Τρίτη, Ιουλίου 30

Επιτυχημένος ο αγώνας δρόμου "Κουλούρας 2019" στα Ομαλά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29/7, στα Ομαλά το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού για την περιοχή, ο αγώνας δρόμου «Κουλούρας 2019», ένα πατροπαράδοτο αθλητικό έθιμο του 1953 που αναβιώνει στις μέρες μας.
Να αναφέρουμε εδώ ότι, ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση της ΚΕΔΗΚΕ και της Τ.Κ. Ομαλών.
Ο κόσμος στα Ενετικά πηγάδια, παρά την ζέστη που επικρατούσε, ήταν πολύς και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών, μικρών και μεγάλων!!
Παρόντες, τιμώντας με την παρουσία τους την διοργάνωση οι: Σπ. Μτιάτος αντιδήμαρχος Δήμου Κεφαλονιάς, Σωτ. Κουρής Π.Σ., Άγγ. Κωνσταντάκης πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, ο Διον. Κουταβάς πρόεδρος Τ.Κ. Ομαλών και ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού ρομπόλας Κων. Μπαζίγος.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Π.Σ. της περιοχής «Μέρμηγκας» Φραγκάτων και «Βάλσαμος» Βαλσαμάτων, δια των προέδρων τους κ.κ. Απ. Κουταβά και Σωτ. Κακαρούμπα αντίστοιχα.
Αρχικά διεξήχθησαν οι παιδικοί αγώνες και στη συνέχεια αυτοί των μεγάλων. Αφετηρία ήταν το τρίστρατο Φραγκάτων με την εκκίνηση να δίνεται από την "ψυχή" της διοργάνωσης Σοφία Μαραβέγια και τερματισμός ο χώρος που βρίσκονται τα 40 ενετικά πηγάδια.
Στην γενική κατάταξη οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών ήταν οι παρακάτω:
Άνδρες
1ος Ντάλλας Παν.
2ος Μεταξάς Διον.
3ος Αλεξανδράτος Παναγής
Γυναίκες
1η Αμβροσιάτου Μαρ.
2η Γαρμπή Ευδ.
3η Κοσμετάτου Ρεγγ.
Μεγάλη ήταν η προσφορά στην διοργάνωση των Κ.Φ.Α. Δημήτρη Ζησιμάτου και Διον. Μεταξά.
Γιατροί αγώνα ήταν οι Πλατ. Παλιάρος και Ανδρ. Τσιμάρας.
Τέλος, χορηγοί ήταν οι:συνεταιρισμός ρομπόλας, οι ταβέρνες «Μπότσολος», «Φραγκιάς», «Μάκης» και οι Μιχ. Μπαζίγος Εμπόριο ποτών, Νικ. Κώστας τοπογράφος – μηχανικός.
Τις κουλούρες κατασκεύασε ο φούρνος Φραγκάτων του κ. Γαρμπή.
Τα μετάλλια πρόσφερε η ΚΕΔΗΚΕ.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πετυχημένη διοργάνωση, αλλά και στους αθλητές που συμμετείχαν, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε.
Και του χρόνου!!!
Οι φώτο είναι της Φ. Μαραβέγια την οποία ευχαριστούμε.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου