Κυριακή, Οκτωβρίου 9

ΚΥΠΕΛΟ …ΜΕΡΟΣ Β΄


ΚΥΠΕΛΟ …ΜΕΡΟΣ Β΄
ΠΡΟΟΔΟΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ – «ΠΑΓΚΕ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                          0               1
                         


ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ …ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΑ ΟΜΑΛΑ
ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ  R. Qorraj
                                                                                                                                                                                                                                                                              
 Στα Φαρακλάτα ίσως στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής, μια Πρόοδος Ιθάκης «βγαλμένη» από τα παλιά, τι και αν είναι μια κατηγορία πιο κάτω, τι και αν έπαιζε εκτός έδρας «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση κερδίζοντας το παιχνίδι 1-0 και τα Ομαλά εκτός συνέχειας του κυπέλου.









Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με τις ομάδες να παλεύουν στα ίσα για την πρόκριση. Τελικά η Πρόοδος τα κατάφερε με ένα εντυπωσιακό τέρμα στο 46΄.
Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες, ειδικά στο β΄ ημίχρονο, ενώ η Πρόοδος έπαιξε έξυπνα μετά το 0-1 ώστε να διαφυλάξει την νίκη πρόκριση. Από την άλλη τα Ομαλά φάνηκαν ανέτοιμα για αυτόν τον αγώνα όπως και η έλλειψη αγώνων από την ομάδα.
Γκολ και φάσεις:
        Πολύ καλή ευκαιρία χάνεται για τα Ομαλά να ανοίξουν το σκορ όταν στο 7΄ μετά από σέντρα σουτ του Τζάκη πετάγεται στην πορεία της ο Ντόκο και με προβολή με το γόνατο στέλνει την μπάλα προς την εστία του Τσιντήλα για να αποκρούσει δύσκολα και επάνω στην γραμμή της εστίας του. Στο σημείο αυτό υπήρχαν κάποιες μικρές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους αφού θεωρούν ότι ο Τσιντήλας απέκρουσε την μπάλα μέσα από την γραμμή. Ομολογουμένως δύσκολη φάση.
Στο 25΄η Πρόοδος έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Αρτούρ απέκρουσε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του Χάνου.
Τα Ομαλά στο 25΄μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και τον Πολ. Τζάκη από δεξιά να «κόβει» την μπάλα παράλληλα με το τέρμα του Τσιντήλα για να διώξουν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Προόδου σε κόρνερ.
Το ημίχρονο τελείωσε 0-0.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η Πρόοδος πετυχαίνει το 0-1. Ένα γκολ ποίημα. Δημιουργία και εκτέλεση του QorraJ R. όταν από πλάγια και σχεδόν επί της γραμμής του πλαγίου έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό δεξί βολέ για να στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Αρτούρ.
Μέχρι την λήξη δεν υπήρχε κάποια σημαντική φάση για τις δυο ομάδες. Η Πρόοδος έριξε το βάρος στην άμυνα με σκοπό να διαφυλάξει την νίκη ενώ τα Ομαλά δεν είχαν δυνάμεις να ανατρέψουν το «μοιραίο».
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ν. Βουτσινά και των βοηθών του κ.κ. Π. Αβάζαρου και Σερ. Κωστόπουλου.
Οι συνθέσεις:
Α.Σ. Ομαλά:(Τσιμάρας), Αρτούρ, Μπαζάρογλου (86΄Μπελτσόνιας Στ.), Μεταξάς, Τζωρτζάτος (75΄Καλογηράτος), Παγουλάτος, Χρίστο, Ζάβαλης, Τζάκης, Doko, Παπαχρυσανθάκης (56 λ.τ. Τούρλας) Τριανταφύλλου.
Πρόοδος Ιθ.:(Βώρρος), Τσιντήλας, Κωστόπουλος (56΄Τσίρος), Παπαδόπουλος, Λαγγαδάς, Πρεβεζιάνος, Qorraj R., Δευτεραίος, Βασιλάκης (89΄Ηλιόπουλος), Χάνος, Βλασσόπουλος (64΄Γρίβας)

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                            1               2
      

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ      
              ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ                    
Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Κεραμειών ο Οδυσσέας Ιθάκης σε έναν μέτριο αγώνα πήρε την πρόκριση από τα Φωκάτα 1-2 και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Γκολ και φάσεις:
        Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες ήταν ισοδύναμες με τα Φωκάτα να έχουν τις ευκαιρίες, χωρίς να είναι τρανταχτές ενώ υπάρχει και μια φάση που ήθελαν «κάτι» από τον Σκαλτσή. Ήταν το 10΄ όταν ο Κουρκουμέλης σηκώνεται για κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Ζ. Κουτσουβέλη, εκεί «τζαρτζάρεται» με τον Τριτσαρόλη και πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής κ. Σκαλτσής έδειξε «παίζεται». Ήταν μια δύσκολη φάση από αυτές που ότι και να αποφασίσει ο διαιτητής δεν είναι λάθος!
        Στο 20΄φάουλ του Αχ. Τρούντα-Βιλλιώτη περνάει ελάχιστα άουτ.
        Στο 35΄σε εκτέλεση κόρνερ του Ντούντρα-Βιλλιώτη, σύγχυση στα καρέ των φιλοξενουμένων και το σουτ του Κουρκουμέλη άουτ.
Το ημίχρονο τελειώνει χωρίς να υπάρχει σκορ (0-0) πριν όμως και συγκεκριμένα στο 43΄ ο Σταμένης με παράλληλη πάσα βρίσκει σε πολύ καλή θέση τον Κόμητα που αστοχεί από πολύ καλή θέση.
        Στο β΄ημίχρονο τα Φωκάτα είχαν τις ευκαιρίες και στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι το απ΄ ευθείας φάουλ του Ντούντρα-Βιλλιώτη στο 56΄ «αναγκάζει» τον Κουτσουβέλη να αποκρούσει σε κόρνερ.
        Στο 59΄ τα Φωκάτα ανοίγουν το σκορ με τον Ψυχογιό μετά από εκτέλεση κόρνερ και πολύ ωραία κεφαλιά του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.
        Δέκα λεπτά κράτησε η χαρά των γηπεδούχων αφού στο σημείο αυτό (69΄) ο Οδυσσέας φέρνει το παιχνίδι στα ίσα 1-1. Κόρνερ από δεξιά εντυπωσιακή κεφαλιά ο Περίχαρος και η μπάλα στα δίχτυα.
        Μετά από τέσσερα λεπτά, στο 61΄ ο Οδυσσέας πετυχαίνει το 2-1 με ωραίο σουτ βολέ του Φατούρου και ύστερα από σύγχυση στα καρέ του Κουγιανού.
        Από το σημείο αυτό και μετά τα Φωκάτα έψαχναν την ισοφάριση και ο Οδυσσέας να κρατήσει το αποτέλεσμα που τον έφερνε στην επόμενη φάση του τοπικού κυπέλου και τα κατάφερε.
Καλή η διαιτησία του κ. Αθ. Σκαλτσή και των βοηθών του κ.κ. Χ. Αβάζαρου και Π. Παίζη.
Οι συνθέσεις:
Α.Ο. Φωκάτα:(Αθηναίος), Κουγιανός, Αυγουστάτος, Ρικάϊ, Ντικούδης, Μάστορας, Γαλιατσάτος, Κόμητας, Σέρρας, Σταμένης (46΄ Ψυχογιός), Κουρκουμέλης, Ντούντρα-Βιλιώτης (Παππάς).
Οδυσσέας Ιθ.:(Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζ., Μήτσουρας, Τριτσαρόλης, Φατούρος, Μαλιακρίδας, Μαρούδας, Αργυράκης, Μαρούλης Ε., Κουτσουβέλης Π., Βλησμάς (62΄Κουτσουβέλης Ι.), Περίχαρος 79΄Χαϊδεμένος).
Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                              5                  3
     
                                                   
        Τέλος το απόγευμα της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε ένα χορταστικό αγώνα από άποψης τερμάτων αλλά πολύ κακό σαν ποιότητα ο Παγκεφαλληνιακός στηριζόμενος στις αντεπιθέσεις νίκησε την Σάμη με σκορ 5-3 παίρνοντας συγχρόνως την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ και πολύ κακό αγωνιστικό χώρο υπό συνεχές ψιλόβροχο, ενώ σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΣΑΜΗ
Γκολ και φάσεις:
        Με το «καλημέρα» ήρθε το πρώτο γκολ για τον Παγκεφαλληνιακό και συγκεκριμένα στο 3΄ όταν σέντρα ακριβείας από δεξιά του Ζαΐμι βρίσκει μόνο και αμαρκάριστο τον Μαγουλά το πλασέ του οποίου ανοίγει το σκορ 1-0.
        Το 2-0 έγινε στο 7΄ και πάλι με νέο πλασέ του Μαγουλά σε μια ίδια με την προηγούμενη φάση αλλά με διαφορετικό πασσέρ αυτή την φορά τον Αντωνόπουλο.
        Στο 27΄ κεφαλιά του Κ. Βιτωράτου της Σάμης μετά από ασταθή απόκρουση του Γιαννά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
       Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο η Σάμη μειώνει σε 2-1 με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζησιμάτου από την γραμμή της μεγάλης περιοχής και βάζει ξανά την Σάμη στο παιχνίδι.
        Στο 50΄ συρτό σουτ του Μωραϊτη ελάχιστα άουτ.
        Το 3-1 για τον Πάγκε ήρθε στο 60΄ με ωραίο σουτ του Ζαΐμι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
        Στο 62΄ο Νικ. Κουλουμπής τράβηξε τον Μωραΐτη μέσα στην περιοχή και ο κ. Ματιάτος υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γ. Αμούργης που ευστόχησε πραγματοποιώντας το 3-2 για την ομάδα του.
       4-2 για τον Παγκεφαλληνιακό στο 70΄ όταν από κόρνερ του Μερολάι ο Τούρλας με καρφωτή κεφαλιά δεν αστοχεί προ του Φλαμιάτου.
        Τα γκολ συνέχιζαν να πέφτουν σαν την βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα στο Δ.Α.Κ.Α.. Έτσι στο 72΄ η Σάμη μειώνει εκ νέου για το 4-3 με πλασέ του Μωραΐτη ύστερα από παράλληλη πάσα του Γ. Αμούργη.
        Στο 87΄η «παράσταση» έλαβε τέλος και ο Παγκεφαλληνιακός κλειδώνει σκορ και πρόκριση πετυχαίνοντας το 5-3 με τον Σαρλάνη έπειτα από κόρνερ του Μερολάι και ενώ η μπάλα είχε βρει το κάθετο δοκάρι του Φλαμιάτου που φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό το γκολ.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ματιάτου και των βοηθών του κ.κ. Λουκέρη και Παίζη.
Οι συνθέσεις:
Π.Α.Ο. Παγκεφαλληνιακός:(Βουτσινάς), Γιαννάς, Ζαφειράτος, Κιρίο N, Κουλουμπής Νικ., Ψάλτης, Σαρλάνης, Τούρλας, Κατσιγιώργης (78΄Μηλιαρέσης), Μαγουλάς, Ζαΐμι (75΄Νεόφυτος), Αντωνόπουλος (46΄Μερολάι).
Α.Ο. Σάμης( Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Καππάτος, Metaj Ben, (66΄Βιτωράτος Κ.) Τουλάτος, Βιτωράτος, Νικολοβιένης, Γερολυμάτο
ς (76΄ Κόκκαλης), Ζησιμάτος, Αλυσανδράτος (45΄Αμούργης Αρ.), Αμούργης Γ., Μωραίτης.
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ -ΣΑΜΗ




ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ







ΑΓΩΝΑΣ ΦΩΚΑΤΑ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ
 
 
 
 
 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου