Κυριακή, Μαΐου 12

ΔΕΝ ΤΗΣ "ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ" Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Β. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.

ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" 2 ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ
ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ.
  

           0 - 1 



Αναλυτικά τα Αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ 
0 - 1 
2.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ – ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
0 - 0 


Όταν στο ποδόσφαιρο δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου και έχεις απέναντι σου έναν ανίκητο τερματοφύλακα είναι σίγουρο ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την επίτευξη του στόχου σου.
Όλα αυτά έλειπαν σήμερα από την Α.Ε.Κ. αντίθετα με τον αντίπαλο της Π.Α.Ο. Βάρδας, που τα είχε όλα αυτά με το μέρος του.
Έτσι σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επαληθεύθηκε ο κανόνας με έναν Π.Α.Ο.Β., όπως προείπαμε, πολύ τυχερό και με έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, τον Τσάκωνα να περνάει από την Κεφαλονιά και την Α.Ε.Κ. με σκορ 0-1 στην δυσκολότερη ίσως αγωνιστική γι' αυτήν στην σειρά των playoffs μπαίνοντας με το δεξί σε αυτά.
Η Α.Ε.Κ. ήταν εντυπωσιακή, έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά δυστυχώς αυτή η εντυπωσιακή της παρουσία δεν μετουσιώθηκε σε κάτι καλό. Όπως και να έχει όμως όλοι στην Α.Ε.Κ. προσπάθησαν πάρα πολύ, μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά έφυγαν από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά και καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο επικροτώντας την τεράστια προσπάθεια τους.
Οι γηπεδούχοι από την αρχή μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν στα ίσα τον αντίπαλο τους χωρίς το παραμικρό άγχος παρότι πρωτάρα, αλλά είπαμε στο ποδόσφαιρο εκτός από την ικανότητα χρειάζεσαι και τύχη. Και τελικά αυτή ήταν που έκανε την διαφορά.
Μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή να φέρει το γκολ και την ήττα για την ομάδα μας.
Ο Σπ. Παπαδάτος είχε στήσει πολύ έξυπνα την ομάδα και σπάνια κινδύνεψε από αυτήν του Χρ. Καραπίτσου, που ειδικά στο τελευταίο 20' είχε παθητικό ρόλο στο παιχννίδι, μιας και η προσπάθεια του ήταν να διαφυλάξει το "χρυσό" 0-1 και τα κατάφερε αφού η μπάλα και ο σπουδαίος Τσάκωνας δεν της έκαναν το "χατήρι".
Σε γενικές γραμμές η ομάδα της Κεφαλονιάς ήταν καλύτερη και η ήττα την αδικεί κατάφορα.
Η φάση που έφερε πολές διμαρτυρίες για πέναλτι στο 80'
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3' ο Μοσχονάς με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρεί τον Περιβολάρη στο ύψος της μεγάλης περιοχής με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ.
Πολύ καλή ευκαιρία για την Βάρδα να ανοίξει το σκορ στο 6' όταν ο Γούρμος με ωραία προσπάθεια θα μπει από πλάγια στην περιοχή και θα πασάρει στον αμαρκάριστο Καπατσούλια, όμως την τελευταία στιγμή η μπάλα θα κοντράρει στους αμυντικούς των γηπεδούχων και θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 9' ο Καπατσούλιας θα βρεθεί σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά θα του φύγει λίγο το κοντρόλ με αποτέλεσμα τελευταία στιγμή και πάλι να προλάβουν οι αμυντικοί και να διώξουν εκ νέου κόρνερ.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Περιβολάρη στο 14' θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Τσάκωνα χωρίς να τον ανησυχήσει.
Ο Πολλάκης με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά θα φτάσει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή πραγματοποιώντας παράλληλη πάσα για τον Κρούτη με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει και η μπάλα να φεύγει άουτ.
Φάση καρμπόν στο 18'. Αυτή την φορά η πάσα του νεαρού Πολλάκη θα βρει τον Κοσμάτο στο α΄δοκάρι αλλά το τακουνάκι με το οποίο προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσάκωνα θα κοντράρει στους αμυντικούς και στην συνέχεια θα απομακρυνθεί.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 24' για την Α.Ε.Κ. να προηγηθεί στο σκορ όταν στην σέντρα από δεξιά του Μοσχονά, ο Τσάκωνας θα διώξει την μπάλα με γροθιές, αυτή θα φτάσει στον Κρούτη το πολύ δυνατό σουτ του οποίου αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με την βοήθεια της δεξιάς κάθετης δοκού.
Ένα σουτ του Στεφανάτου στο 33' δεν ανησυχεί τον Τσάκωνα.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί για την Α.Ε.Κ. στο 39' όταν ο εξαιρετικός Τσάκωνας θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα στο σουτ του Κοσμάτου μέσα από την περιοχή.
Το "χρυσό" 0-1 από τον Γούρμο στο 40'
Και ενώ οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι με τον Γούρμο είναι αυτοί που θα πετύχουν το γκολ με πλασέ 0-1 στην άδεια εστία μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλη πάσα στο β΄δοκάρι από τον Καπατσούλια.
Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45'.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου και για 15 λεπτά το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στο κέντρο με αποτέλεσμα να λείψουν οι καλές φάσεις. 
Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα μας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση.
Έτσι στο 60' ένα μακρινό σουτ του Περιβολάρη μπλοκάρει εύκολα ο Τσάκωνας.
Νέο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Κοσμάτου στο 68' θα κοντράρει στον Βραχνή και θα καταλήξει κόρνερ.
Σε αυτό το διάστημα η Α.Ε.Κ. εγκαταστάθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων κερδίζοντας 3-4 κόρνερ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Ωραίος συνδυασμός από δεξιά Πολλάκη-Στεφανάτου θα φέρει την μπάλα στην περιοχή με τον Κοσμάτο να πιάνει την κεφαλιά και να καταλήγει στα χέρια του Τσάκωνα.
Στο 80' θα υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων όταν μετά από φάουλ ο Μοσχονάς θα βρει μέσα στην περιοχή τον Κοσμάτο, ο οποίος θα βρεθεί στο "χορτάρι" και τον διαιτητή κ. Κακριδή να δείχνει "παίζετε". Στην φάση αυτή φαίνεται πάντως να υπάρχει ένα τράβηγμα της φανέλας του επιθετικού της Α.Ε.Κ. από αμυντικό των φιλοξενούμενων.
Την μεγαλύτερή της ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα "ίσα" θα χάσει η Α.Ε.Κ. όταν ο Αντωνόπουλος από αριστερά θα βγάλει ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή στον Κρούτη, το πλασέ στην κίνηση του οποίου θα αποκρούσει εκπληκτικά και πάλι ο κορυφαίος του αγώνα Τσάκωνας διατηρώντας το 0-1.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πολλάκης δεν θα προλάβει αμαρκάριστος στο β΄δοκάρι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στην παράλληλη πάσα του Κοσμάτου.
Διαιτητής ο κ. Κακριδής με βοηθούς τους κ.κ. Σεφέρη και Μπουρτοβίτη.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Στεφανάτος (90' Ζάβαλης), Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς (87' Κουμαριώτης Π.), Περιβολάρης.
Π.Α.Ο.Β.:(Χ. Καραπίτσος), Τσάκωνας, Πολίτης, Παναγόπουλος, Καραχάλιος, Βραχνής, Τσουκαλάς, Μπισπάρδης, Δημητρόπουλος (89' Πατσούρας), Καπατσούλιας (76' Νικολετάκης), Γούρμος, Βαρβαρέσος (83' Σαρανταυγάς).  


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο «Φώτης Αραβαντινός» μεταξύ της Αναγέννησης Πατρών και της Θύελλας Αμπελοκήπων (0-0), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου των μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α΄ ημίχρονο, με την Θύελλα να αργεί να μπει στο ματς. Στην επανάληψη όμως η ζακυνθινή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και ισορρόπησε το ματς. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.
Οι καλύτερες στιγμές…
1΄ Λάθος συνεννόηση Διαμαντή και Γιάννη Κομιώτη, ο έμπειρος Ανδρούτσος θα «κλέψει» την μπάλα, αλλά στο σουτ που θα επιχειρήσει θα μπλοκάρει ο Διαμαντής.
9΄ Από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Παπαδόπουλος θα κάνει το σουτ, με τον Διαμαντή να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
15΄ Δυνατό σουτ του Ανδρούτσου, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
18΄ Ο Γιάννης Μαρίνος με ατομική προσπάθεια θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
21΄ Εκτέλεση φάουλ του Ανδρούτσου, ο Σπανός πιάνει την κεφαλιά που στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ
36΄ ΔΟΚΑΡΙ για την Θύελλα! Ο Μαλαφούρης θα μπει (από δεξιά) στην περιοχή, θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
41΄ Νέα εκτέλεση φάουλ του Ανδρούτσου, στην καρδιά της ζακυνθινής άμυνας ο Αδαμόπουλος εντελώς μόνος του θα πιάσει τη κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
62΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Λιβέρη, η μπάλα φτάνει στον Μαλαφούρη που θα επιχειρήσει το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.
73΄ Τελευταία ευκαιρία στο ματς, με τον Γιάννη Κομιώτη να βγάζει τη σέντρα και τον Μαλαφούρη στη κίνηση να πιάνει το σουτ, αναγκάζοντας τον Τσιαουντέλιο να κάνει την απόκρουση του αγώνα!
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Φίλιππος Σχοινάς): Τσιαουντέλιο, Κοκόλης (80΄ Ζαφειρόπουλος), Παναγόπουλος, Σπανός Μιχ., Μαντούκας, Αδαμόπουλος, Παπαδόπουλος Π., Τσελέπης (69΄ Γιάχαλης), Σαμπανέι, Ανδρούτσος, Τσάλτας (90΄+1΄ Βασιλόπουλος)
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Σπύρος Αγαλιώτης-Νίκος Ντόβρος): Διαμαντής Λ., Κάρδαρης (90΄+2΄ Σοφός Ι.), Σοφός Δ., Λιβέρης, Κομιώτης Στ., Μαρίνος Ι. (69΄ Διαμαντής Σωκρ.), Τσιριγώτης, Κομιώτης Ι., Μαλαφούρης, Τριανταφυλλίδης, Μαρούδας Π (90΄+3΄ Μαρίνος Ν.)
 

Η βαθμολογία σε 1 αγώνα
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ 3 1 - 0 
2.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  1 0 - 0 
3.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ 1 0 - 0 
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  0 0 - 1 
Η επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 15/5/2013)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
2.
Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου