Τρίτη, Οκτωβρίου 4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΠΑΝΩ» ΠΑΙΚΤΗ ΝΑΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΙΧΥΣΕΙ
ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ο.Α.
     Το sportsthea λίγο πριν από το πρώτο και ιστορικό σφύριγμα του αγώνα polo ανάμεσα στον Ν.Ο.Α. και το Παναθηναϊκό δε θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να μιλήσει για όλους και για όλα με έναν καταξιωμένο στον χώρο, παράγοντα του υγρού στίβου στο νησί που λέει τα πράγματα με το όνομα τους  και  δεν διστάζει για το καλό του Ομίλου να τα βάλει με τον οποιοδήποτε.
Μιλάμε για πρόεδρο του Ν.Ο.Α. τον κ. Λούκα Νιφοράτο.

     Σήμερα θα μας μιλήσει για την μεγάλη πρόκληση και την συμμετοχή του τμήματος  polo του Ν.Ο.Α. στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Μια συμμετοχή που κέρδισε με το σπαθί του και ύστερα από μεγάλες και μακροχρόνιες προσπάθειες της διοίκησης του Ομίλου και ειδικά της επιτροπής που με αγάπη μεράκι και ανιδιοτέλεια έκανε το όνειρο πραγματικότητα  κάνοντας όλους τους Κεφαλονίτες υπερήφανους για το «καμάρι» τους.
Επίσης για τους στόχους της ομάδας, το τι περιμένει από τους ντόπιους «άρχοντες» αλλά και τον κόσμο της Κεφαλονιάς.   
Ν.Ο.Α. ........ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!!
     Ο λόγος στον πρόεδρο του Ν.Ο.Α. κ. Λούκα Νιφοράτο, τον «δικό» μας Λούκα.
κ. Νιφοράτε αφού κατ αρχήν σας συγχαρούμε για την τεράστια επιτυχία του Ν.Ο.Α. και την άνοδο του στη Α1 Εθνική POLO θα θέλαμε να μας πείτε για τους στόχους τι ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και τις πολύ μεγάλες προσθήκες που έγιναν στο έμψυχο υλικό ώστε να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις τα μεγαθήρια της Ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ποιο είναι το φετινό «μπάτζετ» της ομάδας;
Καταρχήν σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενείται, κατόπιν προσκλήσεων σε αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα.
        Στο ερώτημά σας για τους στόχους μας: Ο στόχος της ομάδας στο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης  Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2012, είναι να διατηρηθούμε στην Α1 Εθνική Κατηγορία, που θα αποτελέσει μεγάλο επίτευγμα. Κανένας δε γνωρίζει στην πορεία  τι μπορεί να συμβεί και ποια θα είναι η βαθμολογική κατάταξη που θα λάβουμε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, που αυτό θα σημαίνει πολλά για τη συνέχεια.
Οι μεγάλες προσθήκες που κάναμε φέτος σε έμψυχο υλικό ήταν επιβεβλημένες, διότι σε κάθε κατηγορία που ανεβαίνεις, εκτός ορισμένων παικτών που παραμένουν, οι υπόλοιποι πρέπει να είναι της αντιστοίχου πείρας για το επόμενο βήμα.  Γι’ αυτό ακριβώς ανακηρυχθήκαμε Πρωταθλητές στη Γ’ Εθνική, στη Β’ Εθνική, στην Α2 Εθνική και δεύτεροι στην Α1 Εθνική κατηγορία.   Αλλά πάνω απ’ όλα ο προπονητής επιλέγει τους παίκτες που ψυχολογικά δένουν μεταξύ τους και το ήθος τους είναι παραδειγματικό.
Όσον αφορά ποιο είναι το φετινό budjet της ομάδας, αυτό δε το γνωρίζω επ’ ακριβώς.  Καλό θα είναι να ερωτηθεί η Επιτροπή Υδατοσφαίρισης.
Με το κολυμβητήριο τι γίνεται; Ο κ. Δήμαρχος είπε πως διαθέτει μέχρι 50-60.000€ για την λειτουργία του. ‘Ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες απρόσκοπτης λειτουργίας του. Έχετε μιλήσει με τον Δήμαρχο; Θα λειτουργήσει ολοχρονικά;
Ως προς τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, θα ξεκινήσω από το τέλος της ερώτησης :«εάν θα έχει το σπίτι της η ομάδα μας».  Οπωσδήποτε και ούτε να το διανοηθούν ότι θα αλλάξει η έδρα. Τα παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί για το Αργοστόλι θα γίνουν στο Αργοστόλι.  Εμείς, στήσαμε την ομάδα στην  Α1, όχι από φιλοδοξία ούτε από τρέλα, αλλά ούτε και για να γίνουμε γνωστοί στην κοινωνία.  Ο κόσμος μας γνωρίζει από αναρίθμητες στο παρελθόν διακρίσεις και τιμητικές βραβεύσεις του Ομίλου μας και έχουμε γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε άλλους επαρχιακούς συλλόγους.  Επομένως, ο Δήμαρχος θα συνεργαστεί μαζί μας  όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του. Μη ξεχνάμε, παρέλαβε έναν Δήμο άδειο οικονομικά με 40.000,00€ περίπου ευρώ που άφησαν οι προηγούμενοι. Ο Δήμαρχος σε επαφή που είχαμε, κάνει προσπάθειες να εφαρμόσει εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης στο Κολυμβητήριο, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί, όταν οι Δήμοι είχαν χρήματα και τις αμαρτίες των άλλων, τις πληρώνουμε τώρα εμείς. 
Σαν πολύ έμπειρος παράγοντας που είστε θα θέλαμε την γνώμη σας.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας επηρεάζει το άθλημα και ειδικά την δική σας την προσπάθεια;
Ασφαλώς, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό και επομένως και εμάς.   Όμως η καλή διαχείριση, οι γνωριμίες, οι κοινωνικές μας σχέσεις, όχι τα μεγαλεπήβολα σχέδια και οι απαράδεκτες ενέργειες, μπορέσαμε και ελέγξαμε την κατάσταση  με μεγάλη δυσκολία βέβαια, που στο τέλος της προσπάθειας καλό θα είναι σε αρκετούς παράγοντες να τους προσφέρουμε σεμινάρια, για το πώς χτίζεται μια ομάδα.

Σας συμπαραστέκονται οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμος), ο απλός κόσμος και οι ντόπιοι επαγγελματίες;
        Αν μας συμπαραστέκονται οι τοπικοί φορείς, εφόσον ρωτάτε, απολαμβάνουμε την ίδια γεύση των προηγουμένων ετών, δηλαδή ψίχουλα, σε σχέση με αυτό που προσφέρουμε στον τόπο μας. Εγώ πιστεύω ότι, αν υπήρχε οικονομική ευμάρεια όπως παλιά, ο Δήμαρχος Παρίσης,  θα είχε την ευαισθησία να μας αποζημιώσει.
Πολλοί λένε ότι η ομάδα αποτελείται από πολλούς εκτός Κεφαλονιάς αθλητές με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι η ομάδα  δεν έχει μέλλον. Τι απαντάτε.
Η ομάδα, με πολλούς ξένους παίκτες υφίσταται από την Δ’ Εθνική Κατηγορία  στην οποία παίζαμε. Ο κόσμος δεν έδωσε την πρέπουσα  προσοχή  κατά το παρελθόν για τα μεγάλα επιτεύγματα του Ομίλου μας, αλλά τώρα που φτάσαμε στην Α1 αρχίζουν οι κακοήθειες, γιατί όλων το όνειρο είναι να φτάσουν στην Α1, να πιουν νερό από την πηγή. Κάτι που με περισσότερα χρήματα από εμάς δεν το κατάφεραν, κάτι που κι αυτοί είχαν ξένους παίκτες. Μάλιστα και ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου  μας είχαν ξένους παίκτες.  Στην Α1 δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί ομάδα, ούτε ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες από το δικό του φυτώριο.  Τέλος μην ξεχνάμε, ότι αθλητές   όλων των αθλημάτων μας παραμένουν ενεργοί δυστυχώς, μέχρι τα 17 τους χρόνια.  Από κεί, άλλοι στρέφονται στον επαγγελματισμό, άλλοι σε σπουδές.  Με παιδιά 17-18 ετών, δεν μπορείς να σταθείς και να διεκδικήσεις στην Α1 Εθνική Κατηγορία.  Ενώ λοιπόν, αυτοί το γνωρίζουν, μας ειρωνεύονται.  Δεν  πειράζει.  Ας τους μείνει η κακοήθεια.
Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει ορισθεί για σήμερα στις 8:30 μ.μ. στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τον Παναθηναϊκό. Τι περιμένετε από αυτόν και μάλιστα στην «παρθενική» συμμετοχή του Ομίλου στην Α1;
Ασφαλώς, είναι μια ομάδα που φέτος διεκδικεί το Πρωτάθλημα. Όμως κι εμείς πάμε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε, όπως κι αυτός έρχεται να αντιμετωπίσει εμάς.   Δεν έχουμε ηττοπάθεια, ούτε υπεραισιοδοξία. Θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας και μετά το τελικό σφύριγμα θα ανακηρυχθεί ένας από τους δύο, νικητής.  Μετά θα δώσουμε τα χέρια και θα πούμε ραντεβού στο Αργοστόλι. 
Πείτε κάτι στον φίλαθλο κόσμο του νησιού μας  και τι περιμένετε από αυτόν;
Καλούμε το φίλαθλο κόσμο, αφενός να ειδοποιήσει φίλους  να παρευρεθούν.  Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά σε όλα, κοντά μας και στους κατοίκους, ότι τους περιμένουμε για να παρουσιάσουμε  έτσι τον παραπάνω παίκτη.    
        Ευχαριστούμε   όλους τους χορηγούς μας, όλους όσους προμηθεύτηκαν και θα προμηθευτούν κάρτες διαρκείας, όλους όσους στήριξαν και θα στηρίζουν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.
 Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διαθέσατε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε προσωπικό αλλά και σε Συλλογικό επίπεδο στο έργο σας.
     Εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας μας θα την καλύπτουμε παρέχοντας την βοήθεια μας προβάλλοντας παράλληλα την προσπάθεια σας
    

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου