Σάββατο, Σεπτεμβρίου 9

Με επιτυχία και εντυπωσιακά προγράμματα πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Αθλημάτων Υγρού στίβου στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου

Πριν από λίγο στο ανακαινισμένο (στην είσοδο δέσποζε το καταπληκτικό ψηφιδωτό που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες) και σχεδόν γεμάτο από θεατές, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό θέαμα το 1ο Φεστιβάλ Αθλημάτων Υγρού Στίβου 2023.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου.

Συμμετείχαν αθλητές - τριες όλων των ναυταθλητικών σωματείων του νησιού μας και αντιπροσωπείες των Εθνικών ομάδων καλλιτεχνικής κολύμβησης Σερβίας και Ελλάδος.

Με την ομάδα της Σερβίας, η οποία αναδείχθηκε 6η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόνα, αλλά και με πολλές άλλες διεθνείς επιτυχίες, συμμετείχαν οι αθλήτριες Jelena Kontić, Ivan Martinović, Ana Novaković, Sofija Džipkivić, Iva Lukić και Milica Djurašinović, με την προπονήτρια τους Svetlana Kontić Nastupaju.

Με την Ελληνική Εθνική, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες κορασίδων στο Ελεύθερο Ντουέτο, Θάνου Βασιλική και Καραβασίλη Ισμήνη.

Επίσης, στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, όπως προαναφέραμε, και οι τοπικοί Όμιλοι, Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου, Ποσειδώνας Ληξουρίου και Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Ο στόχος της εκδήλωσης και το μήνυμα της, ήταν η επαφή του κόσμου με τα αθλήματα του υγρού στίβου, η ενημέρωση του κοινού ότι το κολυμβητήριο παραμένει ανοιχτό κατά την χειμερινή περίοδο, αφού η πισίνα είναι θερμαινόμενη, η επίδειξη της δουλειάς που έγινε αυτή την περίοδο από τα αθλητικά μας σωματεία, καθώς η καθιέρωση και η ανάπτυξη του τα επόμενα έτη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής του Νομού κ. Παν. Καππάτος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Διον. Μινέτος και ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ. Βικτ. Ρουχωτάς

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε και προλόγισε με ξεχωριστό τρόπο η ιατρός κ. Κουκία Ελευθερία - Μαρίνα.

Στη συνέχεια, ο λόγος στη δράση και την πισίνα, όπου Ν.Ο.Α., Ποσειδώνας και Ν.Ο.Κ.Ι., παρουσίασαν τα δικά τους και πολύ εντυπωσιακά προγράμματα, σε κολύμβηση - πόλο, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στους τρεις ομίλους και καταχειροκροτήθηκαν θερμά, από τους πολυάριθμους θεατές.

Στη συνέχεια, απολαύσαμε τα κορίτσια Ελλάδας - Σερβίας με τα "μαγικά" τους στο νερό, σε πρωτόγνωρα για το νησί μας αθλήματα του υγρού στίβου.

Με μια λέξη ήταν εντυπωσιακές και "μάγεψαν" το κοινό!

Ο κόσμος σε μια εκδήλωση που αναδείχθηκε σε τρομερή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκε σε αυτή την μεγάλη και όμορφη γιορτή, σχεδόν γέμισε τις κερκίδες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και απόλαυσε όσα έβλεπε, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των αθλητών – τριών!

Στο τέλος της γιορτής, ο Δήμος Αργοστολίου παρέδωσε αναμνηστικά κύπελλα στις φιλοξενούμενες ομάδες Σερβίας - Ελλάδας, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Αθλημάτων Υγρού Στίβου 2023 και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2ο Φεστιβάλ Αθλημάτων Υγρού Στίβου 2024.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Π. Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Αργοστολίου κ. Ν. Βαλλιανάτος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου κ. Δ. Μινέτος, οι Δ.Σ. κ.κ. Αλ. Παντελειός - Δ. Πολλάτος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διλινάτων κ. Αν. Τζωρτζάτος και ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Αντ. Λουβερδής. Ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κάποιον!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ πετυχημένη αυτή διοργάνωση και ιδιαίτερα στο σύμβουλο του Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού κ. Β. Ρουχωτά.

Ακολουθούν μεγάλα φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου