Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30

Πρεμιέρα στο κύπελλο με 5αρα τα Διλινάτα

Με το παιχνίδι Διλινάτων - Προόδου Ιθάκης, όπως και την περασμένη σεζόν, σήμερα Σάββατο 30/9 το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, είχαμε την πρεμιέρα των ομίλων του τοπικού κυπέλλου και παράλληλα της ποδοσφαιρικής σεζόν για το 2023-2024 στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, με λίγες φάσεις, αλλά και πέντε γκολ. 

Οι γηπεδούχοι, που φάνηκαν πιο έτοιμοι, από την αρχή ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσαν μπάλα, αλλά μέχρι εκεί.

Ώσπου στο 35' η πίεση αυτή και η πολύ έξυπνη κίνηση τακτικής του Ρέτσι να περάσει στην επίθεση τον Αλ. Πολλάτο, ο οποίος ξεκίνησε σαν κεντρικός αμυντικός, έφερε αποτέλεσμα και ο έμπειρος επιθετικός θα τον δικαιώσει με το "καλημέρα", αφού θα πετύχει το γκολ, θα ανοίξει το σκορ και έτσι όλα θα πάρουν φυσιολογικά το δρόμο τους για να φτάσουμε σε ένα αρκετά εύκολο τελικό 5-0!

Η Πρόοδος Ιθάκης, φάνηκε ανέτοιμη και χωρίς πολλές δυνάμεις, αρχικά προσπάθησε να παίξει αμυντικά, ώστε με κάποια κόντρα να μπει μπροστά στο σκορ, κάτι που δεν τις επέτρεψαν οι γηπεδούχοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κράτησαν το "0" για 35' και η συνέχεια παράλληλα με την κούραση, να αντανακλάται από αυτό το τελικό 5-0 σε βάρος της.

Φάσεις και γκολ του αγώνα

12' Μακρινό σουτ του Αλ. Πολλάτου η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του Γ. Τσιντήλα και θα καταλήξει άουτ.

Στο 22' ο Δ. Αρταβάνης θα βγει επικίνδυνα στην κόντρα, όμως λίγο πριν μπει περιοχή προλαβαίνει ο Αλ. Πολλάτος και απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του Παγανία και μπάλα.

Πάλι στο 27' ο Αρταβάνης θα κάνει το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ στην αντίπαλη εστία, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παγανία.

Μεγάλη απόκρουση από τον Γ. Τσιντήλα στο 32', ο οποίος θα σώσει την εστία του απομακρύνοντας δύσκολα και εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μπαλάσκα, λίγο μέσα από την περιοχή.

Στο 35' οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου, μετά από τη σέντρα από δεξιά του Μάρκου, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων.

Ο Γ. Τσιντήλας στο 38' θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή τριπλή απόκρουση στα πλασέ των Πολλάτου – Μπαλάσκα, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και θα σώσει την ομάδα του από το 2-0.

Κάτι που στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 45' δεν κατάφερε να κάνει, στο πλασέ και πάλι του Αλ. Πολλάτου μέσα από την περιοχή και μετά από την πολύ ωραία κάθετη πάσα του νεαρού Κουράνη στην περιοχή και δεξιά. 

Έτσι, σε ένα κομβικό χρονικά σημείο στο παιχνίδι, θα δώσει προβάδισμα νίκης και θα στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια, με διαφορά δύο τερμάτων και 2-0!

Στην επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοση τους, θα πετύχουν επιπλέον τρία τέρματα.

Ο Μπαλάσκας θα πάρει σειρά στο σκοράρισμα στο 55' με δυνατό πλασέ, μέσα από την περιοχή, ύστερα από καταπληκτική παράλληλη πάσα του Στεφανάτου από αριστερά, θα πετύχει το 3-0 και ουσιαστικά θα "κλειδώσει" από πολύ νωρίς τη νίκη της ομάδας του.

Στο 62', μετά από πολύ ωραία συνεργασία Χασάι – Γεωργόπουλου μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο τελευταίος με κοντινό γυριστό πλασέ, θα νικήσει τον Τσιντήλα και θα διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ στο 4-0!

Μετά από την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά στο 82' του Κ. Τζωρτζάτου, ο Γεωργόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά και ο Τζάγκας θα απομακρύνει την μπάλα πάνω από τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του.

Στη μοναδική τους απειλή στο δεύτερο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 84', οι φιλοξενούμενοι δεν θα βρουν τελικά το γκολ που έψαχναν, αφού το μακρινό, με πολύ φάλτσα φάουλ του Τζάγκα θα στείλει την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπογιαννάτου άουτ.

Τέλος, στο 87' η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα γράψει το τελικό 5-0 με κοντινό πλασέ του Κουράνη, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσιλιμιδού στην μικρή περιοχή και το τετ α τετ του με τον Γ. Τσιντήλα.

Έτσι, η ομάδα του "μεγάλου" χωριού στην εποχή Ρέτσι, θα ξεκινήσει νικηφόρα τη σειρά και θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στους "8" του τοπικού κυπέλλου.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ακόμη ανέτοιμοι, ενώ φάνηκε να τους λείπουν παιχνίδια, αφού μέχρι τώρα ούτε ένα φιλικό δεν είχαν δώσει.

Σίγουρα, χρειάζονται δουλειά στη συνέχεια και ο Κ. Πίππος από την πλευρά του το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς την κ. Μ. Μάστορα και τον κ. Α. Μπλίκα.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας (67' Καπογιαννάτος), Μάσρκου Ε., Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Σπανός (67' Τσιλιμιδός), Μπαλάσκας, Γκερβένη (67' Πούλα), Τανουσάι Φ. (40' λ.τ. Τζωρτζάτος Δημ.), Κουράνης, Πολλάτος Αλ. (54' Γεωργόπουλος), Χασάι.

Πρόοδος Ιθ.:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ. (20' λ.τ. Τοτάι), Σούλα (76' Ντύλια), Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πολυχρονάκης, Τζάγκας, Μωραΐτης, Αρταβάνης (64' Πρίφτης), Τόφαλος, Μαγρίπης (λ.τ. 76' Κανέλλος).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου