Σάββατο, Σεπτεμβρίου 8

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!

Μουντιάλ 2014: Λετονία-Ελλάδα 1-2
Με σκόρερ τους Σπυρόπουλο και Γκέκα η Εθνική Ανδρών νίκησε 2-1 τη Λετονία στη Ρίγα, αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

 

1-2


 ΛΕΤΟΝΙΑ
 ΕΛΛΑΔΑ


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012
21:45Στάδιο "Σκόντο" Ρίγα
Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)Τόμισλαβ ΠέτροβιτςΜίρο ΓκργκιτςΝτομάγκοτζ Βούτσκοφ(Κροατία)
  Η 11άδα της Λετονίας (Αλεξάντερ Στάρκοβς ): 1.Βάνινς- 3.Κλάβα, 13.Γκορκς, 4.Κγιάουκλις, 5.Λάιζανς, 6.Ιβάνοφς, 18.Φέρτοφς, 8.Τσάουνα, 10.Βισνάκοφς, 11.Λουκανόφς, 16.Ρούντεφς.
Αναπληρωματικοί: 12.Ντορόσεφς, 30.Μάλινς- 2.Σαβσένκοφς, 7.Κάμες, 9.Βερπακόφσκις, 14.Ρούγκινς, 15.Γιούζινς, 17.Κάκρατς, 19.Κοβάλοφς, 20.Μπουλβίτις.
   Η 11άδα της Εθνικής (Φερνάντο Σάντος): 12.Καρνέζης- 15.Τοροσίδης, 4.Σπυρόπουλος, 5.Κυριάκος Παπαδόπουλος, 19.Παπασταθόπουλος, 6.Τζιόλης, 21.Κατσουράνης, 2.Μανιάτης, 22.Φορτούνης, 9.Μήτρογλου, 17.Γκέκας.

Αναπληρωματικοί: 1.Τζόρβας, 13.Γλύκος- 3.Σιόβας, 7.Σαμαράς, 8.Μαλεζάς, 10.Χριστοδουλόπουλος, 11.Βύντρα, 14.Δημούτσος, 16.Μαυρίας, 18.Νίνης, 20.Χολέμπας, 23.Αθανασιάδης.


     ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
6': Η πρώτη φάση στο ματς είναι για τη Λετονία. Μετά από γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης ο Τσάουνα έγιεν κάτοχος της μπάλας έξω από την ελληνική περιοχή, έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία σταθερά.
7':  Απάντηση από την ελληνική ομάδα. Από στημένη φάση ο Γκέκας ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε ωραία στριφτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάνινς.
16': Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσουράνης γύρισε με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι τη μπάλα, αλλά ο Γκέκας αν και έπιασε νέα κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.
17': Η Εθνική απειλεί εκ νέου. Μετά από θαυμάσια ενέργεια του Τοροσίδη και εναλλαγή της μπάλας με τον Κατσουράνη, ο Μήτρογλου έγινε κάτοχός της εντός περιοχής των Λετονών αλλά ο Ιβάνοφς τον πρόλαβε, ενώ ο Κατσουράνης που έγινε πάλι κάτοχος της μπάλας σούταρε άουτ.
23': Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη.
Η πάρα πολύ δυνατή βροχή που πέφτει από την αρχή του αγώνα έχει κάνει ιδιαίτερα βαρύ και ολισθηρό τον αγωνιστικό χώρο και δυσκολεύει αφάνταστα τους παίκτες και των δύο ομάδων.
34': Απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Φορτούνης έκανε θαυμάσια μπαλιά τρύπα στην πλάτη της λετονικής άμυνας που αιφνιδιάστηκε, ο Μανιάτης με όμορφη κίνηση μπήκε σφήνα και έκανε πλασέ στην κίνηση με τον Βάνινς εξουδετερωμένο, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λετονού πορτιέρο.
41': Πέναλτι υπέρ της Λετονίας, σε ανατροπή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Βισνιακόφς.                                                                    

41': 1-0! Ο Τσάουνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής υπέρ των Λετονών.

45': Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία πάσα στον Γκέκα, αυτός έκανε δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Βάνινς μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.

45': Ο 4ος διαιτητής έδειξε ότι θα παιχτεί ένα λεπτό επιπλέον χρόνος.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σαμαράς στη θέση του Μήτρογλου.
Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
46': Απειλητικά ξεκίνησε η Εθνική στο δεύτερο μέρος. Ο Σαμαράς πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του σταμάτησε στον Βάνινς.
47': Μέγάλη στιγμή για την Εθνική. Ο Φορτούνης με πανέμορφη πάσα βρήκε τον Μανιάτη, αυτός ντρίμπλαρε δύο Λετονούς, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βάνινς.
52': Νέα καλή φάση για την Εθνική. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, οι Λετονοί έδιωξαν όπως-όπως, η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο.
53': Νέο δοκάρι για την Εθνική. Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας με χαμηλό φαλτσαριστό σουτ κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βάνινς ενώ στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί τον κίνδυνο.
Η Εθνική έχει ανεβάσει την απόδοσή της κατκόρυφα και πιέζει διαρκώς τους Λετονούς για να φτάσει στην ισοφάριση.
            ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!
57': 1-1! Η Εθνική ισοφάρισε. Ο Σπυρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας αριστέρα έξω από την περιοχή των Λετονών και με άπιαστο σουτ-φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα κεραυνοβόλησε τον Βάνινς!!!
58': Κίτρινη κάρτα στον Τζιόλη.
68': Αλλαγή για την Εθνική. Ο Νίνης αντί του Σαμαρά, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγκώνα και δεν μπορεί να συνεχίσει.
            ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!
69': 1-2! Γύρισε τούμπα το ματς η Εθνική. Ο Κατσουράνης έβγαλε απίθανη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Λετονών και ο Γκέκας, που πετάχτηκε γρηγορότερα στη μπάλα από τους αντιπάλους του, με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Βάνινς.
75': Αλλαγή για τη Λετονία. Ο Βερπακόφσκις στη θέση του Βισνάκοφς.
75': Αλλαγή για τη Λετονία. Ο Ρούγκινς στη θέση του Φέρτοφς.
78': Κίτρινη κάρτα στον Γκορκς.
80': Αλλαγή για την Εθνική. Ο Χολέμπας αντί του Φορτούνη.
81': Κίτρινη κάρτα στον Λουκανόφς.
87': Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Νίνης έκλεψε τη μπάλα από τον Βερπακόφσκις στο χώρο του κέντρου και με ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους του, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάνινς.
91': Κίτρινη κάρτα στον Ιβάνοφς.
94': Απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική. Οι Κατσουράνης, Νίνης, Τοροσίδης και Γκέκας άλλαξαν ταχύτατα και πανέμορφα τη μπάλα, ο Τοροσίδης βρέθηκε απέναντι στον Βάνινς, αλλά ο Λετονός πορτιέρο του στέρησε το γκολ αποκρούοντας σε κόρνερ.

 Πηγή:http://www.epo.gr
    Δηλώσεις:
Φερνάντο Σάντος:
«Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά το περιμέναμε έτσι. Ξέραμε πολύ καλά τη στρατηγική των Λετονών. Είναι μία ομάδα που πιέζει στην άμυνα και κάνει αντεπιθέσεις. Γνωρίζαμε πως έπρεπε να ελέγξουμε το κέντρο και να πάρουμε τις δεύτερες μπάλες για να πιέσουμε τη Λετονία. Στο πρώτο μέρος δεν τα καταφέραμε τόσο»

«Τρέχαμε πολύ στο πρώτο μέρος αλλά όχι σωστά. Η Λετονία βρήκε χώρους και τελικά έβαλε ένα γκολ. Είπαμε στους παίκτες να βάλουν το κεφάλι κάτω. Να συνεχίσουμε να τρέχουμε. Να τρέχουμε όμως σωστά.
Εάν καταφέρναμε να κάνουμε αυτό θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο γκολ. Αυτό έγινε στο Β' μέρος που πήγαμε καλύτερα. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεται, αλλά εμείς το κάναμε. Το αποτέλεσμα ήταν καλό με τους Λετονούς να μην έχουν γενικά πολλές φάσεις».
 « Αυτό που ήθελα να δω εγώ από την αρχή ήταν η ομάδα του Β' μέρους. Δηλαδή ο τρόπος παιχνιδιού μας σε εκείνο το ημίχρονο. Η ομάδα ήταν αδύνατο να παίξει με 4-2-4. Έπρεπε να παίξουμε με 4-4-2.
Με 4-2-4 δεν κερδίζεις. Το έχουμε πει στους παίκτες πως έτσι μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Εγώ έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα. Επίσης έχω πει πως δεν είναι δυνατόν να θέλουμε από την αρχή να βάζουμε μόνο γκολ και να μην κοιτάζουμε τα μετόπισθεν.
Χωρίς οργάνωση δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτή ήταν η διαφορά πρώτου μέρους με την επανάληψη. Η Λετονία δεν μπορούσε να πάρει μπάλες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Εμείς το κάνουμε πολύπλοκο». 
Τάκης Φύσσας:
«Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έδειξαν τα κότσια τους και νίκησαν σε μια δύσκολη έδρα. Φάνηκε ότι δεν πτοήθηκαν από το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Δημιούργησαν 4-5 ευκαιρίες πριν βάλουν γκολ, κάτι που τους έδωσε φτερά στα πόδια, αφού έβλεπαν ότι το ματς είναι δικό τους. Ήμασταν πολύ καλοί», 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου