) που κέρδισαν την συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία.
Η Ανδριάννα Βασιλάτου τερμάτισε στην  3η θέση (πίσω από την Δήμητρα Τσαλοκώστα  και την Δήμητρα Μπίκα) και στην 12η θέση της γενικής κατάταξης γυναικών. 
Στον αγώνα των γυναικών συμμετείχαν συνολικά  47 γυναίκες, εκ των οποίων οι 28 ήταν Ελληνίδες, ενώ στους άνδρες είχαμε 517 συμμετοχές. (Είχαν δηλώσει αρχικά 711 άτομα συνολικά)
Ευχαριστούμε :
- ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΛΑΣ
-Tην ομάδα της  ΤECNICA HELLAS που στηρίζει την αθλήτρια παρέχοντας αθλητικό υλικό
-Την Εταιρεία Mythos+ Estiasis
-τα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
-To IONIO ΠΕΛΑΓΟΣ που μας πήγε και μας έφερε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου