Κυριακή, Σεπτεμβρίου 2

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

     Έπεσε σήμερα το μεσημέρι η αυλαία της 7ης Πανελλήνιας συνάντησης κωπηλασίας (κατηγορία ανάπτυξης) που διεξήχθη για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Αργοστόλι με διοργανωτές την ΕΚΟΦΝΣ  και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Μιας διοργάνωσης η οποία όπως δήλωσαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν ο υπεύθυνος άνθρωπος της διοργάνωσης έκανε τα πάντα εδώ και πολύ καιρό προκειμένου να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα τόσο αγωνιστικά όσο και από την φιλοξενία των αθλητών και συνοδών τους αλλά και των επισήμων που επισκέφτηκαν το νησί μας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η Κεφαλονιά εκτός από τουριστικός παράδεισος είναι και ένας τόπος που μπορεί να φιλοξενήσει, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, με απόλυτη επιτυχία οποιαδήποτε διοργάνωση.

     Ο άνθρωπος λοιπόν για τον οποίον αναφερόμαστε είναι ο έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.Κ.Ι. κ. Ανδρέας Αλιβιζάτος ο οποίος αντικειμενικά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να υπάρξει αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η δήλωση που μας έκανε η προπονήτρια ανάπτυξης της Ομοσπονδίας κ. Δήμητρα Γιαννιά για αυτόν λέγοντας: «Ο Ανδρέας ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, έκανε τα πάντα για αυτή και αν δεν υπήρχε αυτός σίγουρα δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Του αξίζουν πολλά μπράβο».
     Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων και εδώ η επιτυχία ήταν ανάλογη και το ίδιο σημαντική σε ένα πανέμορφο, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της διοργάνωσης με πολύ μεράκι και κόπο, φυσικό κωπηλατήριο, στον Κούταβο.
     Στη σημερινή ημέρα διεξήχθησαν οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες στο σκιφ, διπλό σκίφ και 4χσκιφ στις κατηγορίες αγοριών-κοριτσιών.  
     Στην συνέχεια και μετά την λήξη των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης» έγιναν οι απονομές των κυπέλλων και μεταλλείων στους νικητές, με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου με την διοργάνωση της 8ης Πανελλήνιας συνάντησης κωπηλασίας (κατηγορία ανάπτυξης) στον ίδιο φιλόξενο χώρο.
     Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσίας τους η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σαβ. Σαβαόγλου και Σπ. Κουνάδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αργοστολίου και του Ν.Ο.Α. κ. Λ. Νιφοράτος, ο υποδιοικητής της Α.Ε.Ν. Ιονίων Νήσων, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και άλλοι, ενώ ο κόσμος είχε κατακλύσει το γυμναστήριο.
     Να αναφέρουμε ακόμη ότι όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο αγωνιστικά, όσο οργανωτικά, κάτι που τονίστηκε από όλους τους ομιλητές, αλλά πολύ περισσότερο από τις ομορφιές του νησιού μας συγχαίροντας τους ανθρώπους του Ν.Ο.Κ.Ι. για θαυμάσια Κεφαλονίτικη φιλοξενία, αλλά και την τεράστια προσπάθεια που καθημερινά κατέβαλαν προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια και να μη τους λείψει το παραμικρό.
     Τα συγχαρητήρια λοιπόν και από εμάς στον Ν.Ο.Κ.Ι., αλλά και στον Ν.Ο.Α. και όλους όσους συμμετείχαν στην πολύ όμορφη αυτή διοργάνωση.
     Περισσότερα όμως αξίζουν στον έφορο κωπηλασίας φίλο Ανδρέα Αλιβιζάτο ψυχή της διοργάνωσης που με πολύ μεγάλη προσπάθεια εκτός της επιτυχίας των αγώνων προσέφερε και στην διαφήμιση των νησιών μας, μέσα από την «μαγική» λέξη –ΑΘΛΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- που επιτέλους πρέπει να εκμεταλλευτούμε προσφέροντας εκτός της άθλησης και στην οικονομική ανάσα της τοπικής κοινωνίας.  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου