Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 7

ΗΤΤΑ 4-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΩΝ


Ελπίδες: Βοσνία-Ελλάδα 4-0

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 0-4 από την ανώτερη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Asim Ferhatović Hase» του Σαράγεβο για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013. Με αυτό το αποτέλεσμα η Βοσνία εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στα μπαράζ της διοργάνωσης. 

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εφιαλτικά για την ανανεωμένη ελληνική ομάδα καθώς οι γηπεδούχοι, που είχαν βαθμολογικό κίνητρο, πίεσαν ασφυκτικά, καταφέρνοντας να σκοράρουν τέσσερις φορές μέσα σε οκτώ λεπτά! Τα δύο πρώτα γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Μπίλμπιγια στο 8΄ και στο 11΄ και ακολούθησαν ο Μπέσιτς στο 15΄ με μακρινό σουτ και ο Τζούριτς στο 16΄ με κεφαλιά. Η Εθνική προσπάθησε στη συνέχεια να ξεπεράσει το σοκ, όμως δεν κατάφερε να φανεί απειλητική στην αντίπαλη εστία. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές ήταν τα σουτ των Βέλλιου (24΄) και Σταφυλίδη (35΄), τα οποία δεν ανησύχησαν τον Μπούκβιτς.
Η Εθνική έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να περιορίσει την έκταση του σκορ. Ωστόσο, δεν ήταν τυχερή στις προσπάθειες των Κατίδη (53΄), Λαγού (58΄), Γιαννιώτα (65΄, 86΄) και Ποτουρίδη (92΄).
Ο Ρουμάνος διαιτητής του αγώνα Ίστβαν Κόβακς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τζούριτς, Βέλλιο, Κατίδη.
ΒΟΣΝΙΑ: Μπούκβιτς, Τσόλιτς, Κβέσιτς, Σίποβιτς, Μάρκιτς, Βίστσα (60΄ Μεσάνοβιτς), Στεβάνοβιτς, Μπίλμπιγια (74΄ Σούλιτς), Γκράχοβατς, Μπέσιτς, Τζούριτς (60΄ Γκνιάτιτς)
ΕΛΛΑΔΑ: Γκέλιος, Τζανακάκης, Ποτουρίδης, Μπογαΐδης, Λαγός (72΄ Μπάλλας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης, Βέλλιος, Κατίδης (65΄ Πέλκας), Σταφυλίδης, Κολοβός (46΄ Διαμαντάκος).
Δήλωση Κ. Τσάνα:
«Κάναμε κακό ξεκίνημα και δεχθήκαμε τέσσερα γκολ μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Γνωρίζαμε ότι σε αυτό το ματς θα έπαιζαν παίκτες που δεν είχαν άλλες συμμετοχές στο παρελθόν με την Ελπίδων, αλλά θα αποτελούν τον κορμό της ομάδας για τη νέα διοργάνωση. Δυστυχώς, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και αντάξιοι του παιχνιδιού. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ τόσο νωρίς και με τόσα γκολ, γίνεται δύσκολη η προσπάθεια για να σταθείς αξιοπρεπώς. Έχουμε το τελευταίο ματς με την Κύπρο τη Δευτέρα και εκεί θα αξιολογηθεί η επιλογή μας για τα νέα παιδιά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου