Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25

Πετυχημένη η χθεσινή ποδηλατοβόλτα του Παλληξουριακού

Χθες το πρωί 94 ποδηλάτες όλων των ηλικιών ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία της πόλης μας για μία πρωινή βόλτα μέχρι την παραλία των Λεπέδων διασχίζοντας μια πραγματικά πολύ όμορφη διαδρομή 3 χιλιομέτρων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Η ποδηλατοβόλτα ξεκίνησε στις 10:30 αφού πρώτα είχαν δοθεί οι απαραίτητες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και το ποδήλατο από τον Διοικητή της τροχαίας Αργοστολίου, κ. Ισαουί Γιώργο.

Την ποδηλατοπομπή συνόδευαν και αρκετοί γονείς πεζοί βοηθώντας και παροτρύνοντας τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά τους.

Φθάνοντας στα Λέπεδα και αφού έγινε μία σύντομη παύση για ξεκούραση και ενυδάτωση ο κ. Ποταμιάνος Γιώργος με την πολύ μεγάλη του εμπειρία σε υπαίθριες δραστηριότητες αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να χαρακτηρίζουν τη σωστή προσέγγιση για τα σπορ στην φύση ενώ στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και στον καθοριστικό ρόλο της γνώσης των πρώτων βοηθειών.
Η ποδηλατοβόλτα συνεχίστηκε με την επιστροφή από τον ίδιο δρόμο στην Κεντρική Πλατεία με τα περιπολικά της αστυνομίας να διασφαλίζουν την ομαλή κίνηση των ποδηλατών ελέγχοντας την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων.

Έτσι, δίχως, απρόοπτα ολοκληρώθηκε η ποδηλατοβόλτα Ληξουρίου-Λεπέδων αφήνοντας ένα αίσθημα χαράς και πληρότητας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών και οι συζητήσεις με τους γονείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ποδηλατάδα μάς ενθαρρύνουν ώστε μία παρόμοια δράση να μην αποτελεί μεμονωμένο και συγκυριακό γεγονός και μια αντίστοιχη βόλτα με το καταπληκτικό μέσο μετακίνησης που λέγεται ποδήλατο να επαναληφθεί σύντομα ενισχύοντας την προσπάθεια προς τη δημιουργία μίας υγιεινής, υπεύθυνης και οικολογικής στάσης ζωής

To event που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας να αναφέρουμε ότι διεξήχθη παράλληλα με τις δράσεις του "Stay Active Kefalonia".

Α.Ο. Παλληξουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου